התלבטות חיי

• פותח הנושא sx4
  • פורסם בתאריך

sx4

New member
התלבטות חיי

שלום לכולם , לא מזמן חזרתי מחו"ל ,וכוונתי הייתה ללמוד באונ' ,את אחת מסוגי ההנדסות ,השנה אני אמור להתחיל מכינה להנדסה ,ולאחר מכן ללמוד באונ' , אך כיום עומדת בפני דילמה מאוד מאוד קשה , לפני כחודש הציג בפני אחי הגדול את הזדמנות חיי לעשות שינויי ,רק שהוא עצמו לא ראה אותה , אחי ביקש ממני להגיע למצגת של אחת החברות לשיווק רשתי ,ומייד התאהבתי ,אחי ,שהצטרף רק באותו היום , פשוט רצה שנצטרף יחדיו ,הוא חיפש מנוס מין העבודה המייגעת שלו ,אני עצמי ,כבר ראיתי חזון ,ראיתי חלומות מתגשמים, עתה שעבר חודש מאז ,אני קורא ספרים שמקנים לי ידע בנושא וכמובן מעודדים אותי רבות להגשים את חלומותי ,אני פוגש אנשים רבים ונחמדים , ולמרות שלא צירפתי אף אחד , חיי השתנו מקצה לקצה ,למדתי שעליי לא לחיות כדי לעבוד ,אלא להיות אדם חופשי,אך הנה ,מצד שני ,אני עדיין מתלבט משום מה ,אם להמשיך ללימודיי ,אם לתת לעצמי מין רשת ביטחון ,אך אם אני כל כך מעז ?...אז למה לי לי הרשת הזו ?! כיום כשאימי ומשפחתי נושאים עינייהם אליי ,בהערצה רבה ,שאני הראשון מבני משפחתי המעז ללמוד ,עליי להחליט החלטות קשות , לצערי כל מי שסביבי לא רואה את מה שאני רואה ,וזה מאוד משפיע עליי ,מה גם שבנוסף דחפתי כמה מבני משפחתי להצטרף אליי ללמוד ,וכבר בשנה הבאה הם יוכלו להתחיל גם . הרגשתי שהשפעתי ,ועשיתי טוב למשפחה ,אבל כעת אני הוא זה שרוצה לעשות דברים אחרת ... החזון האישי שלי הוא להיות יזם עסקי ,ולתמוך ביזמים צעירים פינססית ורוחנית,חשבתי לעצמי שמן הסתאם זה תמיד טוב להעשיר את הידע וגם אולי זה יוכל לעזור לי בעתיד ... לאלו שהקדישו מזמנם לקרוא עד עכשיו ... פרשת הדרכים מסתעפת אם אני מחליט כן ללמוד , המכינה בבאר שבע ,ולאחר מכן 4 שנים נוספות בתעשיה וניהול -זה היה מתוך עקרון עבר שרק מאונ' יקבלו אותי לעבודות,אך זוהי עיר אחרת ,הוצאה כספית נוספת על מחייה ומגורים . סמי שמעון -בעיר מגוריי -4 וחצי שנים תעשיה וניהול - מתוך עקרון ההווה , אינני מתכוון להיות שכיר אלא רק צריך כלים לעתיד או שפשוט , לא ללמוד , וללכת על זה עד הסוף ..... המון תודה

isaacm

New member
בהצלחה לך בדרכך החדשה.

איכשהו נראה לי שאתה כבר יודע את התשובה. בעצם, ידעת אותה אפילו לפני שהתחלת לכתוב. יש מצבים שקריטי לקבל החלטה עכשיו. יש מצבים שפחות קריטי לקבל החלטה. יש מצבים שאין הבדל משמעותי בתזמון הבחירה. למה חשוב לך להחליט? אם חשוב לך להחליט - למה עכשיו? מה יקרה את תדחה את ההחלטה בשלש שנים? בחמש? בעשר? בעשרים? לדעתי קשה מאד לקבל החלטה ולבחור בין דבר שמעורר בך התלהבות לבין דבר שמחייב המון עבודה קשה. כיון שאתה כבר מכיר את העסק כחודש וכדי לאזן אשאל אותך מספר שאלות "כן או לא". מקווה שתוכל לענות על חלק מהן ב"כן". 1. האם הכנת את רשימת השמות שלך כבר, כפי שמי שרשם אותך לימד אותך? 2. האם אתה מתקשר כל יום, ללא יוצא מן הכלל, לאנשים כפי שהינחו אותך? 3. האם עשית חשבון מה ההשקעה הנדרשת ממך כדי לממש את העסך? 4 ..האם ברור לך כל מה שצריך לעשות כדי להצליח בעסק שלך? 5. האם את מחוייב ללא הסתייגות לעשות את כל מה שנדרש כדי להצליח בעסק שלך? 6. האם רכשת את כל מה שנדרש לרכוש בתחילת הדרך? 7. האם רכשת את כל מה שמומלץ לרכוש בתחילת הדרך? אם ענית ללא היסוס ב"כן" על חמש מתוך שבעת השאלות, יש לך איזושהי דילמה. אם לא - קרא מחדש את שתי השורות הראשונות של הודעתי. בהצלחה בכל שתבחר -
איציק נ.ב. אל תיתן לאף אחד לגזול את החלומות שלך (גם לא ע"י יצירת התלהבות
)

עצתי לך

כאחת שהיתה בעבר בשר"ש- לך ללמוד. במקביל, תפתח את עסקי השר"ש. רוב המצליחנים בתחום עשו את הדברים במקביל. מה שיפה בתחום הזה, שאפשר לעשות אותו בזמנך הפנוי, אפילו שעה בשבוע. ואם תלך ללמוד, מן הסתם תכיר יותר אנשים. להכיר יותר אנשים זה תמיד טוב בעסק הזה.
לך ללמוד בשביל המסגרת, בשביל החברה, ובשביל לפתח את העסק במקביל, כי כל מי שאני מכירה ועושה שר"ש במשרה מלאה, הגיע למעמד הזה רק אחרי שנים של עבודה קשה במקביל, ואחרי שהרגיש שהגיע לביטחון כלכלי מספק בעסקי השר"ש. עוד עצה חשובה- תבקש, לפני שאתה מצטרף, לנסות את המוצרים קודם במשך כשלושה חודשים. מדוע? כי קשה מאוד להמליץ על מוצר שלא מגיעים איתו לתוצאות. רוב האנשים מצטרפים לחברת השר"ש הראשונה שהם רואים, וזו טעות. אתה יכול להצטרף, כדי לקנות את המוצרים בהנחה, אבל בשלושת החודשים הראשונים, תתמקד בהשגת תוצאות עם המוצר, והכרות איתו. רוב המפיצים המצליחים היו קודם לקוחות מרוצים. אחת הסיבות לכישלוני בשר"ש היתה זה שלא השגתי תוצאות במוצרים, ולכן היה לי מאוד קשה להמליץ עליהם. במקביל, כדאי לך לבדוק חברות נוספות בתחום. זו עצת רשות, מפני שלעיתים זה יכול לבלבל. (לא מאמנת, אך קוראת פה בפורום).

עוד דבר קטן

בזה שתלך ללמוד ותפתח את העסק במקביל, תראה לאנשים שאפשר לעשות את שני הדברים יחד. רוב האנשים מפחדים משינויים קיצוניים בחיים, וירתעו מלהצטרף אם יבינו שזה דורש להתפטר מעבודה או לשנות מסלול חיים. נכון שזה יקרה באיזשהו שלב, אבל בשביל ההתחלה, תראה להם שאפשר להשאר בחיים הבטוחים שלהם, ובמקביל, לבנות מסלול יציאה ממרוץ העכברים.

sx4

New member
תודה רבה לכם

מה שכיף לי לראות בפורומים מהסוג ,זה התמיכה ואהבת החינם , ממש כיף! לפני שנכנסתי לתחום ,קראתי קצת בנושא ,וכמובן לאחר שנכנסתי לתחום ,קראתי אף יותר ,ודיברתי אף עם אנשים ,מחברות אחרות ,אני מאמין במוצרים של החברה ,אני מאמין בחברה ,וכמובן שאני מאמין בשיטה. החלטתי להמשיך בדרכי להשכלה ,והעשרת הידע ,וכמובן לשלב את התחום החדש בחיי .

למעלה