התלבטות די קשה

התלבטות די קשה

ברור לי שבסופו של דבר אני ורק אני אבחר.. סתם בא לי לשפוך את הלב. אני מתלבטת לבחור בין 2 מקצועות ללמוד... אל תשפטו על המקצוע עצמו כי זה לא רלוונטי ולא יעזור לי כלל. אני מתלבטת בין תואר באנגלית משולב עם הוראה, לבין תקשורת 2 נושאים שלא קשורים כלל. הלב הולך לאנגלית -משולב עם הוראה (חולה על זה) והראש הולך על תקשורת....למדתי את זה בתיכון, זה מענין אי אפשר להגיד שלא אך לא כמו האנגלית...אני מתלבטת על תקשורת בגלל שאולי יש בזה יותר תעסוקה וכו.. אל תבחרו בשבילי ..רק תעזרו לי להבין מה כדאי לי לבחור.. מה טוב בשבילי.. תודה

fighter21

New member
תגובה

קודם כל אני הסתייג ואומר שאני לא איזה מומחה גדול עם ניסיון של עשרות שנים. אוקיי, תקשורת יש לך רושם מוטעה בגלל שיש בזה יותר תעסוקה, ובכן אני כמעט בטוח שתוכלי למצוא עבודה כמורה לאנגלית, אולי בצורה יותר בטוחה מאשר עבודה בתחום התקשורת שזה לימודים לא למקצוע, אלא לתואר בתחום. תואר באנגלית משולב עם הוראה, את מדברת על תואר B.Ed זה מקצוע לכל דבר עם תעודת הוראה, זה כמעט מבטיח לך בוודאות עבודה. באשר לאפשרויות קידום, כמובן שבתחום ההוראה יש פחות אפשרויות קידום, וחייבים באמת לאהוב את נושא ההוראה כדי "לשרוד" במקצוע לאורך זמן. אני חושב שבמקרה הזה אין את ההתלבטות הנפוצה בין הלב לראש, כאן גם הלב וגם הראש מורה שכנראה עדיף לך ללכת לכיוון תואר בהוראה באנגלית. בהסתייגות לגבי תקשורת, יש אומנם אפשרויות קידום רבות יותר, אבל מה בדיוק את רוצה לעסוק בנושא התקשורת? (תחום רחב מאוד..) בהצלחה.

אז זהו ש..

אתה חושב בדיוק כמוני, תואר באנגלית זה גם ללכת אחרי הלב, ומזלי גם פרקטי.. מה אני רוצה לעשות בתקשורת? שאלה טובה.. אין לי איזשהו תפקיד או משהו ספציפי..פשוט יש הרבה אנשים שלומדים את זה בכלליות העיקר שיהיה תואר 1 במשהו שמענין אותם... תמיד שמישהו אומר לי שהוא לומד תקשורת זה טיפה עוקץ כי אני נמשכת לעולם הטלויזיה , וזה מענין התחום, אבל אין לי רצון להיות עורכת, או סמנכלית שיוק או פרסומאית, או עיתונאית (נראה לי שעניתי לעצמי..) פשוט אני עובדת בחברת תקשורת, והרבה למדו תקשורת, ושואפים להגיע למחלקת שיווק, ואני כזה מרגישה על מצפוני קצת משום מה למה אני לא הולכת לכיוון..כביכול יותר עבודות יש..בשיווק במחלקת יחסי ציבור, וכו.. מפחדת שהאנגלית נראה כובל אותי לכיון אחד ותקשורת לא.. מצד שני היום הרבה מגיעים לכל מיני תפקידים בחברות תקשורת עם תואר 1 לא כל כך משנה תמיד במה.. נ.ב. סתם לידיעה כללית-יונית לוי מהחדשות הכתבת למדה היסטוריה וספרות באנגלית. קצת מנחם האמת. שהיא הלכה אחרי הלב שלה ואחרי האהבה שלה והיא לוודא דווקא מורה. חברה שלי רוצה להיות סמנכלית שיווק וברור לה לחלוטין שהיא הולכת לתקשורת. תפור עליהץ היא נושמת את המקצוע. אני לא נושמת אני סבבה. אני יותר נושמת אנגלית. מה אומרים?

fighter21

New member
אני חושב

שתואר ראשון תלכי אחרי הלב. כמה אנשים את מכירה שבאמת יכולים להגיד שמה שהם הולכים ללמוד כתואר ראשון הם "ממש נושמים אותו.."? אני אישית לא מכיר הרבה אנשים כאלו, אבל הנה, את בעצמך אמרת את זה. אם את נושמת את זה, אז לא כדאי לך ללמוד את זה, את פשוט חייבת את זה לעצמך. ותמיד תמיד אפשר להחליף חוג באמצע, תזכרי את זה!

england

New member
ברור שאנגלית

בתור עיתונאית אני אומרת לך שלא צריך ללמוד תקשורת כדי לעסוק בזה. אם תדעי אנגלית יהיו לך המון אפשריויות תעסוקה אנגלית זה חשוב בעולמנו

באמת? יו עשית לי את היום!!

את עיתונאית? איפה? ומה את למדת? ואילו אפשרויות יש עם אנגלית חוץ מהוראה? בעיתון מסתכלים על זה מנסיונך האישי?

england

New member
תשובה

עד לפני חודשיים הייתי עיתונאית בזמן מעריב שזה במקומונים של מעריב בחיפה ובקריות. תביני להיות עיתונאי לא לומדים צריך שיהיה את זה. לדעת להריח סיפור, סקרנות , אינטיליגנציה, כשרון כתיבה מינימלי מסתכלים על נסיון, פחות על תואר שאולי תופס יותר ביחסי ציבור ושיהיה לך ברור - זה מקצוע לא קל . בהתחלה משלמים זוועה. לא למדתי תקשורת אלא חינוך וסוציולוגיה ועכשיו אני עושה תואר שני בכתיבה יוצרת נטע

england

New member
מה לעשות עם אנגלית?

תפתחי עיתון דרושים יש הרבה משרות שרוצים אנגלית ברמת שפת אם. כן גם מזכירות ואדמיניסטרציה אבל גם יבוא תיירות ועוד כל מיני חברות שעובדות עם חו"ל

תודה לך

ממש עזרת לי.. פשוט אין לי בתקשורת משהו ספציפי שאני רוצה לעשות, אך פחדתי שאני מפספסת משהו, ושזה יותר מבטיח מאנגלית... אני חושבת שתקשורת זה פקרטי למי שמוצא או רוצה משהו שהוא ממש רוצה, או שואף כמו עריכה, או עיתונאות, או שיווק או פרסום, אחרת זה רק ללמוד תואר כללי כמו ספרות... פחדתי פשוט שתקשורת זה יותר פרקטי מאנגלית..שיוק יחסי ציבור פרסום וכו'.. גם מאוד נראה לי מפתה לעבוד בטלויזיה, השאלה מה בטלויזיה אי אפשר ללכת ראש בקיר...לא עורכת, לא מפיקה ולא במאית, ולא בתוכן אז מה כן??? מיותר לא? כשהתחלת ללמוד בהתחלה שאפת לעיתונאות? או שפשוט החיים גלגלו אותך ככה? אשמח אם תעני לשאלותי את ממש עוזרת :)

england

New member
גם וגם

מד אחד החיים גלגלו אותי כי גדלתי עם אבא עיתונאי וחוויתי את זה דרכו אבל גם רציתי להיות עיתונאית. יום אחד נכנסתי למערכת של איזה מקומון ושאלתי אם הם צריכים כתבים והם הצטרכו אז גם היה פה מזל אבל גם גלגלתי את עצמי והראתי יוזמה ונחישות

inbal76

New member
רק לידיעתך,

אם תרצי, אין שום בעיה ללמוד את שניהם לתואר ראשון. זה נקרא תואר "דו חוגי" והרבה אנשים עושים את זה. (אפשר לעשות תואר דו חוגי בשני תחומים שבכלל לא קשורים. לדוגמה, הכרתי מישהי שעשתה תואר במדעי המחשב + ספרות אנגלית. כמעט כל שילוב שרוצים הוא אפשרי).

האמת..

שיש הרבה פחד מבחירת המקצוע...ולמה... בגיל 21 היה עליי לחץ ללמוד, אני מניחה שזה גם חברתי וגם אני הייתי לחוצה ללמוד... במקום ללכת אחרי הלב, הלכתי למשהו "טוב" שיכול לעזור במציאת עבודה..ולמדתי מנהל עסקים ופרשתי אחרי סמסטר מרצוני. ללא חרטות ואפילו ללא מחשבות והרהורים. פשוט קמתי בבוקר ואמרתי זהו. לא בשבילי. לא הלכתי ללמוד מהסיבות הנכונות, לא ישבתי וחשבתי מספיק. לא הייתי מספיק בשלה ובוגרת כדי להבין שזה לא אני. ואני גם לא אוהבת את זה. לאחר חיפושים הגעתי למסקנה שזה או אנגלית מבחינתי או תקשורת. שוב, האנגלית זה הלב לחלוטין. וגם פרקטי. אבל מפחיד לקחת אחריות על החיים שלך, על העתיד שלך, ולקבוע ל5 שנים הבאות, והקריטיות מבחינתי מה ללמוד. ולא אני לא יכולה להחליף חוג. אני הולכת למכללה-ככה אני רוצה.זה לא שאני מפחדת שאחליט משהו אחר באמצע. אני יודעת שאני אוהבת אנגלית, וגם אם אחליט אחכ ללמוד משהו אחר. תואר 1 באנגלית לא מזיק. אך כשאתה יודע שאחי ילמד בטוח משהו רציני ומכניס כמו מחשבים או מנע"ס. משהו ריאלי, ובת דודה שלי תלמד להיות רואת חשבון.זה מפחיד אותי. אני לא רוצה בכלל לשמוע על מקצועות ריאלים, אבל האמת אני קצת מקנאה בהם שהם הולכים על משהו טוב ומכניס, ורציני יותר. שוב, אני ממש לא מתכוונת לחזור אחורה וללמוד מנע"ס או משהו בכיון אין מצב!! או תקשורת או אנגלית. אבל כיף להם שהם מסוגלים ורוצים ללמוד כזה דבר. הם יסתדרו בחיים זו ההרגשה שלי. הם לומדים שנים לא לחינם ואני אולי כן-תעזרו לי!!!

למי שלומד/למד תקשורת..או מי שיודע.

חוץ מעיתונאות, פרסום ושיווק...אילו מקצועות עוד יש שקשורים למקצוע? למשל בקשת?

למעלה