התלבטות בית ספר

פלגיה

New member
התלבטות בית ספר

אני מעלה הודעה במקום גולשת שלא הצליחה להכניס אותה לפורום מסיבות טכניות. וזו לשון ההודעה: הבן שלי עכשיו בגן שמשלב ילדי טרום חובה וחובה מתחילת השנה הוא התחבר לילדים הגדולים יותר ועשה את כל הפעילויות יחד איתם, הוא יליד יג´ בטבת כלומר מפסיד ב- 13 יום את תאריך היעד אך למרות זאת הגננת הציעה שנעלה אותו לכיתה א´ לדבריה גם הכישורים החברתיים שלו ויכולתו הקוגנטיבית יעזרו לו להשתלב ללא כל קושי עם החברים שממילא הוא נמצא איתם כל השנה, בקשנו אבחון אצל פסיכולוגית וגם היא המליצה להעלות אותו. ההתלבטות שלי היא בעיקר בשל הצורך להכניס אותו בגיל כזה לתוך מערכת החינוך והמחוייבות לבית הספר מול האפשרות לתת לו להיות שנה נוספת ילד - לשחק בארגז החול לא להיות מחוייב להכנת שיעורים.. אבל מצד שני אחרי ההמלצה של הגננת והפסיכולוגית ולאור העובדה שהוא ישאר שנה נוספת באותו גן ועם אותם תכנים האם אני לא מקבעת אותו במקום בו ישעמם לו ולא יהיו לו שום גירויים... אשמח לשמוע חוות דעת

noa_f

New member
האם בטוח שהוא יקבל בדיוק את אותם

התכנים? הרי יש עוד ילדים שיהיו בגן עוד שנה (ילדי הטרום). בטוח שיהיה לו משעמם? לפעמים השנה הנוספת בגן כ"ראש האריות" (הרי הוא גדול ומכיר ויודע) עושה לילד המון. האמת, שאלה קשה. אני חושבת שבסופו של דבר, למרות ה"הנאה" (ו-15 קילו) מהעובדה שנאמר לי כמה הילד מוכשר ומתוחכם ומשיג את בני גילו, לא הייתי מעלה ל-א'. באמת אין מה לרוץ לתוך מערכת החינוך. אם אח"כ מגלים שהוא מוכשר הרבה יותר מבני גילו - יש אפשרויות נוספות. זו לא הזדמנות חד פעמית.

לא רואה ב"ראש האריות" דבר חיובי

עדיף להיות ברמה של האריות, ולא ברמה אחת (או כמה) מעליהם.

luna10

New member
בדיוק הנושא שרציתי להתייעץ לגביו

הבן שלי נולד בתאריך 10.12.2001 - 5 ימים לפני תאריך ה"חיתוך". כעקרון הוא אמור לעלות לכיתה א'. הוא גם נמצא השנה בגן משולב - ילדי גן חובה וטרום חובה. הוא ילד בוגר מאוד , מאוד אוהב ללמוד לכתוב , יודע חשבון קצת , אוהב לעבוד על חוברות למידה איתי. ההתלבטות היא האם לעלות אותו לכיתה א' או להשאיר אותו עוד שנה בגן. החשש שלי הוא שישעמם לו בגן בשנה הבאה (כבר השנה די משעמם לו ). לא רואה כ"כ מה היתרון של להיות הכי גדול מכולם. דווקא ללמוד ולהיות עם ילדים שגדולים ממך יכול "למשוך" אותך כלפי מעלה. מחר יש לנו שיחה עם הגננת . יש דברים מיוחדים שצריך לשאול אותה? תודה

פלגיה

New member
אם כבר השנה קצת משעמם לו

זאת סיבה טובה להעלות אותו לא'. יש ילדים שמרוויחים מהשהיה עם ילדים גדולים מהם. מה לשאול את הגננת? נראה לי שגננת בעלת ניסיון תנווט את השיחה בעצמה. אם הנטיה שלה היא להשאיר אותו בגן תשאלי אותה מה צריך לעשות איתו בעוד שנה בגן, כי "סתם להישאר" הוא לא יעיל אם אין תכנית פעולה שבאמת תסייע לילד להתגבר על קשיים (אם בכלל יש לו כאלה)

"להיות שנה נוספת ילד"?

למה, בכיתה א' הם כבר אנשים מבוגרים? אם הוא בשל מכל הבחינות החשובות, לא רואה סיבה למה לא להעלות. "להיות מחוייב להכנת שיעורים" זה לא צריך להיות כ"כ נורא בכיתה א' עם מורה נורמאלית, ואולי אפילו בהתחלה זה יראה לו כחוויה. לעומת זאת, אם תחכו עוד שנה, הוא עלול לסבול משעמום (גם חברתי).

1אילת2

New member
להשאיר.

זו לא שאלה בכלל. נקבע תאריך, ולפי התאריך הילד ילך לגן חובה בשנה הבאה. אין שום סיבה לכופף את הכללים ולהעלותו לכתה א'. לא רק שאני רואה בכתה של בתי שרב ילידי אוק'-נובמבר מתקשים, הרי שילידי נובמבר שנה קודם "שוחים בחומר". אבל זה לא רק זה. אין שום סיבה למהר. לגבי השתעממות: אם ההורים לא משדרים "אתה יודע הכל ועולה על חברך לכתה" ואם ההורים דואגים ללימודיו של הילד ולא משאירים זאת לגן/ בית הספר, אין בעיה של שעמום, לא בגן ולא בכתה.

איזו נחרצות!

אז מה, כל הילדים שמשתעממים בבי"ס הם רק כאלה שההורים שלהם שידרו להם את זה? just lovely יש ילידי נובמבר שמתקשים ויש גם ילידי ינואר כאלה, וכמוהם יש גם ילידי נובמבר ששוחים בחומר. מה שייך כאן בכלל "לכופף את הכללים"? נקודת החיתוך סה"כ משרה ברירת מחדל שעל מנת לעשות אחרת ממנה יש צורך באבחון - לכאן ולכאן.

פלגיה

New member
תחושת הבטן שלי

היא להעלות אותו. בעיקר בגלל שגם הפסיכולוגית הסכימה, ופסיכולוגים מטבעם לא נוטים להקפיץ ילדים בקלות. התאריך הוא אמנם תאריך, אבל כפי שיש ילדים שנולדות לפני התאריך ואינם בשלים לכיתה א', כך יש ילדים שנולדו אחרי התאריך - והם בשלים ביותר. בכיתה של הבת שלי (כיתה ז') יש ילידת טבת שהשתלבה נהדר בשנתון מעליה, וזאת על אף היותה קטנה פיזית. היא התאימה מבחינה קוגניטיבית. בשנתון של ביתי הבכורה (כיתה ח') היתה ילדה שנשארה איתם בגן חובה, ובאמצע השנה גילו שבאמת אין לה מה לעשות בגן עוד שנה נוספת. העלו אותה לא' באמצע השנה (ילידת שבט). שנה נוספת באותו גן עם אותם תכנים, יכולה להיות משעממת ביותר עבור ילד חכם. ארגז חול - תני לו אחר הצהרים.

Kalla

New member
תשובה כללית לגבי עלייה לכיתה א'.

לדעתי יש כאן 3 גורמים מכריעים: 1. רצון הילד - האם הילד עצמו מעדיף לעלות או להישאר. ילד שרוצה מאוד אחד משניהם אך מקבל את ההפך, רוב הסיכויים שלא יהיה מרוצה. 2. המלצת הגננת ו/או אנשי מקצוע - לאנשים אלה יש המון ניסיון. אם ככלל סומכים על הגננת והיא אומרת שלילד עדיף לעלות (או להפך), רוב הסיכויים שהיא צודקת. אלא אם כן המלצה זו עומדת בסתירה מוחלטת לרצונו של הילד ולאינטואיציה ההורית, הייתי מייחסת להמלצה כזאת חשיבות רבה. 3. הרגשת ההורים - לאינטואיציה ההורית יש חשיבות לא מבוטלת. אבל הייתי בודקת טוב טוב על מה מבוסס אי הרצון להעלות את הילד, בייחוד אם הוא עומד בסתירה להמלצת הצוות ו/או רצון הילד. האם באמת הוא נובע ממה שההורים חושבים על רצונו ויכולותיו של הילד או מאיזה חשש שלהם מכך שהילד יהיה לפתע מבוגר קטן וכד'. לדעתי, צריך ללמוד להפריד קשיים אמיתיים שיש בסיס לחשוש מהם מקשיים "מדומים" הנובעים מאיזשהו "תסביך" או "תסריט" של ההורים עצמם ואינם משקפים את המצב האמיתי של הילד. כעקרון, לדעתי ברירת המחדל היא להעלות אלא אם יש סיבה טובה למה לא. במקרה שהילד קטן מעט מהשנתון שלו, אך הוא עצמו רוצה לעלות וגם הגננת חושבת שזה הדבר הנכון לעשות, זה היה שיקול מאוד משמעותי בשבילי. יש ילדים בוגרים וחכמים לגילם שאין כל טעם לעכב את התקדמותם הטבעית. אם הילד מסתדר היטב עם ילדים מעט בוגרים ממנו ומתקדם יפה בחומר הלימוד של גן חובה, ואינו ילדותי מדי בהשוואה לאחרים - אין שום סיבה שלא יסתדר בכיתה א'. אני מכירה ילדה שנולדה מעט אחרי התאריך הקובע והוריה הכניסו אותה לבית ספר, והיא פשוט פורחת (היא כבר בחטיבה) ובכלל לא מורגש כל הבדל בינה לבין חבריה לכיתה משום בחינה. בסך הכל, התאריכים נקבעו בצורה שרירותית ואין לתאריך שבו נולד הילד איזו חשיבות מיסטית בפני עצמה שמשפיעה על יכולתו להשתלב בכיתה א'. הדבר החשוב היחיד הוא אישיותו ורמת התפתחותו של הילד, וכמובן מה הוא בעצמו רוצה.

luna10

New member
מכון לאיבחון מוכנות לכיתה א'

האם אתם מכירים מכונים אשר מבצעים איבחון מוכנות הילד לכיתה א' באיזור המרכז /בית שמש/ רחובות/מודיעין/ ראשל"צ ? האם יש לכם נסיון עם איבחון שכזה ? מה בודקים בו? עד כמה הוא באמת נותן מידע על מוכנות הילד ? בשיחה עם הגננת של הילד החלטנו בעצתה ללכת לבצע איבחון מקצועי שכזה.

3תיתי

New member
איבחון כזה

הוא כאב ראש נוראי, וגם יקר מאד. אני הייתי חושבת הרבה לפני שהייתי מעבירה ילד את הזיפת הזה. בתי עלתה השנה לא'. ילידת 28 לדצמבר. הכי קטנה בכיתה מבחינה פיסית וגילית. אבל בגן השתעממה מאד ובכיתה פורחת! כל המורים הודיעו שממש לא היה לה מה לחפש עוד שנה בגן. יש איזו נטיה מוזרה "להשאיר את הילד עוד לשחק". אני לא מסכימה עם הנטיה הזו. לאתגרים של בית הספר יש תועלת רבה למי שמבסוגל להם. ואינני מתנגדת להשארת ילדים בגן באופן גורף. את בני האמצעי השארתי שנה נוספת בגן. לדעתי זה הועיל לו מאד. הוא לא היה בשל נפשית. הוא לא סולח לי על כך. (בן 15 כעת)

אוסט

New member
האם התאריך לא היה אמור להשאיר אותה

עוד שנה בגן ? מה הידע הלימודי איתו הגיעה (קריאה וחשבון) ? בני נמצא כרגע בגן בדיוק בתאריך זה עם אותה התלבטות . תודה.

3תיתי

New member
קראה וכתבה כבר בגן

בחשבון עשתה תרגילים עד 20 (חיבור וחיסור) בגן. גם עכשיו מעדיפה לשחק עם ילדים גדולים יותר. אני חושבת שהייתי משאירה אותה עוד שנה בגן, רק אם היתה גננת מבריקה במיוחד ומשקיענית, שהיתה מקדמת אותה משמעותית גם בגן, באופן יחידני. זה מה שהיה עם בני. היה לו אתגר אינטלקטואלי בגן, וכך לא השתעמם מאד והבשיל בשנת הגן הנוספת. הגננת של הבת לא כזו, וגם כך בכיתה א' היא מקבלת "אקסטרא". תרגילים מתקדמים בחשבון, פעילויות בחוברות אחרות במקום לימוד הקריאה. לא צריך להסתכל בתאריך. צריך להסתכל על הילד. (וגם על הגננת!)

למעלה