התלבטות קשה

מאוחדת1

New member
התלבטות קשה

בזמן האחרון יוצא לי לשקר למלא חברות ולחלק מהמשפחה כי הם לא יודעים על הטיפולים אז אני ממציאה דברים ואח"כ מרגישה ממש חרא ששיקרתי רצוי לציין שבעלי לא רוצה לספר לאף אחד (מהמשפחה שלי כולם יודעים ומשלו אף אחד) מה לדעתכם אני צריכה לעשות??? לשכנע אותו לספר או להמשיך לשקר???

פינקי33

New member
לכבד את בקשתו, בכל זאת, נושא רגיש

והוא אחד מ-2 הצדדים בעניין...

dvoriz

New member
על איזה שקרים מדובר?

על איזה שקרים מדובר? גם אנחנו מסתירים את העניין , ולא יוצא לנו לשקר כ"כ, ביום שיש טיפול ואני נעדרת/לא מגיעה אני אומרת שאני לא מרגישה טוב והלכתי לרופא, כואב הבטן וכדומה, אין עניין לשקרים, וחוץ מזה אם את גרה לבד עם בעלך, מי יודע מתי את יוצאת ומתי את חוזרת ולאן את הולכת?

מאוחדת1

New member
שקרים לבנים

אני גרה ליד חמתי והיא לא יודעת אני מצליחה להסתיר אבל שאני לא הולכת לעבודה והחברות התקשרות ושואלות איפה אני ומתי אני מסימת או שהם מבקשות שאני יחזור אליהם לפאלפון מהעבודה ואני מתחילה לגמגם רצוי לציין שאני אוטוטו מקבלת מפתח לבית שלי

עינת ב6

New member
הי מאוחדת...../images/Emo20.gif

חמודה, זה בהחלט לא מצב קל אבל... גם אני חושבת שצריך לכבד את ההחלטה של בעלך ולא לספר למשפחה שלו אם הוא לא רוצה... באשר למשפחה שלך - אני מבינה שכבר סיפרת נכון? זה מפריע לו?, ובכל אופן אני חושבת שאם הוא לא מעוניין שאנשים ידעו ואת כן אז למשפחה שלו ולחברים שלו אל תספרו אבל לשלך כן ותבקשי מהם מאוד מאוד לא לספר לאף אחד אחר...
ואם את בחרת שלא לספר לחברות שלך אז אני בטוחה שהסיבה מספיק טובה גם עם זה עולה בכמה סילופי אמת קטנים!
את ממש לא חייבת לגמגם... כשהן מתקשרות ומבקשות שתחזרי אליהן פשוט תגידי שאת לא יכולה כרגע כי את מאוד עסוקה או שאל תעני להן לפלאפון!!! מה שלא תחליטי אני מאחלת לך שתרגישי הכי טוב עם עצמך כי זה מאוד חשוב!
בהצלחה!!!

מאוחדת1

New member
תודה

אני ימשיך לשקר מזל אחד יש לי שהמשפחה שלי מהצד שלי יודעים ותומכים

מאוחדת1

New member
שקרים לבנים

אני גרה ליד חמתי והיא לא יודעת אני מצליחה להסתיר אבל שאני לא הולכת לעבודה והחברות התקשרות ושואלות איפה אני ומתי אני מסימת או שהם מבקשות שאני יחזור אליהם לפאלפון מהעבודה ואני מתחילה לגמגם רצוי לציין שאני אוטוטו מקבלת מפתח לבית שלי

טלי אבג

New member
לא לדפוק חשבון לאף אחד!!!!!!!!!

אוף, כתבתי הודעה ובטעות נסגר לי החלון. בלי "השלח". בקיצור, בעד בשום אופן לא לשכנע את הבעלול. אחרי הכל גם אם הוא ישתכנע, זה לא אומר שהוא יהיה "מבסוט" מהרעיון. ואני חושבת שהתקופה הזאת מספיק קשה לך ולבעל. ואם יש משהו שיקל על הבעל- וזה הידיעה שלא יודעים. אז עדיף לנצל את זה ופשוט להקל. ובענין, השקרים. שום כלום. את לא חיבת לספר לאף אחד, איפה את, מה את עושה ומה יש לך בשקית. אני חושבת שאם שואלים אותך "איפה את". את פשוט אומרת "אני עסוקה עכשיו, לא יכולה לדבר", ואם הקרציות ממשיכות לשאול "למה" את פשוט אומרת "סתם. שום דבר מיוחד"- בטון של "לא רוצה לדבר איתך על זה". החברה יתרגלו, שאת לא מסוג האנשים שמספרים לכל העולם ואישתו, על מה שקורה אצלך במיטה. ותאמיני לי, אנשים אוהבים "אנשים מסתוריים". זה ישפר את איכות החיים שלך, ללא קשר לטיפולים. זה מזכיר לי שאחרי שהיכרתי את האיש שלי, זה אחד הדברים השונים שהיו ביננו. אני אפ'פעם לא סיפרתי, והוא תמיד הרגיש שהוא חיב הסברים לחברים. היום, זה כבר אחרת. הוא התרגל לא לספר. והיום הוא גם מודה- שהחיים קלים יותר כך. בהצלחה!!!!!!!!!!!

blessed

New member
לכבד את בקשתו של בעלך

אם בעלך לא מעונין לספק זו זכותו ואין טעם לנסות לשכנע אותו. אל תרגישי רע, את לא חייבת לאף אחד דין וחשבון על איפה את נמצאת בכל שעה משעות היממה.

טאיה1

New member
כל הכבוד מור מור!

זה לא היה כל כך נורא, נכון? ואיך המצב רוח?

שירן55

New member
בזכותי ../images/Emo6.gif

כל הכבוד שקיבלת את האומץ...אמרתי לך שהם יבינו אותך...מקווה שעכשיו יהיה לך יותר נעים בעבודה. ברכותי

מור מור

לא יפה להגיד... אבל...אמרנו לך!!!! עכשיו תתחילי לאחר בשלווה ותתרכזי בדברים החשובים.

טוליקי

New member
אני לא אוהבת לשקר וממש קשה לי

להתעסק בלהמציא סיפורים, גם ככה יש לי מספיק דאגות ולחץ בעלי קיבל את הגישה שלי (לא שזה לא היה כרוך בבכי ובהתמוטטות קלה) ההורים שלו יודעים ושותפים להכל ההורים שלי יודעים רק שאנחנו "בטיפולים" זה גם מה שיודעים בעבודה וחברים קרובים לא מפרטים לאף אחד בפרטי פרטים ושופכים את הלב רק אחד בפני השני (וגם פה..) לא חייבים לספר הכל לכולם אבל אני נגד סודות ושקרים וטוב לי.

נועם@בת

New member
תלמדי להיות אסרטיבית

איכשהו בחברה שלנו זה טבעי שכל העולם ואשתו נכנסים לך לתוך הנשמה. ואם את מנסה להתחמק את מרגישה שאת צריכה לשקר. יותר פשוט לענות תשובה סתמית, להגיד הייתי עסוקה ואם מנסים לחטט אז פשוט להעביר את הנושא. זכותו של בעלך לבקש שלא תספרי. זה החיים שלו ואם יותר נוח לו לשמור על דסקרטיות את צריכה לכבד את זה (אמרה נועם שמשתנקרת על בעלה מידי פעם
). עצם זה שאנחנו צריכות לשקר ואין לנו בכלל אפשרות לא לענות- זאת בעיה "תרבותית". אבל זאת גם התחושה שאנחנו חייבות לתת דין וחשבון לכל העולם. תחשבי על זה שאת בעצם לא חייבת לספר כלום לאף אחד. את גם לא חייבת להסביר איפה היית ומה עשית. זה הזמן לחנך את עצמך וגם את הסביבה שחיים הפרטיים שלך שייכים לך, ואת תשתפי אחרים רק במה שנוח לך. זה לא אומר שמהיום והלאה כל מי שישאל אותך משהו את תנבחי לו חזרה שיעוף לך מהורידים
, אבל בהחלט תסגלי לעצמך משפטי תשובה מנומסים ואסרטיביים שיבהירו לצד השני שזה ענין פרטי. ברגע שתביני שאת לא חייבת לדווח, תרגישי טוב יותר ולא תאלצעי לשקר. בהצלחה נועם

בוליקי

New member
מצטרפת לבנות

אני חושבת שהרבה מהנושא הזה של השקרים זה תחושה שלך. כלומר - בגלל שאת יודעת שיש לך מה להסתיר, אז את מרגישה כל הזמן צורך להתנצל. יכול לקרות מצב שאת איננה בעבודה או שאת עסוקה או שאין לך זמן וכוח לדבר עם אנשים. אצלי בעבודה אחרי הרבה פעמים ש"לא הרגשתי טוב", מישהו הבין שיש לי מיגרנות ופתאום זה עבד מצוין. חוץ מזה, כמו שנועם אמרה, אפשר להגיד "לא!" ברור, ותאמיני לי שאף אחד לא ימשיך לנבור (אצלי זה עבד כמו קסם...) ועוד מעט תתרחקו מהחמות, יהיה לכם בית חדש, שיביא מזל חדש
ולא יהיה יותר מה להסתיר....

ל א ו

New member
מאוחדת זה מה שנקרא שקרים לבנים

חוץ מזה למה את מרגישה מגעיל עם זה שאת משקרת והם מרגישים טוב עם זה שהם מרשים לעצמם להיכנס לך למיטה?
את פשוט יכולה להגיד בלאקונית: עובדים על זה ובלי לפרט יותר מידיי!

למעלה