התלבטות צרכנית # 1

דנצוק

New member
התלבטות צרכנית # 1

כי יש לי כמה כאלה... בשעה טובה, סיימנו את התשלומים של מכשיר המים שלנו. שילמנו במשך 36 חודשים 127 ש"ח על מכשיר + שירות + משלוח של מסנן ונורה אחת לחצי שנה. המכשיר עובד בסדר גמור (החלפנו לו פיה עם קורוזיה לפני כחודש כי עברנו דירה ושילמנו על התקנה בבית החדש). הציעו לי את החלופות הבאות: 1. המשך תשלום על שירות + מסננים ונורות ל 3.5 שנים (במקום 3 שנים) בעלות של 61 ש"ח לחודש (לוקחים את הסכום ב 36 תשלומים - לא ניתן לבצע הו"ק ולעצור אותה). 2. מכשיר חדש (דגם משודרג) + שירות ונורות... ב 99 ש"ח לחודש ל 3 שנים. 3. לרכוש רק את המסנן והנורות בנפרד, אבל זה יוצא בערך 550 ש"ח רק על המסנן ונורה (כל חצי שנה) לא כולל שירות על המכשיר. אם אני אחליט לקחת את השירות בלבד ולאחר מכן לשדרג את המכשיר, יזכו אותי על ההפרש בין יתרת התשלומים למכשיר החדש. היא טוענת כי המחירים אמורים לעלות החודש ולכן מאיצה בי להגיע להחלטה
... אני נוטה לקחת רק את השירות (כי זה עדיין 40 ש"ח לחודש הפרש אפרופו הדיון מקודם על תקציב / משכנתא). אשמח לשמוע את דעתכן ולמה לשים לב / מה לבקש. אני מניחה שכולן יודעות על אילו מכשירים מדובר... אם אתן מכירות מבצעים אטרקטיביים יותר - עדכנו. לילה מצויין!! דנה.

kokula12

New member
לדעתי

אין טעם לרכוש מכשיר חדש אם המכשיר שיש לך עדיין תקין ואת מרוצה ממנו. לדעתי זה לגמרי שטויות שהמחירים יעלו - מאז שאני קניתי (את אותו מכשיר כנראה) ראיתי שהמחירים רק יורדים, כי כל פעם יש להם מכשיר משודרג אחר אז הם מורידים את המחיר של הדגמים הישנים יותר. (אם כי, לאור המחירים שאת כותבת פה, רק על שירות בלי תשלום על המכשיר עצמו, כנראה שבכל זאת נתנו לי דיל טוב). לגבי אופציה 3 - למיטב ידיעתי נורה צריך להחליף פעם בשנה ומסנן פעם בחצי שנה. תבדקי מה בדיוק יוצא המחיר ואם באמת משתלם להתחייב מראש ל-3 שנים. אני מעדיפה לא להתחייב אם יש לי אופציה כזו, אבל אולי זו רק שריטה שלי. נראה לי גם קצת חוצפה לדרוש ממך לשלם בתשלומים על שירות שאת מקבלת באופן רציף (זה עצבן אותי גם לפני הרבה שנים כשהייתי מנויה לחדר כושר, כי זה בעצם מונע ממך את האפשרות לבטל את העסקה באמצע, וגורם לך להיות תלויה בטוב ליבם אם תרצי לצאת, גם לפי תנאי ההסכם. ממש סוג של חוצפה).

דנצוק

New member
את יכולה לפרט כמה את משלמת רק על השירות?

זה כולל מסנן ונורה? (אם את רוצה, אפשר גם בפרטי). צודקת, נורה כל שנה, זה יוצא בכל מקרה כמעט אותו מחיר למסנן + שירות ולכן די פסלתי את האפשרות הזו (הר ברור שבשניה שלא יהיה לי שירות על המכשיר, הוא ישבוק חיים). שירות = אחריות ותיקונים (אני לא ממש ברורה היום...) גם אני שונאת להתחייב, אבל אין להם משהו אחר.

kokula12

New member
ראיתי עכשיו באתר

חישוב קל העלה שאת צודקת - לקנות את המסננים והנורות יעלה לך יותר, וזה גם לא יכלול שירות. אם כך, ברור שהאופציה הכי הגיונית היא מסלול השירות ל-3.5 שנים. בהנחה כמובן שאין לך כוונה לזרוק את המכשיר עוד שנה... (המכשיר + שירות + נורות/מסננים עולה לי 72 ש"ח לחודש, גם בהתחייבות ל-3 שנים)

דנצוק

New member
דאי!! מחיר מעולה!! אני אנסה להתמקח קצת

אני מקסימום אגיד שקוקולה מהפורום שלחה אותי

kokula12

New member

נסי, לא יועיל לא יזיק
(מודה שדווקא זה היה איזה מבצע מיוחד משהו אז, אז לא נדרשתי להתמקחות. אבל זה סוג של תחביב אצלי, להתמקח עם נותני שירות למיניהם ולראות כמה המחיר הזה, או התנאים האלה, ש"אני מצטערת אבל ממש אין לי שום דרך לשנות את זה, גם לא למנהל", הם ברי שינוי עם טיפ-טיפת התעקשות).

למעלה