התלבטות - GPZ או CBR600FS

• פותח הנושא GPXer
  • פורסם בתאריך

GPXer

New member
התלבטות - GPZ או CBR600FS

כן, אני יודע - אופנועים מאד שונים. אחד אופנוע כביש "רגיל", השני יחסית ספורטיבי. אבל בכל זאת, אני מתלבט בין השניים. מצד אחד, אני כבר כמה שנים די "חולם" לקנות את הCBR. ועכשיו, סוף סוף, אפשר להגיד שיש לי את התקציב לזה. מצד שני,אולי אני לא צריך את זה - והGPZ, כרגע לפחות, יספיק לי בהחלט. לא רכבתי כבר 3 שנים (כשהאופנוע הקודם שלי, והראשון - היה GPX, והוא היה אצלי למשך קצת יותר משנה).. ההתלבטות העיקרית שלי היא האם יש ערך מוסף לCBR על הGPZ מבחינתי. ואני מדגיש - מבחינתי. אני רוכב באופן מאד שקול, ולא מתפתה לעשות "שטויות" - כך שאני לא פוחד מהבחינה הזאת לגבי קניית הCBR. אבל אולי דווקא בגלל זה - אולי אני לא צריך את זה, וזה סתם מיותר - שהרי המראה והסאונד של האופנוע אולי לא שווים הוצאה כספית כל כך גדולה. אגב - עד כמה היא גדולה יחסית לGPZ? אני רוצה להדגיש - אני לא חושב שאני אמצה אף אחד מהאופנועים האלה, בטח לא בשנה שנתיים הקרובות. אני לא מתפתה לרכב מעבר ליכולת שלי, לא מתפתה ל"השכבות", ולשום שטויות. רוכב רגוע בהחלט.

SBTGN1

New member
אם אתה לא רואה איזשהי תנאי

לשימוש ספורטיבי רד מה FS (ואני עד מוכר אחד בקרוב) אבל אין לך מה לחפש גם על GPZ תסתכל יותר לכיוון ה 600 העירומים וכו

GPXer

New member
למה דווקא 600 ערום?

מה יותר טוב בזה? ולמה הם עדיפים על GPZ? בקשר לשימוש ספורטיבי, השאלה היא מה זה שימוש ספורטיבי. האם כל מי שיש לו CBR או R6 או ZX6 - כולם עושים בהם שימוש ספורטיבי? אף אחד לא רק רוכב עליהם בכביש? כולם רוכבים איתם לכבישים מפותלים ומנסים להגיע למגבלות?

SBTGN1

New member
זה שיש הרבה אנשים שקונים

אופנוע ספורט בשביל הפוזה זה ידוע, אם הצלחתי לקרוא אותך אתה רוצה אופנוע חזק "ויציב" ושלא כל כך יקר ("באחזקה") בשביל מטרות תיור ומנהלתי רוב ה GPZ די קרועים הם לא באמת חזקים ואין בהם שום דבר שמשרה בטחון. אופנועי ה 600 העירומים די עונים על הדרישות שציינתי למעלה.

Travian

New member
מסכים בהחלט

ותדע שדם המחירים שלהם לא בשמיים. בינתיים

GPXer

New member
לא הבנתי

דבר ראשון, אם אני קונה GPZ משנים מתקדמות (2002 - 2004), אני בטוח שיש כלים שהם לא שחוטים. לא חושב שרוב הGPZ-ים מהשנים האלו שחוטים, אבל אם אני טועה בהכרח אודה לך אם תתקן אותי. בכל מקרה - כרגע לא מעוניין באופנועים עירומים - יש מרחק גדול מאד מבחינתי בין להתפשר על GPZ ללהתפשר על אופנוע שאני בכלל לא אוהב.. דבר שני - מחירים של מי לא בשמיים? אם אתה מתכוון לאופנועים העירומים - זה לא ממש מעניין אותי. הסתכלתי גם על ER6F , אבל לצערי הוא נמכר רק מהשנתיים האחרונות, כך שהמחירים של יד שניה עדיין מאד יקרים - ובמחירים האלו אני בהחלט מעדיף CBR שנת 2001-2002.

בדיוק היום דיברתי עם חבר על דילמה דומה

אין ספק שה GPZ יהיה זול יותר לאחזקה, הCBR יהיה מהנה הרבה יותר גם בנסיעה רגועה. אם הרכישה היא לצרכי תחבורה נטו, לך על ה-GPZ, אם אתה מחפש גם פאן אז CBR (או אחד העירומים כפי שהמליצו). אפשר גם לרכוש GPZ לתקופת צינון, ואז להתרגש מחדש עם CBR...

GPXer

New member
אפשר לדעת כמה יותר זול?

ברור לי שאופנוע 4 צילינדרים יהיה הרבה יותר יקר מהGPZ, אבל בכמה? בכל אופן - במה מתבטא הפאן שהCBR מעניק לי בנסיעה רגועה? זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת - האם שווה לי לקנות כזה למרות שאופי הרכיבה שלי *כרגע* הוא לא ספורטיבי.

Travian

New member
הרבה

דלק 1:20+ בGPZ לעומת 1:16 בCBR בנסיעה מנהלתית. טיפולים חלקים וצמיגים יהיו זולים משמעותית ב500 עם שני צלינדרים לעומת 4IL. והפאן? אני לא חושב שבנסיעה מנהלתית הפאן הוא כזה משמעותי. אין פאן פרט אולי לנוחות נסיעה. אבל אני אגיד לך מה כן יש. עקיפה בGPZ - הרבה רעש מהאופנוע שמתבטא ב... הרבה רעש. עקיפה בCBR - הרבה רעש שמתבטא בהרבה תאוצה (אני לא מדבר יחסית לטווינים למניהם) ולא לשכוח שCBR עדיף בבלמים ומתלים ובכלל מרגיש אפנוע הרבה יותר יציב. בשורה התחתונה, אם אתה רוצה לחסוך בהוצאות ופלסטיקה עושה לך את זה, תקנה GPZ וסע לשלום. ואם אתה רוצה אופנוע חזק וטוב עשרות מונים מהGPZ שהפוטנציאל שלו הרבה יותר גדול מהGPZ, לך על הCBR.

מבחינת הפאן, זה משהו כמו מזדה 6 וסיריון...

לגבי ההחזקה, הייתי מהמר על משהו כמו 50% יותר, אבל יש כאן הרבה רוכבים שהחזיקו את שניהם ויוכלו לתת פרטים יותר מדוייקים.

GPXer

New member
פה דווקא נגעתם בנקודה חשובה

חשוב לי דווקא לדעת מה ההפרש במחירי התחזוקה. בוא נתעלם לחלוטין מגובה הביטוח ומגובה הרכישה הראשונית. ת'כלס עלות אחזקה - טיפולים + דלק. נניח שאני ארכב 15000 ק"מ בשנה. כמה יעלה בערך כל אחד מהאופנועים?

Dotmix

New member
מסכים עם כל מה שנאמר כאן:

אני מחזיק CBR והוא יקר לאין שעור מאופנועי הטורינג הפשוטים למיניהם (מה שיהיה לי ליפני). כל דבר הכי קטן יקר בלפחות 50% ויכול גם להגיע ל 200% (חלק מיזה זה שזה הונדה אני חושב). עם אתה מנצל את האופנוע אפילו קצת ולא רוכב מתיחת לקו ה6000 צריכת הדלק תעלה לך 11-14 לליטר. אבל הוא נותן חווית נהיגה.... הייתי ממליץ לך דווקה משהו בסיגנון הבנדיט 600 ודומיו. עם יש לך כסף אז SV הוא אופנוע אמצע מעולה.

Ohadiiii

New member
לגבי הGPZ

בתור בעל GPZ למנהלה הוא מתפקד טוב למנוע יש די והותר כוח לכל פעולה הכרחית בשימוש יום יומי וגם בהרכבה. אבל יש גם דברים לרעתו של הGPZ כמו שכל המכלולים שלא מיושנים בעיקר ביחס למשפחת CBR למינהם שזוכים לשידרוג לעיתים תכופות לדעתי בסיבובים הוא לא משרה ביטחון, אבל לאט לאט לומדים את האופנוע הGPZ די אמין ועם אתה לוקח משהנתונים החדשים תמצא גם במצב שמור, הבעיה היא בשנתונים ישנים כאשר בעל האופנוע אינו מסוגל לתחזק אותו כמו שצריך ולכן קנה ישן. תצרוכת דלק ברגוע באזור ה20-21 ק"מ לליטר אופנוע נפוץ לכן יש חלפים במלאי כל צמיג נע בין 600 ל700 שקל שרשרת וגג"ש 500 שקל טוב לא יודע מה עוד מקווה שעזר, ולכל שאלה נוספת שיש לך לגבי הGPZ אשמח לענות

למעלה