התלבטות לגבי גן

Tנקר בל

New member
התלבטות לגבי גן

רציתי לשאול שאלה שאני מתלבטת בה ואני בטוחה שעם הנסיון שלכם, תצליחו להבהיר לי דברים. נודע לי לפני מספר ימים שבגן שרשמתי אליו את בני בן השלוש לשנה הבאה, הוסיפו עוד מספר גדול של ילדים (את הגן של גיל ארבע פיצלו בין גן שלוש וגן חובה). כך שכרגע יש בגן 28 ילדים. יש נקודה נוספת שצרמה לי - שכמעט אין מגע בגן, למשל, כשמקבלים ילד בבוקר - לא מחבקים אותו או נוגעים בו, אלא רק אומרים לו שלום בחיבה. אני יכולה להעביר אותו לגן אחר, שיש בו 17 ילדים, אבל אם ארשום אותו לשם, אני לא אשאיר אותו בגן הזה לשנה נוספת, וכך הוא יצטרך להגיע פעמיים לגן חדש, שהוא לא מכיר בו אף אחד, בשנה הקרובה ובשנה הבאה. מה דעתכם?

לאה_מ

New member
אני זקוקה לעוד כמה פרטים:

מה מספר הילדים בקבוצה שהובטח לכם לעומת המספר בפועל? כמה אנשי צוות בקבוצה הזו? לגבי מעבר גן שנה אחרי שנה - גם אני חושבת שזה בהחלט שיקול "לרעת" הגן הקטן שאת מתארת, אבל עד כמה השיקול הזה משפיע מאד מאד תלוי באופי של הילד. יש ילדים מאד סתגלנים, שהמעבר לגן חדש יעבור אצלם בקלות יחסית, ולכן השיקול הזה הוא פחות משמעותי לגביהם. לעומת זאת, יש ילדים שבאמת קשה להם מאד עם מעברים ושינויים, ואצל ילד כזה שיקול מהסוג הזה יכול להכריע את הכף. ולגבי החיבוק בבוקר - גם כאן קשה לומר בצורה גורפת. אני מסתייגת מכל התנהגות שהיא "שבלונית". כלומר, גם גננת שמחבקת את כל הילדים "כי ככה היא מקבלת אותם בבוקר", ולא שמה לב במיוחד האם הילדים באמת מעוניינים בחיבוק הזה - זה לא היה נראה לי. אז קבלת פנים חמה ונעימה בבקרים, גם אם אינה מלווה בחיבוק, לא בהכרח היתה נראית לי בעייתית.

Tנקר בל

New member
להלן הפרטים -

דובר על 18 ילדים. כיום - 28 ילדים. יש שתי גננות - אחת גננת ראשית, והשניה ללא הכשרה פורמלית, אבל גננת חמה, אוהבת ואמפתית. מה שכתבת לגבי המגע הפיזי מאוד עזר לי.

לאה_מ

New member
תראי, 28 ילדים על שתי נשות צוות

זה כמעט כמו בגן עירוני. אז בתיאוריה יכולת כבר להכניס אותו לטרום טרום חובה ו"להרוויח" את השנים הרצופות בגן. לדעתי, היתרון של גן פרטי בגיל 3 הוא שהוא מאפשר מסגרת יותר חופשית ופחות מובנית, וגם יותר אינטימית ואישית לילד בגיל הזה. 18 ילדים בגיל 3 נראה לי אחלה. 28 נראה לי הרבה.

לאה_מ

New member
שכחתי להוסיף ../images/Emo163.gif

וגם הפער בין 18 שהובטחו ל-28 בפועל נראה לי לא הגיוני ולא הוגן. אני לא חושבת שפער כזה הוא סביר. בעיני, הפרש כזה בין הבטחה למציאות בלי שהדבר יתואם עם ההורים וינומק להם ויוסכם על ידם הוא בגדר שבירה של יחסי האמון בין ההורים לגן. עוד נקודה לרעת הגן הזה.

irisgh

New member
מסכימה שכבר אפשר ללכת ל'טרום טרום'

אם ממילא זה כזה המוני. מה ההבדל בין הגן הזה לגן עירוני? בגן פרטי, אצלנו, התחילו 18 עם שלוש מטפלות! (ראשית ועוד שתיים), והובטח שאם יעברו את ה 25 תהיה רביעית. אם מדובר בילדים לא גמולים, לפחות חלקם, 3 מטפלות זה מינימום בעיני, על 28 ילדים.

למעלה