התלבטות ברכישה

Weekend Warrior

New member
התלבטות ברכישה

שלום לכולם, מתכנן רכישת "ג'יפ" (המרכאות מכיוון שלא מתכוון לטייל אגרסיבי אלא בנחת עם האישה בשבתות), כשמתוכנן 95% זמן כביש וקצת טיולים. אני נוסע בערך 25K ק"מ בשנה ולכן שואף לדיזל. תקציב רכישה - עד 80K ש"ח. המועמדים - לנדרובר דיסקוברי וטויוטה פראדו (לנדקרוזר) ארוך. מבחינת עלויות אחזקה / חלפים וביטוח יש הבדלים מהותיים בהנחה שאני ארכוש רכב שטופל היטב ואני מתכוון להמשיך ולטפל היטב? עוד עצות חשובות? תודה מראש.

אור36

New member
למשל

הדיסקו, נעים נוח בכביש מפנק בנסיעה תותח על בשטח אבל יקר לאחזקה,והאמינות שלו לא בשמיים. הטיוטה, מעט קשה בכביש רייד מוצק,לא רע בשטח ו.."יפני" באחזקה, (אם היה לי רק רכב אחד "להחזיק" היתי רוכש לי דיסקו ,ללא ספק,)

Weekend Warrior

New member
הערכת "יקר באחזקה"

כשאומרים "יקר" באחזקה מתכוונים לעלות טיפולים שוטפים גבוהה ב - X% או פשוט בלאי יותר תכוף ? אני מעריך 6000 ש"ח בשנה אחזקה (מוסך נטו ) כסביר לרכב שלא הולך להתכסח בשטח וללא חישוב תאונות. זה נשמע סביר, או שאני חולם?

kfirba

New member
טויוטה

הדיסקברי אומנם יהיה יותר קשוח בשטח אבל לנדקרוזר זה לנדקרוזר.....אוטו מצוין.......יהיה יותר זול לאחזקה יאכל פחות ויהיה יותר אמין

noki4

New member
תוכלו להראות לי אתגר

שטח מסוים שדיסקו יכול ולנדקרוזר לא יכול?? אין דבר כזה, מלבד זאת, לנדקרוזר זול יותר לתחזוקה, פחות בעיות וגם אפשר לטפל לבד , אני רוכש פילטרים תחליפיים ושמן שאיכותו טובה יותר מהשמן שמסופק במוסכים ומחליף הכל לבדי.טיפול עולה לי 400 ש"ח בקושי.ואני עושה את זה כבר 6 שנים.

אבו שפם

New member
איזה כיף לראות "מומחים" מחלקים עצות

בחינם..... או שתענו לו לעניין או שתשתקו... דיסקו בשנתון הזה יאכל אותך חיי.... זו העצה הטובה ביותר שקיבלת עד עכשיו... תהנה.... בזה שהגדרת שאתה נוסע 25 K בשנה...עדיין אינה סיבה מספקת לעבור לדיזל... רוב הנסיעות שלך בעיר / כביש... איזה טיולים אתה רוצה לעשות...רמת קושי וכו'... מתאים לנהיגת ילדים ...כן או לא... יש כל כך הרבה פרמטרים שהלכים לבחור רכב שטח/ כביש... תשב ...תגדיר לעצמך מה התוכניות לעתיד... תחזור למקלדת ...ואולי תקבל יעוץ יותר טוב בהצלחה

Weekend Warrior

New member
לא מתעצבנת! אנא ראו הרחבה

אז ככה, בנפחי מנוע של ~3000 סמ"ק הייתי תחת ההבנה שנקודת האיזון בין עלויות דיזל ובנזין (שנתית) היא באזור ה - 20Kק"מ (כולל טסט). פי שאמרתי - הטיולים יחסית רגועים, לא מתכוון להתאתגר במעברים מורכבים ובטיפוסים מטורפים ו/או דורשי כננות. אין לי ילדים שנוהגים ו/או יינהגו ב 18 שנים הבאות
ברכב אנהג בעיקר אני וכשאני בחו"ל - אשתי. רוב הנסיעות שלי הם באזור גוש דן במהלך השבוע (ולכן אוטומט) ומטייל די הרבה בסופ"ש. ממוצע בשלוש שנים האחרונות 28Kק"מ בשנה. טיולים? נצא לצפון ולדרום ונהנה בערך שבת בחודש מיכולת להיכנס לשטח בצורה מכובדת. אין לי ספק שלא אנצל את היכולות של אף אחת מהחיות הללו, סובארו פורסטר היה יותר ממספק אותי מהבחינה הזו אבל אני מתקשה למצוא כזה שאינו יד רביעית ובמצב על הפנים. לעומת זאת את הפראדו והלנד רובר (שיותר זול משמעותית לאותו שנתון) קל למצוא מיד ראשונה או שנייה ויש גם כאלו שבקושי ראו שטח. בהנתן קילומטראז' די גבוהה לרכב "פרטי", (ולכן דיזל) ומחיר קנייה מוגבל אני בכיוון של שני הדגמים המדוברים (אלא אם יש לי טעות פטאלית). אני מקציב בערך 22K בשנה לעלות כוללת של הרכב (טסט + ביטוח + דלק + טיפולים) ללא בלאי. אני מחטיא בגדול? יש למישהוא נסיון ממשי בעלות של רכב כזה מבחינת אחזקה שנתית? אשמח לכל עצה נבונה.

denver101

New member
איזה טיוטה ארוכה אפשר להביא ב80 ?

פראדו קצרה הכי פשוטה עולה 90+ אז איזה טיוטה ארוכה אתה רוצה להביא ב80 אלף????

Weekend Warrior

New member
צודק!

הטויוטות עומדות על בערך 100K, עדיין השאלה במקומה עומדת לגבי ההשוואה בין הרכבים הנ"ל בגיל של בערך 8-10 שנים, מה עדיף מבחינת תחזוקה? ואני אשדרג את השאלה - צריך לקחת בחשבון החלפת מנוע מיידית עם הרכישה לרכב עם מעל 200Kק"מ? וכמה בערך עולה חוויה כזו?

יונדאי טרקאן

נראה לי אחלה פתרון בשבילך... בסכום הזה תגיע בכיף לאלפיים ושלוש לפחות אחזקה זולה, תמורה טובה ביחס למחיר המשולם! אבו שפם למה בכל תגובה שלך אתה תוקף? אולי כי ההגנה הכי טובה היא התקפה? גם בפורום גיפולוג פרויקט המפלצת הגבת באותה צורה, וכמו שאמר דנבר לגבי לאנד קרוזר במאה תגרד אוטו לא מציאה! אוטו במצב טוב ושמור אולי מתחיל סביבות 110 אלף.. בכל מקרה.. בהצלחה

miki69

New member
אבו שפם עכשיו רגוע

אתה לא מכיר אותו עצבני , חיחיחיחיחי הוא בחור מלאך נשמה טובה זה לא הוא אשם החליף את הכדורים על הבוקר מסכן עיוור צבעים לקח את הוורוד במקום הכחול

erpeled

New member
אני הייתי בוחר בפראדו ללא כל ספק

הרבה יותר אמין ויותר נוח ושקט בכביש. אמינות יפאנית -מה לעשות -מה שמעתם על האנגלים בתחום...

אבו שפם

New member
אישית....לפי סיפור הדרך שלך....

הולך רק על גרנד צירוקי..... העדפה שלי ל 8 צילינדר.... ולך כנראה שיספיק ה 6 צילינדר.... רכב כביש מצויין ומפנק... רכב שטח ללא פשרות ומפנק.... לגבי העצבים שלי.... מי לא נאה לו...שיעבור דף.... מי שמכיר אותי יודע שאני הכי רגוע שאני ישן.... ולך גנן פיתוח ולא זוכר מה עוד... תעשה טובה...תנתח את ההודעות של עצמך... את שלי תעזוב לי....תודה

gilinash

New member
רק טויוטה

דיסקו הוא רכב מאוד לא אמין לאומת פרדו שהוא מלך האמינות כך שבמקרה זה ההחלטה שלך היא קלה מעבר לכך ישנם רכבים טובים אחרים אבל בהחלט ללא כול חשש אני הייתי ממליץ לך על הפרדו.

למעלה