התלבטות כיתה א'

ריטה1

New member
התלבטות כיתה א'

שלום לכולם
נרשמנו, או בשפת הקטנה "התרשמנו" לכיתה א'.
ואני קצת עם חששות, למרות שזו כבר הקטנה שלי.
מצד אחד הילדה בוגרת מאוד מאוד לגילה, מדברת כמו אישה מבוגרת עם תובנות וראיית מציאות מדהימה.
מצד שני ברור שהצד הלימודי לא משהו אצלה, יותר מסתדרת עם מספרים, ופחות מבינה את האותיות.
הרבה פעמים פשוט לא בא לה ללמוד.
הגננת מספרת שכאשר היא לא יודעת את התשובה, היא יוצאת מזה בכל מני תחמונים מתוחכמים.
קלינאית התקשורת שביקרנו אצלה, אמרה שמיותר לזרוק כסף, והילדה בסדר לגילה, באחד על אחד.
סיכוי גבוה לכך שהילדה היא ADHD, מנסיון עם הגדולה, ודברים שרואים בשטח.
היא ילידית תחילת אוקטובר.
אז בזמנו, כשהגדולה עלתה , בלי ידע בכלל, קצת חששתי, אבל היא מהר מאוד התגברה על המצב.
אבל הבנתי שבשנים האחרונות, הם עושים צרות להעלות ילדים שלא יודעים אותיות, ומכיוון שגם לא ממש עובדים על זה בכיתה א', ילד כזה יכול מהר מאוד ללכת לאיבוד בכיתה, ולהזדנב מאחור.
ניסיתי לדבר איתה על האופציה של אולי נשאר עוד שנה בגן, או מצד שני, שאם היא רוצה לעלות אז היא חייבת יותר להשקיע ב"לימודים", אבל היא החליטה שהיא עולה לכיתה א', ואין עם מי לדבר.
אנחנו כן עובדים בבית (כמה שמצליחים בשעות הבודדות שנשארות לנו),
ואני מתלבטת, מה עושים.
בתחושת הבטן שלי אני רוצה להעלות אותה, כי היא מאוד בוגרת, וגם מבחינה חברתית, אנחנו גרים ביישוב קטן, וכל הילדים שליוו אותה מגיל אפס עולים איתה יחד- יש לה שכבה נהדרת,עם חברות ממש טובות.
מצד שני, אני חוששת שכל הבטחון העצמי שלה יהרס אם היא תעלה לא מוכנה מבחינה לימודית.
הילדה מבחינתה כבר מחפשת לקנות חולצות בה"ס ותיק של קיטי.

לדעתי - להעלות.

את רוצה, היא רוצה, הגננת אישרה, כנ"ל הקלינאית, הילדה בוגרת וחכמה, כל החברים שלה עולים - אלו שיקולים מאד משמעותיים בעד.

לגבי הקטע הלימודי - אני מבינה את החשש, אבל מקווה שיש מקום בביה"ס גם לילדים מעט מתקשים / לא עומדים בקצב / איטיים יותר.

אם זה נטו עניין הידע, ולא חוסר יכולת לעמוד בלחץ לימודי, אז במקרה הכי גרוע תמיד אפשר לתת לה כמה שיעורים פרטיים, לתגבר את הקטע הלימודי.

על סמך כל מה שתיארת - הייתי מעלה.

אם יש בגרות נפשית, מוכנות ונכונות שלה, ויש אישור מגורמי המקצוע - חבל שלא, בעיקר בישוב קטן כשכל חבריה עולים.
אני חושבת שאם תיווצרנה בעיות לימודיות (ולא בהכרח תיווצרנה!) - אפשר יהיה להתמודד איתן בבית או בתמיכה של שיעורי עזר לפרק זמן מוגבל.

בהצלחה

ריטה1

New member
תודה על החיזוקים

כמו תמיד, אני מקשיבה לתחושות הבטן שלי שבד"כ לא טועות

נועם@בת

New member
להעלות

קודם כל אני שתדעי כמה מרגש לי לענות לך על שאלות מהסוג הזה
.
לדעתי השיקול אם להעלות או לא הוא ההתפתחות הרגשית של הילדה, לא ההתפתחות הלימודית.
אם היא בוגרת ובעלת בטחון זה יהיה עוול להשאיר אותה שנה נוספת בגן.
ממתי ילד בגן צריך השקיע בלימודים? בגן חושפים אותם לאותיות, הם יודעים שיש אותיות, הם מזהים לפחות חלק מהן וזהו. ללמוד אותיות לומדים בכתה א' לא בגן. אני לא רואה שום סיבה לעזור לה בבית עם אותיות בגיל כזה. להבנתי זה רק יגרום לה לשנוא את הקריאה.
אם היא חלילה תלך לאיבוד זה לא בגלל שעלתה לכתה א' עם חסר אלא בגלל קשיים שלא יפתרו מאליהן אחרי שנה נוספת בגן.
מאחר ואת חוששתת ADHD תעקבי מקרוב, תהיי בקשר עם המורה, תדאגי שלא יציקו לה אם היא חסרת קשב ותעזרי לה בהתנהלות של ספרים, מחברות ושיעורי בית.

רק בריאות ונחת

בתיה

עוד כהן

New member
קודם כל - להעלות. דבר שני-

לא נראה לי שחכם לערב את הילדה בדיון בנושא כזה.

אם תחליטי שהיא לא מתאימה-
היא צריכה לדעת שאמא שלה חשבה שהיא לא מתאימה? שהיא חלשה? שלא תצליח?
למה היא צריכה את זה על הראש שלה?

בכל אופן, לפי התיאור שלך - שתעלה.
אני לא חושב שבכיתה א' לא מלמדים אותיות ובונים על זה שהילדים ידעו כבר אותיות. מקסימום ידעו את השם שלהם.

הבהרה: 3 ילדים שלי עלו לכיתה א' והרביעי בגן חובה...

ריטה1

New member
אני לרגע לא משתפת אותה בהתלבטות שלי

אבל כן חשוב לי להסביר לה שני דברים.
1. שלעלות לכיתה א' מיד אחרי שהיא בוגרת בגן חובה, זה לא מחייב מציאות, כי יש ילדים שנשארים, וזה בסדר ולגיטימי.
2. כל עוד לא קיבלנו או.קי מהמערכת, ולא החלטנו סופית שעולים, אני לא רוצה להכריז הכרזות, ולהבטיח הבטחות שווא.
הילדה שלי שומעת כל היום מכולם כמה היא חכמה ובוגרת וכמה סוכמים עליה ומעריכים אותה.
עוד רגע היא פשוט עפה על עצמה מרב בטחון עצמי

למעלה