התלבטות קשה

נוי9

New member
התלבטות קשה

טוב אז אתחיל במגננה, אני יודעת שאני אחראית למצב הנוכחי, השאלה היא - מה עכשיו?
כתבתי כאן בעבר שחוויתי קשר אינטנסיבי והרסני במשך שנים וכשהצלחתי "להיגמל" בסופו של דבר, התחתנתי מהר מאוד מתוך חרדה עם מישהו שהיה ההפך מבן הזוג הקודם שלי.
בעלי הוא רגוע, יציב, מופנם.. הוא מילא לי את הצורך בביטחון ואני הבלגתי בתמורה על הצורך שלי בתקשורת.
אז עכשיו אנחנו נשואים מעל חצי שנה, עם תינוקת מקסימה בת חודש, אבל לא טוב לי.
בעלי הוא אדם מאודדד סגור, קשה להגיע אליו, גם הצורך שלו בקרבה נמוך בהרבה משלי, אנחנו יכולים לא לגעת אחד בשני (ליטוף, נשיקה, מחווה של חיבה) במשך ימים (שלי הם נצח) והוא לא ירגיש שמשהו לא בסדר. התקשורת שלנו ברובה מסתכמת בשיחות קטנות ואינפורמטיביות, לפעמים אני מרגישה שאני חיה עם מישהו זר בבית או לחלופין, שמישהי אחרת חיה במקומי ואני לא שם.
אני כ"כ זקוקה לחום, למישהו לדבר איתו, לשתף אותו.. ניסיתי לשתף אותו ברגשות שלי אבל הוא בכלל לא מבין על מה אני מדברת, מבחינתו הכל טוב.
הוא אדם מעשי, שרוב האנרגיה שלו מושקעת בעבודה וכשהוא חוזר הביתה לרוב הוא נשכב מול הטלוויזיה ומתכנס בעצמו. כל מטלות הבית וגידול הילדה נופלים עליי.
מצד אחד, אני לא יכולה לבוא אליו בטענות כי לא הוא זה שהשתנה אלא אני, הוא תמיד היה כזה, רק שעכשיו "התעוררתי" וגיליתי שזה מפריע לי. מצד שני, המצוקה היא אמיתית, אני מרגישה נבולה וללא שמחת חיים. אני מנסה למלא את החלל בדברים אחרים (לימודים, חברים) אבל אין באמת מענה למקום שרוצה חום אינטימי.
ההתלבטות היא קשה, מצב אחד, הוא אדם טוב ואולי הצרכים והרצונות שלי הם "מותרות"? ומצד שני, אני מרגישה פשוט לבד ונמאס לי.
אציין שבאמת ניסיתי לעבוד על זה, הצעתי לו ללכת לטיפול זוגי ומשסרב, הלכתי בעצמי, אבל לא התחברתי אליה כמטפלת. אני מבליגה המון, ולמרות הפגיעות, ממשיכה להעניק אהבה בתקווה שזה ירכך אותו. אבל אין שום שינוי מהותני.
אודה לעצות

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

התחלת בלקיחת אחריות, וזה טוב מאוד וחשוב מאוד לקחת אחריות ולא להרגיש כ"קורבן של המציאות".

דבר אחד נראה שלא ישתנה שם, וזה בעלך. אנשים לא משנים דברים בסיסיים במזגם, ולכן הוא כנראה ישאר אדם סגור שלא מרבה להתבטא רגשית. גם טיפול זוגי לא ישנה זאת. אפשר יהיה אולי לשכנע אותו וללמד אותו לעשות מחוות מסוימות, וזה אולי ישפר דברים בשוליים, אבל לא ישנה את המהות.

אז אם הוא לא ישצנה, מה נשאר לך? להחליט החלטה קשה: להישאר (ואז לקבל אותו כמו שהוא!) או ללכת (ולהזרק שוב אל אי הבטחון). \

לעניות דעתי, אף אחת משתי ההחלטות האפשריות לא תשנה את הדבר החשוב המהותי: בשני המקרים תצטרכי להתמודד (כמו כולנו...) עם הבעיות הרגשיות הלא פתורות שלך.

לפיכך הייתי מציע שתשימי את הדגש כרגע על העניין הזה, כשהדרך הרגילה והמקובלת היא טיפול פרטני, כי את זה בכל מקרה תצטרכי לעשות (עם טיפול או בלי, זה רק עניין של זמן ויעילות).

ומאחר וזה מה שאת צריכה לעשות עכשיו, אני לא רואה טעם ממשי לזעזע את הספינה כרגע. כלומר, אם אדם נמצא באי וודאות גדולה (במקרה שלך, לגבי השאלה מה נכון בחייך), עדיף בדרך כלל לא לעשות שינוי תחת אי וודאות, אלא לשפר קודם את הוודאות. לפרק תמיד תוכלי, להחזיר יהיה קשה יותר.

notag

New member
כמה חכם, ומחכים, ומרחיב את הדעת, כתשובה למצבים דומים גם.

גארוטה

New member
אני, להבדיל ממך

ממש לא חושבת שאת אשמה אבל כן חושבת שאת צריכה לקחת אחריות.

העובדה שבחרת בו כי כל מה שרצית זה שלווה, בטחון ויציבות לא בהכרח אומרת שאת צריכה לוותר על דברים חשובים אחרים בקשר, כמו
מגע, הבעת חיבה ותקשורת.
אי אפשר להמנע מלציין שאת בסך הכל חודש אחרי לידה. אני לא אומרת שהתחושות שלך לא נכונות אבל הן בהחלט מועצמות לנוכח היותך אמא חדשה
עם כל המשתמע מכך, רגישות יתר, עייפות, בלבול, התמודדות חדשה ולא קלה בכלל מבלי לשכוח את העובדה שאתם נשואים חצי שנה בלבד
ולפני שהספקתם להיות זוג הפכתם להורים.

עצתי, עצרי ותעשי סדר במחשבות שלך כי כרגע הן נשמעות לי הרבה יותר אמוציונליות ממה שהן באמת.
אחרי חצי שנה שבמהלכה גם חווית הריון את לא יכולה לקבל החלטות הרות גורל ולקבל החלטה שתשנה את חייך מקצה לקצה.
כבר ברחת פעם אחת ועכשיו את שוב רוצה לברוח...האם זו דרכך? לברוח במקום להתמודד?

כדי להרגיש שמחת חיים את לא צריכה אותו. שמחת החיים שלך צריכה לבוא מתוכך ולא ממנו.

אני לא חושבת שמה שאתם צריכים זה טיפול זוגי אבל את בהחלט זקוקה לטיפול אישי כדי להבין וללמוד קודם על עצמך ומתוך
כך ללמוד על הבחירות שאת עושה ואיך לחיות איתן ולא לברוח מהן, לקחת אחריות ולא להטיל אותה.

בהצלחה

סטנגה Joe

New member
האפשרויות העומדות בפנייך

לאחר שכבר ניסית לתקשר איתו או ללכת לטיפול ולא צלחת:
1 - להמשיך כך ולשתוק
2 - להתגרש
3 - לבגוד בו
4 - להגיע איתו להסכם על נישואים פתוחים

קצת זמם לעצמך ועם עצמך

שלום.
אני מתרשם מהכנות והכאב שלך. זה כבר חלק גדול מפתרון עתידי. אני גם חושב שאת עדיין בתוך כל המערבולת הרגשית של הריון ולידה, ויהיה נכון לחכות ולתת לזמן לעבור, כדי ששניכם תלמדו מה זו הורות, מה זו זוגיות. לדעתי כן נכון ללכת לגורם שלישי, זה יכול להיות ייעוץ זוגי פרטי, או ייעוץ דרך מחלקת הרווחה של הרשות בה אתם גרים. כל זוגיות היא מורכבת, ונהית מורכבת יותר לאחר בתווספות הילדים. זה ברור שיש פערים בניכם, ועם זאת הלכת לזה ב"עיניים פקוחות", ואני מניח שחלק השיקולים והרגשות עדיין אותו דבר. להתגרש תמיד אפשר, קודם, ודאי שעשית הכל כדי להישאר יחד. בהצלחה

לקחת אחריות על הכניסה למצב, האחריות שלך היא גם 'ליציאה' ממנו

ההתלבטות ברורה. מה חשובה עצה מאנשים זרים? זהו גורלך ואת זו שצריכה להחליט.
אני יכול לשתף אותך בניסיון שלי, הכרתי לא מעט, ועכשיו כשאני חושב על כך, אפילו הרבה מקרים שבהם השאיפה לחתונה מצד האישה היה לקבל יציבות וביטחון, ובחרה בגבר המתאים לכך, ואחר כך הבינה שהגבר הזה ממש ממש לא מרגש אותה או מתרגש ממנה, והבינה את ההשלכות של מעשיה.
ברוב המקרים זה נגמר בגירושים מצד האישה. במקרים שלא, האישה נשארה לא מאושרת, או נעזרה ב"השלמות מהצד".
כיוון שאת מאוד צעירה, אני חושב שלא כדאי לך לוותר על חיים עם אהבה אמיתית.

seeyou

New member
"אני כ"כ זקוקה לחום, למישהו לדבר איתו, לשתף אותו.. "

"בעלי הוא אדם מאודדד סגור,"
"הוא אדם מעשי, שרוב האנרגיה שלו מושקעת בעבודה"
"וכשהוא חוזר הביתה לרוב הוא נשכב מול הטלוויזיה ומתכנס בעצמו. "

לדעתי זאת התנהגות "רגילה" של הרבה גברים

קשה להגיע אליו?

תנסי לשתף אותו תחילה בדברים חשובים לו ולא רק בדברים חשובים לך

זאת הגישה הנכונה "לרכוש" חברים

יוסי
נ.ב ממליץ לך לרכוש את הספר

אייבורי

New member
כולנו יהודים

&nbsp
ובשונה מהגישה הבודהיסטית שאומרת שצריך לקבל את העולם כפי שהוא, יהודים משנים את העולם שיתאים עבורם
גם אם זה כולל דרך קשה ומייסרת ואומללות.
&nbsp
אני חושב שאת מנסה לקשקש את דרכך בכדי לקבל חום ואהבה ותקשורת.
ואני מציע דבר הפוך לגמרי.
כאשר בעלך נשכב על הספה עייף מיום שלם, תביאי לו איזה כריך נחמד וקפה חם, שבי לידו בשקט תלטפי לו את הראש.
תרגילי אותו למגע, לחום.
תני לו שעה להרגע ואז תדברי איתו על דברים שמעניינים אותו.
על התוכנית שהוא ראה, על האנשים בעבודה שלו.
את צריכה להתמיד בזה בין חצי שנה לשנה.
אני מאמין שאחרי שנה יהיה שינוי בהתנהגות שלו ואם לא.
אז תוכלי לעשות החלטות אחרות.
&nbsp
לפטפט אותו למוות בצרכים שלך בדרישות שלך, זה רק מעיק ולא ברור.
מבחינתו הכל בסדר.

נוי9

New member
זה בדיוק מה שקורה עכשיו

תמיד הוא מגיע לבית חם, לארוחה חמה ולאישה מכילה שמתעניינת בעולמו, עד כדי ביטול עצמי לפעמים (רע מאוד מצידי) וזה אכן מרכך אותו ושומר על הקשר פחות או יותר, אבל עדיין לא משנה את הבסיס, שכנראה אצטרך להחליט אם אני משלימה איתו או לא.
&nbsp
&nbsp

אייבורי

New member
אני מבין שהתחתנתם כשהיית בהריון

&nbsp
יש תחושה עמומה מהכתיבה שלך, שאת נותנת לעצמך ציון 10
ולו את נותנת ציון 4 בקושי.
אפילו יש סיפור יפה שלא התחתנת מאהבה אלא מהצורך בביטחון.
&nbsp
הניסיון שלי אומר, כשאדם בטוח שהשני כלכך לא בסדר והוא צדיק.
לרוב יש נטיה לעיוורון מציאותי.
&nbsp
אני מציע שתלכי לא לטיפול זוגי אלא לטיפול אישי
שבו גם תקבלי מראה מסודרת על עצמך, תקבלי הדרכה כיצד
להתנהל מול בעלך.
משם אולי תצליחו להגיע לטיפול זוגי

נוי9

New member
..

אני לא נותנת לעצמי ציון 10, לכן התחלתי את הפוסט בהודעה על אחריותי בעניין, ושלא הוא הבעיה אלא אני. משום שהוא זה מי שהוא כפי שתמיד היה ואני זו שפתאום השתניתי.
אם לא הייתי אוהבת אותו לא הייתי מתחתנת איתו, אך יחד עם זאת אם לא היה לי כ"כ צורך בביטחון, הייתי אולי מחכה יותר.
&nbsp
אני בהחלט אקח את העצות כאן לטיפול אישי לבירור פנימי.
&nbsp
תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
לאור מה שנוי ענתה לך, נראה שאין ברירה

נצטרך לחזור לפורום כוסיות על שאוהבות זקנים עם כרס. רק שם יש לנו סיכוי להיות צודקים...

מריוס זכריה

Member
מנהל
אתה רוצה תאריך?

מאז שגיליתי שאוכל מרגיע עצבים ותסכול....
בגדול, הכרס שלי צמודה למדד מחירי הדיור.
(והיא לא מאמינה במע'מ 0)

שדות זרים...

הייתי מציע לך לחפש את עצמך בשדות זרים...
אולי כשתמצאי את מה שאת מחפשת בשדות זרים, בעלך יתעורר....

אייבורי

New member
הצעה מכוערת

&nbsp
היא לא צריכה לחפש את עצמה בשום שדה זר.
&nbsp
זה מסלול שיוביל לצער ויגון.

A לוןA

New member
מה?

מה צער ויגון מה?
מה קרה ל"זה יגמר בבכי"?