התלבטות מה ללמוד?

d a r i 1

New member
התלבטות מה ללמוד?

שלום רב, למדתי בחו"ל רפואה וחזרתי לארץ . עברתי הכוונה מקצועית בשירות התעסוקה . עברתי ייעוץ עם פסיכולוג באופן פרטי. והחלטתי לחזור ולסיים את לימודי הרפואה כשבן הזוג שלי יישאר בארץ לסיים את לימודיו. אני עדיין מחפשת נקודות למחשבה . אפיקים אחרים שעוד לא חשבתי עליהם שאולי בעזרתם אני אוכל להמנע מהנסיעה ולהשאר כאן. אני מחפשת מידע לגבי לימודי מדעי הרפואה . אבל באופן מעמיק מה האפשרויות לאחר סיום לימודי התואר הראשון? מהם הקורסים - התכנים בתואר הזה? עד כמה זה קרוב ללימודי הרפואה? מה זה נותן ? (חיפשתי מידע באתר מידעת ובאתרים ביחידות האקדמיות בכל האוניברסיטאות אבל יש מעט מידע וכללי מדי) תודה

מדעי הרפואה

אם אינך מתכוונת להמשיך ללימודים מתקדמים, תוכלי להשתלב בעבודה במעבדות בבתי חולים, בקופות חולים, בבתי חרושת לתרופות ובתעשיה הרפואית בכלל. כמו כן ניתן להשתלב בתפקידי מינהל במקומות עבודה בהם נדרש רקע קדם-רפואי. מדעי הרפואה לתואר ראשון ניתן ללמוד באונ' העברית בי-ם ובאונ' תל אביב (בשילוב מדעי החיים). נושאי הלימוד עשויים לכלול את התחומים הבאים: מדעי הטבע הבסיסיים (כימיה, פיסיקה, מתמטיקה), מבנה של גוף האדם (אנטומיה והיסטולוגיה), ביולוגיה וביוכימיה של האדם, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, מבנה מוח האדם ותפקודו, פיסיולוגיה, ביולוגיה מולקולרית, ביוכימיה, מטבוליזם ותזונה, פרמקולוגיה, אימונולוגיה. כמו כן עשויה להיות התנסות בעבודה מחקרית במעבדות מחקר.

גלי126

New member
מדעי הרפואה

לימודי מדעי הרפואה דומים מאוד בתכנים שלהם ללימודים הקדם-קליניים ברפואה (שלוש שנים ראשונות של לימודי רפואה). בתום שלוש שנים מקבלים תואר ראשון במדעי הרפואה, תואר שבתכלס אין לו ערך רב בשוק העבודה (ניתן לעסוק בהוראת ביולוגיה לאחר השלמת תעודת הוראה, בקידום מכירות של תרופות, במשרות זוטרות ביותר בחברות ביוטכנולוגיה). כדי להתקדם לתפקידים מעניינים יותר חייבים תארים מתקדמים - תואר שני לפחות, רצוי שלישי, וגם אז קשה למדי למצוא תעסוקה בארץ, אם כי המצב עשוי להשתנות. התואר במדעי הרפואה מיועד למעוניינים לעסוק במחקר רפואי, ואיננו מקנה שום הכשרה לטיפול באנשים. אם אינך מתעניינת במחקר, ומעדיפה כיוונים טיפוליים יותר, כדאי לך אולי לשקול מקצועות פארא - רפואיים שכן מקנים הכשרה לטפל - למשל, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, תזונה.

למעלה