התלבטות חשובה

jjk13

New member
התלבטות חשובה

שלום, בצעירותי למדתי לתואר ראשון בכלכלה שהיום בראייה לאחור(אני באמצע שנות ה-40) לא תרם לי הרבה בשוק העבודה.חשבתי לעצמי אולי תואר שני במנהל עסקים או בכלכלה יקדם אותי יותר אך לצערי הגעתי למסקנה ששני התארים אינם יישומיים ואינם בגדר מקצוע.חשבתי על אופציות אחרות כמו השלמה לראיית חשבון או קורסים במחשבים(מערכות מידע וכאלה)אך ניטרלתי את זה מכל מיני סיבות(זמן ,השקעה וכו').האלטרנטיבות שנשארו לי זה קורסים בחשבונאות(הנה"ח מתחילים ,ייעוץ מס , הנה"ח מדופלמים). האם אוכל להתפתח בלימודים אלה לאחר לימודי התואר? האם אוכל למצוא עבודה בייעוץ מס למשל? האם עדיף בכל זאת תואר נוסף? או שחבל לי על הזמן ועל המאמץ? תודה

סיוע בהתלבטות

נראה שקיימות למעשה שתי אופציות שתסייענה בהתפתחות המקצועית שלך: בחירה במסלול לימודים אקדמי או בחירה באחד מהקורסים הנושקים למקצועך: ייעוץ מס, חשבונאות/ראיית חשבון, הנהלת חשבונות, חשבות שכר, יעוץ השקעות וניהול תיקי השקעות ועוד. כל אחת מהאופציות עשויה לתרום, תלוי מהם השיקולים המנחים אותך. לגבי שאלתך השניה, יועצי המס שולטים בהנהלת חשבונות ברמה נאותה, ובקיאים בחוקי המס במדינה. יועצי המס עובדים כשכירים או כעצמאיים. על פי רוב, תנאי הסף לקבלה ללימודים הם תעודת בגרות וניסיון בתחום.בהצלחה.

למעלה