התלבטות קשה :(

petelmatok

New member
התלבטות קשה :(

הי,
צריכה את ההתיעצות איתכן.
אני לאחר 6 סבבי שאיבה לצורך הפריה והקפאת עוברים לצורך פונדקאות.
ברקע יש קרוהן מורכב ורקטום מודלק.
בכל הסבבים יש בעית איכות ביציות. מצליחים לשאוב כמות טובה של ביציות אבל רק טובות להפרייה כך שיוצא שבממוצע מצליחים להפרות 2-5 עוברים ולהקפיאם באיכויות שונות ביום שלוש.
עד עכשיו ביצעו 5 החזרות כל פעם שני עוברים אך ללא הצלחה.
אני עייפה נפשית מכל הטיפולים האלו וגם כבר לא מאמינה שיכול לצאת משהו טוב מהביציות שלי (אולי בגלל הקרוהן ובגלל שהוא ממוקם ברקטום אז כל העיניין באגן בעייתי ...הרופאים לא אמרו כלום בקשר לזה ..)ולכן אני מתחילה לפזול לכיוון תרומת ביצית.
הרגש מצד אחד אומר להמשיך לנסות עוד ולמצות את כל האופציות על מנת שיהיה לנו היקלטות וילד מביצית וזרע של שנינו, ומצד שני הראש אומר שאולי כדאי להפסיק לבזבז זמן (אני בת 37), להפסיק להכניס כמויות של הורמונים לגוף שלי כיוון שעד עכשיו אין תוצאות וללכת לכיוון תרומת ביצית.או שאולי אני מוותרת לעצמי מהר מידי?

איך מקבלים בלב שלם החלטה על תרומת ביצית?
האם קורה שפתאום יש סוג של קנאה שהילד בעצם רק של הבעל ואני כאילו לא כל כך שקורה לעיניין?
איך מתמודדים עם זה שהילד הוא לא ביולגית של שנינו?
האם ההרגשה הזו עוברת אחרי שמחזיקים את התינוק בידיים?
כל כך הרבה תהיות ושאלות... אשמח לשמוע מנשים שחוו התלבטות שכזו כיצד עברתם את השלב הזה ואיך ההרגשה אחרי.
כל טיפ, עצה, תתתקבל בברכה.

שירולה3

New member
מצטרפת לשאלה

אצלנו זו עובדה נתונה. חייבים פונדקאות ותרומת ביצית. ואז עולה החשש האם ברגעים מסוימים אני לא ארגיש קשורה? האם הילד יהיה מזוהה ומחובר לבעלי בלבד?
האם לא כדאי כבר אימוץ ששם מידת השייכות לילד היא זהה? (עונה לעצמי כבר שלא.. !! אבל אשמח לשמוע אתכן.. מנסיונכן)

אשרת 1972

New member
עברתי תרומה וילדתי בעצמי אז לא יכולה לענות על

התהליך עם פונדקאות , אבל יש בפורום הודעות של מי שעברה תרומה עם פונדקאות ולמיטב זכרוני הם לא שונות ממה שאכתוב , לגבי ההתלבטות שלך , הייתי מתייעצת עם הרופא מה ישפר המעבר לתרומה מבחינת סיכויי ההריון , כמו שכתבתי פה בעבר שהייתי בייעוץ אצל בר חווה הוא שאל אותי האם אני רוצה להיות אמא או אמא ביולוגית אצלי התשובה הייתה אמא התובנה שלי הייתה שכל ילד שאגדל מיום הוולדו יהיה שלי בין אם ילדתי אותו ובין אם לאו ( מבחינתי הטיפול המנצח היה האחרון לפני פונדקאות ) , קשה לי לתפוס שבתי אינה קשורה אלי ביולוגית והאמת שזה ממש לא חשוב , היא הילדה שלי בכל רמח אבריה ושסע גידיה והקשר הביולוגי הוא רלוונטי , לי היא קוראת אמא גם באמצע הלילה
עצתי שבי עם עצמך ותשאלי את עצמך מה את רוצה להיות אמא או אמא ביוגולית , אם התשובה שלך היא אמא שבי עם הרופא תקבעו מספר טיפולים שבסופו תעברי לתרומה , אמנחנו פה כדי לסייע המון בהצלחה

גיי J

New member
גם אני עושה פונדקאות ותרומת ביצית

תהליך לא פשוט, אבל אני בטוחה שהילד/ה יהיו דומים לי כי אני אגדל ואחנך אותם ולמען האמת זו האופציה היחידה שלי כרגע (חוץ מאימוץ) אז זה עדיף על לחיות ללא ילדים.
במהלך התהליך ולפני שהחלטנו ללכת לתרומה ופונדקאות, נסינו את כל מה שיכלנו, הלכנו לרופאים הכי טובים, עשיתי דיאטה, שיניתי תזונה, דיקור, סלק, כדורים הכול! ושום דבר לא עזר, כשהתחלנו להבין הצבנו לעצמנו לוח זמנים, אנחנו מנסים עוד X פעמים ובמידה ולא מצליחים ממשיכים לשלב הבא, לאורך כל התהליך הצבנו לעצמנו לוחות זמנים ואופציות ב' כאשר אופציה א' לא מצליחה. אני חושבת שהצבת לוח זמנים עוזרת בקבלת ההחלטות, את מנסה את כל מה שאת יכולה וברגע שהגעת לגבול וניסית כבר הכול, אין ברירה ממשיכים הלאה. והילד/ה יהיה שלך כי את תגדלי אותו!

zoee170

New member
ולמפיקה אין זכויות יוצרים ?

היי,
אמנם איני זקוקה לפונדקאות, וכמובן שכדי להרגיש את השלמות שאני מרגישה היום, נדרשו לא מעט זמן וותהיות פנימיות, אבל האופן בו אני מתייחסת לנושא הוא כזה: לא יכול להיות ילד יותר שלי מילד שנולד בתהליך שכזה. כל ההפקה הזו היא שלי - הרעיון, ההתלבטויות בדרך, הקונפליקטים, השגת האינפורמציה, ניהול התהליך - כל אלה לעומת סתם יחסי מין ? נראה לי שהתהליך הזה מחייב כל כך הרבה עיסוק, השקעה ובחירה, כך שהתוצר הוא לגמרי לגמרי שלי. שלא לדבר על ההורות עצמה כמובן.
שיהיה בהצלחה ובהנאה.

למעלה