התלבטות, חרטה....

IMAN14

New member
התלבטות, חרטה....

ז ככה התגייסתי עם פרופיל 45 בגלל OCD אחרי כמה חודשי שירות הרגשתי שזה הולך ומחמיר וכל רגע בצבא הוא אסון בשבילי. ביקשתי מהקב"ן לצאת וזה באמת היה קל, שבוע אחרי זה היה פסיכיאטר ועמה ימים אחרי כבר בבקו"ם. עכשיו, שנה אחרי השחרור, אני מרגיש מעולה, הבעיה כלל לא מפריעה לי, התחלתי גם שירות לאומי במד"א והכל טוב ויפה. אבל... התחלתי לדאוג לגבי העתיד שלי, העבודות, החיים. תמיד הייתי בטוח שאף אחד לא יוכל לדעת את הרטים המדויקים מהתיקים הצבאיים שלי. אבל הבנתי שטעיתי, אני רואה שלמשרדי ממשלה או כל עבודהאחרת, יש את הזכות לבקש ממני לחתום על ויתור סודיות של תיקים רפואיים צבאיים. החלומות שלי התנפצו, תמיד רציתי לעבוד בכנסת או משרדי ממשלה גדולים, הקב"ן והפסיכיאטר תמיד אמרו לי שזה רק בעבודות ביטחוניות ומסווגות ימנע ממני, אבל אני מתחיל חשוש שבכל דבר אחר זה יפגע. מה אתם אומרים? כבר התחלתי לכתוב מכתב למפקד מיטב כדי לחזור לצבא(בגיל 21), איזה אסון. נהרסו לי החיים? או שאני סתם לחוץ והמעסיקים יבינו שהבעיה כבר לא קיימת ויקבלו אותי? או שאני לא אסכים לחתום על הויתור סודיות? תודה על התמיכה ומחכה לעצות

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חרדה

איש יקר, נראה לי שיש לך נטיה (שאולי קשורה ל-OCD?) להיכנס לסרט בתוך הראש. זו תגובה שקצת מזכירה תגובה של חרדה. מפרט אחד (הנושא של ויתור סודיות), אתה כבר רואה שהחיים נהרסים. האם זו האמת? האם אין אפשרויות אחרות? אני לא יודעת כיצד פרופיל השחרור שלך ישפיע על התעסוקה במשרדי הממשלה. אני בטוחה שאין כלל שמגביל בעלי פרופיל 21 לעבודה במשרדי ממשלה באופן כללי. זה יהיה לא חוקי. אולי במקומות בטחוניים רגישים יש יותר קושי. בטוח שיש גם עבודות אחרות מלבד משרדי ממשלה שיכולות להיות רלוונטיות עבורך. האם אתה יכול לדמיין תסריטים אחרים, מלבד התסריט בו החיים שלך הרוסים?

לידיעתך

על פי חוק אסור לשאול אדם לגבי הפרופיל הצבאי ואין לפסול את קבלתו לעבודה בגלל פרופיל צבאי. מה שמתאים לגבי השירות הצבאי, לא בהכרח מתאים לגבי עבודה. כל הכבוד לך על שהמשכת בשירות - שירות לאומי והמשכת לתרום. ובנוסף לכל - אתה עושה זאת במד"א!! כרכזת מתנדבים בעמותת "שלומית" עד לפני כשנתיים, אני יודעת שלא כל אחד מצליח להתקבל למד"א. העובדה שהמשכת בשירות ומשרת במד"א - יש להם יותר משמעות כאשר אתה תחפש עבודה, מאשר שחרור מהצבא. הצלחה בהמשך השירות ובהמשך החיים.

IMAN14

New member
תודה על העידוד

אבל בפורום יעוץ פסיכולוגי כתבתי אותה הודעה וקיבלתי תשובות שבילבלו אותי עוד יותר, בניגוד לתשובה המחזקת שלך.

שאלת את אותה שאלה בכמה מקומות?

כל אחד יש לו את הדעות שלו ואת הידע שלו וכל אחד מנסה לעזור בדרכו. אתה צריך לבחור מה מהתשובות מתאים לך, מה נראה לך שנכון לך. רק אתה מכיר את עצמך. אנחנו, העונים, לא מכירים אותך, רק את השאלה שלך? אתה כבר יצאת מהצבא, כבר רשום בתיק האישי שלך שקיבלת פטור מסיבות מסויימות. הרישום לא ימחק אם תחזור לצבא, רק יתווסף אליו שחזרת לשירות ואני מקווה שאם זה יקרה - השירות יהיה מוצלח. ציינת שאתה בן 21. התהליך לחזור לצבא יכול להיות ארוך ואתה לא יודע מה תהיה התשובה בסופו. בשירות לאומי, לפי מיטב ידיעתי, אתה יכול לשרת רק עד גיל 22. כך שאם הצבא בסופו של תהליך יחליט לא להחזירך לשירות - תשאר קרח מכאן ומכאן - יהיה כבר מאוחר להכנס לשירות לאומי.

raana4

New member
התלבטות , חרטה

שלום לך לגיטימי שיעברו לך סרטים זה בסדר לפחד לחשוש איפה אתה מסוגל לחשוב על מה כן יקרה טוב, איפה אתה מפרגן לעצמך קח את החוזקות שלך ורוץ איתם קדימה אתה מתנדב, התתנדבות, לדעת להתנדב זו מתת אל כל הכבוד לך. החשש הוא מקום טוב להתקדם . בהצלחה רענן לחיים מאמן אישי ועסקי

bridges

New member
השלמה וקבלה

שלוב רב, אין לי תשובה עבורך על מה יקרה במשרדי הממשלה או אצל מעסיקים אחרים, אבל יש לי דבר אחד לומר לך: את מה שקרה בעבר אתה לא יכול לשנות. מה שהיה, היה והשאלה היחידה היא איך אתה מתכוון להתמודד עם זה בעתיד. אפשרות אחת היא להרגיש רגשות חרטה ולהתקע עם המשא הזה ואפשרות שנייה היא להשלים עם מה שהיה ולראות איך אתה מנהל את חייך הלאה. מהי האפשרות שאתה בוחר? רונן

לחזור לצבא

בגלל שהחברה בישראל מעוניינת שאנשים ישרתו בצבא היא משתמשת במנגנון הפחדה נגד מי שלא משרת בצבא אני לא חושב שיש לך מה לדאוג אתה שרתת כפי יכולתך וטרחת ומצאת מסגרת של שירות לאומי שמתאימה לך ושם תרמת את תרומתך זה בסדר גמור וכול הכבוד שטרחת ועשית זאת אם אתה לא רוצה לשתף בפרטים על השירות הצבאי אז על תעשה זאת אם אתה מגיע למקום ממשלתי ואתה מבין שאם לא תספק אינפורמציה לא תהיה מועמד אז תמסור פרטים יכול להיות שתגלה שזה לא ישפיע על הקבלה שלך אתה תרמת את תרומתך דרך השירות הלאומי והתרומה הזו היא אינה פחותה משירות צבאי בהצלחה דורון

IMAN14

New member
מעניין

מאוד מעריך את התמיכה של כולכם. את הגלגל אי אפשר להחזיר לאחור, אני פשוט מנסה לשכוח את התקופה הזאת, למחוק אותה מהזיכרון שלי. בימים האחרונים (שנה אחרי השחרור) התחילו לעלות לי תמונות בראש מהימים האחרונים בצבא, ואני חושב איך הייתי יכול למנוע את מתן הפטור. והמחשבות לא מפסיקות להסתובב לי בראש, באמצע היום, בבוקר, בלילה. איך אני אגרום למחיקת החלק הזה מהזיכרון?

bridges

New member
לא ניתן למחוק זכרונות

(עדיין
) ...אבל אפשר לשים את הזכרונות היכן שהם אמורים להיות. יש סיפור זן על נזיר זקן ונזיר צעיר שהלכו בדרך ופגשו נערה ליד נהר. הנערה ביקשה מהם להעביר אותה את הנהר. הצעיר סרב משום שהוא נזיר ואילו הזקן לקח את הנערה על כתפיו והעבירה את הנהר. המשיכו הנזירים בדרכם אבל הנזיר הצעיר לא מצא מנוח. לבסוף הוא שאל את הזקן: מה פתאום העברת את הנערה את הנהר, אתה הרי נזיר וזו לא עבודה שיאה לך. אמר הנזיר הזקן: אני נשאתי את הנערה מספר דקות על מנת להעבירה את הנהר אתה נושא אותה כבר שעות. הדרך הטובה ביותר לשים את הצרות והטעויות בצד היא לראות איך אותם זכרונות הביאו אותנו לאן שאנחנו נמצאים עכשיו ואיזה שיעורים למדנו מהם ומה הרווחנו מהם ואז לומר להם תודה ולהמשיך הלאה. רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
למחוק או לקבל

אי אפשר למחוק משהו מהזיכרון. כל עוד יש לו עוצמה רגשית הוא יעסיק אותך. אם אתה רוצה לזוז קדימה עליך לקבל את הדברים כפי שהיו - היתה לך תקופה לא טובה, התמודדת איתה כמיטב יכולתך וידיעתך באותו הרגע. זה מה שאפשר היה לעשות וזה מה שעשית. כאשר תקבל את המציאות הזו, תוכל לעסוק בה פחות, ותגלה שהיא תופסת פחות ופחות מהזמן שלך.

למחוק מהזיכרון...

כפי שכבר נאמר, אמנם אי אפשר למחוק, אבל אני מזמינה אותך לנסות פטנט פשוט, שאתה יכול להיות מופתע כמה מהר תשתחרר מהמחשבות הלא רצויות ובמקומן תחשוב מחשבות מקדמות ובונות. שאל את עצמך איזה מחשבה שמציגה אפשרות חיובית ורצויה היית רוצה לחשוב, אילו היית יכול. צרף לה סרט בצבעים בהירים וחיים. לדוגמה: אני עובד במקום עבודה מצויין, בדיוק כפי שרציתי. דמיין את עצמך במקום הזה. ואחרי שיש לך משפט קצר חיובי כזה והסרט, עליך לזהות את התחלת המחשבות הלא רצויות. ברגע שזיהית, אמור לעצמך את המשפט החיובי והרץ את הסרט. וכך בכל פעם שאתה מזהה מחשבות לא רצויות. ככל שתעשה זאת יותר, תגלה שהן הולכות ופוחתות ותפתח מיומנות של שליטה בהן. אשמח אם תשתף בהצלחתך..

למעלה