התלבטות מקצועית

פלחהן

New member
התלבטות מקצועית

אני כרגע עומדת בצומת דרכים, ועלי להחליט איפה אני מעוניינת לעבוד: במכון של קופת חולים או במכון שאליו נשלחים ילדים מקופות החולים בסביבה (אבל זהו לא מכון פרטי). שני המכונים אטרקטיבים מבחינת הצוות הרב מקצועי המיומן והתנאים הפיסיים של המכון. האם תוכלנה לומר לי מה היתרונות והחסרונות של האופציות העומדות בפני? (מלבד העובדה שבמכון השני המשכורת עבור כל טיפול גבוהה בהרבה מאשר במכון של הקופה). תודה מראש

התלבטות פלחהן שלום, רציתי לתת לך עוד נקודות מבט שכדאי להתייחס אליהן מלבד התנאים הפיזיים והצוות הרב מקצועי, כמו אלו תנאים את מקבלת, כלומר- האם את עובדת על תקן או דרך חברת כח אדם, האם התשלום הוא על פי טיפול או גלובלי חודשי, האם את זכאית לחופשות, הבראה, ביגוד וכולי. אלו דברים שכדאי מאוד לבדוק לטווח הארוך. בהצלחה בכל דרך שתבחרי איילת

שלום פלחהן וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אכן התלבטות ... הייתי מוסיפה עוד פרמטרים להשוואה : קרבה פיזית למקום מגורייך , האם הצוות מנוהל ע"י רופא התפתחותי (כמו בקופ"ח), או ע"י איש חינוך - מצב המגדיר אחרת את המודל על פיו עובדים (רפואי מול חינוכי-קהילתי), האם יש ישיבות צוות רב מקצועי הכלולות במשרה? האם יש אפשרות לגשת לאיש צוות אחר כדי לקבל תמיכה או הדרכה , כי בקופ"ח למשל יש את האפשרות הזאת, האם קיימת הדרכה מיקצועית ? (כי בקופ"ח יש !), האם השכר כולל מרכיבים של פנסיה, קרן השתלמות ... וכו' כי בקופ"ח כן (לפעמים רק נראה ש"פר שעה" גבוה משאיר יותר כסף ביד, אך בדקנו וגילינו ש"מקסם שוא" ... בכל הדרכים את מרוויחה פחות כשכירה
אם אחרי כל ההשוואות תגיעי לשוויון ! אני הייתי הולכת על קופ"ח ! אבל זאת רק אני ... מה את תבחרי ?

רות7

New member
אם כבר התלבטויות, גם לי יש...

סיימתי שנה ראשונה במערכת החינוך, בנוסף אני עובדת במרכז לגיל הרך. "לכבוד" סיום השנה התברר לי שנכון לעכשיו אין לי את השעות שהיו לי בגנים הטיפוליים (אני חדשה במערכת, והמערכת מחויבת קודם לקבועים). האופציה היחידה כרגע להבטיח את מקומי- זה עם אוכלסייה שונה לחלוטין בגיל ובלקות, ואני לא חושבת שאני רוצה להיכנס לזה. אני שואלת את עצמי אם יש טעם לבנות על המערכת, או לנסות לבנות את עצמי במסגרת של משרד הבריאות (שאולי קצת יותר יציבה?). אשמח מאוד לשמוע מנסיונכן/ם. בברכה, רות

פלחהן

New member
תודה, אבל...

תודה לכולם על התשובות וההתייחסויות. נגה, בסוף דבריך אמרת שבכל מקרה היית בוחרת בקופ"ח גם אם יש "שוויון". למה?

למה קופ"ח ?

במהלך שנות עבודתי, פגשתי מסגרות שונות - שכירה במכן פרטי, שכירה במכון חיצוני קהילתי, שכירה במשרד החינוך, עצמאית, ושכירה בקופ"ח ... משהו בי מרגיש שהמודל הרפואי עדיין נותן את האפשרות לבצע "ריפוי בעיסוק טהור" ... עדיין חסר אינטריגות, מושפע אך עדיין מעט יחסית מגזירות כלכליות, דורש ממך לעבוד בצוות ולעמוד בסטנדרטיים מקצועיים, לא נותן לקפוא על שמרים ... אה, ויש סיכוי שכשכל המקומות בחוץ יתיבשו בקופ"ח עדיין תהיה עבודה ?! כך אני מרגישה בכל אופן!

למעלה