התלבטות קשה

augustushill

New member
התלבטות קשה

כרוכב שטח בעבר, החלטתי להתנסות ברכיבת כביש ואני מוצא עצמי מתלבט קשות בין קוואסקי נינג'ה 600 לבין ה- CBR המקביל. אני בטוח שאוכל לקבל עצות באשר להבדלים בין השניים והמלצות. מודה מקרב לב. אלדד

כRובי

New member
מה התקציב שלך ?

ההבדלים בין השנתונים השונים (שאותם תוכל לרכוש בהתאם לתקציבך) תלויים בהמלצתנו.. ולמה רק את שניהם הכנסת למשוואה ?

augustushill

New member
ראה תשובה...

קודם כל, תודה על ההיענות המהירה. ובכן - לנינג'ה יש לי חיבה עוד מילדות ועל ה- CBR שמעתי רק דברים טובים. התקציב שלי נע בסביבות ה- 40 אלף, כך שאופנוע חדש לא בא כרגע בחשבון. עוד חשוב לי לדעת אם יש קריטריונים על פיהם לא נוגעים באופנוע, כגון: מספר ידיים (יד שביעית, לא מוגזם??), קילומטראז' (79 אלף נראה לי מאוד גבוה) וכדומה. כמו-כן, אני מודה שאין לי הבנה גדולה בתחום הטכני, כך שהייתי מאוד רוצה לדעת על מה במיוחד להסתכל בטופס הבדיקה (אם וכאשר...אתה יודע...) ובכלל - איך אני אמור לדעת כשאני הולך לראות אופנוע - אם הוא בכלל שווה בדיקה, או לא...כמו שאתה רואה - אני בהחלט זקוק להכוון...שוב - תודה.

כRובי

New member
לך על הCBR..../images/Emo13.gif

לאור תקציבך וניסיונך הקודם , הייתי ממליץ לך ללכת על הCBR מהשנים 95-96. האופנוע אמין , נוח מאוד לרכיבה ספורטיבית סבירה פלוס (פלוס) אך שמיש גם לטיולים בשניים או בתוך העיר. למה לא נינג'ה שהוא ספורטיבי יותר,חזק יותר ויפה יותר ? בגלל שבתקציב הנ"ל , תצטרך לקנות אופנוע בעל "עבר".. בקרב הCBRים יש עדיין מציאות טובות , הרי שהניג'ות עברו ב99 אחוז מהמקרים, חיים קשים יותר.. (ואני לא ארשום עוד כי אני מנסה להיות |פולטיקלי קורקט|)

augustushill

New member
אח שלי, מה כואב לך? אתה לא חייב

להתייחס להודעות שלא נוגעות לך ולהתנשא. יש נושאים שגם אתה חלש וחדש בהם, אני בטוח - או, שחוץ מאופנועים אין לך שום דבר אחר בראש....תמשיך הלאה

GiladZX6R

New member
הZX בשנת 98 עבר מקצה שיפורים

כולל חיזוק/עיבוי השלדה והוא עדיף בהרבה מהשנתונים הקודמים. ראה לינק מצורף. http://www.motorcycle.com/mo/mckaw/98zx6r.html

סקניה

New member
לא פעם ראשונה שאני אכתוב את זה...

אבל רבותי... זה שאמרו שעיבו את עובי הקורה לא ממש עזר לי.... הבעיה קיימת גם בשנתוני 98 ומעלה. לא סיפרתי מה הבעיה, אבל מי שיודע על הבעיה כדאי שיידע שהיא ממשיכה לאורך השנים. ואני לא אכתוב עוד כדי להיות פוליטקלי קורקט.

TheReverend

New member
למה../images/Emo35.gif

לעזעזל עם ה|פוליטיקלי קורקט| - אם אתה יודע משהו מנסיון - אל תרחם על היבואן תרחם על מי שאולי יפול לאותה מלכודת שאתה נפלת אם לא תספר לו. מה יש להסתיר? השלדות של קוואסקי נשברות
מה
זה סוד ביטחוני - ספר את האמת. גולשים פה בפורום לפחות 3 גולשים שהייתה להם הבעיה הזאת - ושמעתי אל 5 אנשים נוספים - שאני מכיר - שקרה להם אותו דבר. אז כמו שכבר כתבתי: לעזעזל עם ה|פוליטיקלי קורקט| תחלוק את הנסיון העשיר שלך עם כולנו.

OMERTLLF

New member
ואני חייב להבין משהו..

מה עשו אותם בעלי נינג'ות עם השילדה? מאחר וזו שלדת אלומיניום א ס ו ר להלחים ולרתך (מי שרוצה הסבר שיבקש)... אז מה עשו אותם רוכבים? המשיכו עם השבר? הזמינו שילדה על חשבונם? מילא זה היה קורה באופנוע אחד, יאללה, קחו שניים. אבל מספר רב של אופנועים חווה את הבעיה. לא עלתה איזו מחשבה על פניה מאורגנת ליבואן, פניה שתבוצע תו"כ ליווי של עו"ד? וכל מה שאני אומר בא מנסיוני (או יותר נכון נסיון של בעלי אופנועים מחו"ל שביצעו את מה שאני אומר ואף זכו להחלפה ע"ח היבואן), דבר שהכריח את היצרן להודות כי ישנה תקלה והוא מחליף ללא כל שאלה את השילדה (ואני לא מדבר על קווא')

RaananC

New member
אם זו תופעה ידועה לא היה אף פעם

RECALL של היצרן? אפילו לא בחו"ל?

OMERTLLF

New member
תראה, לעשות RECALL לתקלה תכנונית

בשלדה יכול להביא להפסדי ענק. זה אומר לתכנן שילדות חדשות ולהתקין בכל מה שכבר על הכביש - לא מציאותי. פשוט אומרים ליבואן להתקין דבר מה שפותר את הבעיה בד"כ ואם עדיין יש שבר אז מחליפים. אני מכיר אנשים שהחליפו מעבר לפעם אחת

RaananC

New member
ההחלפה נעשית על חשבון הרוכב או

על חשבון היצרן/יבואן? כי אם ההחלפה על חשבון היצרן עדיין ההפסד לא קטן. ועל אחת כמה וכמה על החלפות חוזרות ונשנות.

OMERTLLF

New member
תלוי במדיניות היבואן ובשנתון

בכל מקרה, השלדה והיבוא הם העסק היקר יש לך זמן ועצבים? אתה יכול להחליף לבד

OMERTLLF

New member
בקצר ולעניין...

ברגע שריתכת יצרת הפרשי טמפ' באזור "הנגוע" הפרשים אלו יחלישו את כל האיזור שסביב המקום המרותך. זו כל התורה. החלטת בכ"ז לרתך? אין בעיה - מה שצריך לעשות זה להכניס את השלדה לתנור שמביא אותה לטמפ' שקרובה לטמפ' הריתוך וכך אתה מונע את הפרשי הטמפ'. תהליך זה מבוצע בעיקר בריתוכים תעופתיים. יש מפעל שעושה את זה ברמלה. בכל מקרה , ריתוך בשלדה מחייב אישור של משרד הרישוי כי זה נחשב "שינוי מבנה"

למעלה