התלבטות מוסרית

התלבטות מוסרית

צהרים טובים קניתי מחברת קופונים באינטרנט מוצר בשווי 120 שקל. המוצר שקבלתי איננו זהה למוצר שהזמנתי באינטרנט. ניסיונותי לבקש פיצוי או לקבל מוצר חדש כל הזמן נענים בתשובות מתחמקות שהנושא בטיפול ושיחזרו אלי. כבר די ברור לי שמורחים אותי והנושא לא בטיפול. כל פניותי נעשו לחברת הקופונים שכאמור לא מפסיקה למרוח אותי ואף להתחיל להתעלם ממני. גם הודעות בדף הפייסבוק שכתבתי נמחקו על ידם. אמהמה.. בדקתי את חיוב כרטיס האשראי שלי ומתברר שהם לא לקחו ממני את הכסף. התחייבתי ביני לבין עצמי שאם אני אקבל פיצוי או מוצר חדש אני אודיע להם על חוסר החיוב. העניין הוא שאני ממש לא מקבל טיפול ראוי. האם לעשות דין בעצמי ופשוט לא לספר להם שלא חוייבתי או שבכל זאת לספר להם?

אם לא תשתמש במוצר...

אינך חייב לשלם - במידה והוא אינו זהה למוצר שהזמנת, אולם אם החלטת להתפשר ולהשתמש - אתה חייב לשלם.

אבל אני כבר לא יכול להחזיר אותו

כי עברו שבועיים מאז הקניה. במילים אחרות הם יקחו ממני את הכסף ולא ירצו את המוצר חזרה.

תגובה

הרב לא אמר לך להחזיר... הוא אמר במידה שאם המוצר לא זהה למוצר שהזמנת , אז אל תשתמש בו וגם אם לא חייבו אותך בתשלום, אין בזה בעיה. אבל אם תרצה להשתמש-תצטרך לשלם , במידה והם לא חייבו אותך בתשלום.

אז אם אני אחליט לתת אותו מתנה למשל לנזקק

זה יפתור את הבעיה? כי פתרון אחר זה פשוט לזרוק את המוצר וחבל.

למעלה