התלבטות בית ספר

צביבל

New member
התלבטות בית ספר

שלום. כבר כתבתי פה בעבר - בני בן 8, עולה לכתה ג' ויש לו ADD שמטופל ע"י ריטלין. יש שיפור גדול עם הריטלין אבל עדיין צריך לדחוף אותו הרבה כדי שישים לב ויתרכז. היו לו לא מעט תיסכולים אבל הוא לא צבר פיגור בחומר. פתחו אצלינו עכשו בי"ס (פרטי) שאמור להיות תשובה לילדים שקשה להם בביה"ס הרגיל - בעיקר ADD וליקויי למידה. הם לא לוקחים ילדי חינוך מיוחד. הם מבטיחים לשמור על כיתות קטנות מאוד (10-12) וצורת לימוד שתלך בקצב של כל ילד ובליווי צמוד. הכל נשמע טוב מאוד אבל יש לי חששות - אני בטוחה ששם יהיה לו טוב אבל מאחר שהליקוי שלו קל יחסית אולי אם נוציא אותו לבי"ס יחודי כזה, יהיה לו קשה לחזור בחטיבה או בתיכון לבי"ס רגיל? אולי יקלו עליו מידי והוא יהיה מבסוט אבל לא ישיג מספיק? כי כרגע נראה לי שעם דחיפה ותמיכה רצופה הוא יכול להגיע להכל. האם לא אקלקל לו את האפשרות הזאת? מה דעתכם?

05 מיכל

New member
ואם לא תוציאו אותו?

אני מבינה את חששותייך, אבל מצד שני, אם בכיתה ב הוא לא צבר פיגור בחומר, אבל יש עדיין קשיים - האם אינך חוששת שעד כיתה ו' הוא כבר יצבור גם פיגור בחומר? דרך אגב, מה אומר הרופא המטפל על כך שעדיין צריכים להזכיר לו לשים לב ולהתרכז? האם לדעתו של הרופא הילד מפיק מהרטלין את המקסימום האפשרי? לגבי בית הספר החדש שנפתח, אכן קשה לדעת, מפני שהוא חדש. המנהל בוודאי יגיד לך שהם יקנו לו כלים בקצב שלו, ואני בטוחה שזו כוונתם. השאלה היא אם הם מסוגלים, כלומר כמה הם באמת מקצועיים. האם יש לך דרך לברר משהו על המנהל או הצוות, כגון היכן עבדו בעבר וכמה הם מנוסים? צר לי שאני עונה לך בשאלות על שאלותייך... בהצלחה!

צביבל

New member
השאלות שלך מצוינות.

לגבי חוסר הריכוז שעדיין קייים - הוא הועבר לריטלין SR. האם באמת הצפי הוא שעם הכמות הנכונה של ריטלין הוא יהיה מפוקס לגמרי כל הזמן? חשבתי שיש מידה של חוסר ריכוז שאפשר לקבל כמו אצל כל ילד בן 8 שקצת משעמם לו בשיעור או בשיעורי הבית. לגבי בית הספר - ברור לי שהם ינסו למכור אותו להורים. אנחנו מכירים את אחד המורים שם שהיה מורה של בני ושל ילדי האחרים ועבר לשם - הם ממש העריצו אותו כשלימד אותם - המון כיף ומשחקים היו בשיעורים שלו. הוא מכיר את בני וחושב שבית הספר יתאים לו. בית הספר עדיין נבנה ומתקדם משנה לשנה כך שקשה לדעת מה יהיה.

05 מיכל

New member
ריכוז חלקי בגיל 8

מה שתיארת קודם, שיש לחזור ולהזכיר לו להתרכז כל הזמן, והתסכולים הנמשכים, לא נשמע מתאים לשום גיל, בהנחה שהתעסוקה בכיתה מתאימה לגיל. הוא אמור להיות מפוקס לפחות רוב הזמן, בדומה לבני כיתתו. אם לך לא ברור עד כמה המצב מתאים לגיל, אולי כדאי לשאול את המורה מכיתה ב' - למורה אמור להיות קנה מידה להשוואה. מצד שני, מורה שלימדה את הילד לפני ואחרי התחלת הרטלין, עלולה לענות לך באופן מוטה, כלומר יחסית למצבו הקודם של הילד. לכן אם אתה שואל אותה - חשוב להבהיר שאתה מבקש ממנה גם להשוות לילד בן 8 שאין לו שום קושי. לגבי המורה שעובר ללמד בביה"ס החדש: שאל אותו מה מנסים לתת שם חוץ מכיף. כיף זה נהדר, זה חשוב, אבל זה לא בונה כלים לילד כדי שיתמודד בעתיד עם בי"ס רגיל. אולי כדאי לשאול אותו תוך כמה שנים להערכתו הילד יהיה מוכן לחזור למסגרת רגילה. נסה להתרשם לא רק בתוכן התשובה, אלא גם מרמתה. נסה להרגיש אם הוא באמת מבין את השאלה, אם זו באמת שאיפתו. בהצלחה!

zivadina

New member
שאלה מצוינת לאיריס שני

המתמחה בטיפולים התנהגותיים בילדים במסגרת בית הספר ובזכויות תלמידים במערכת החינוך. איריס שני תתארח אצלנו בתאריך 23/8/05.

צביבל

New member
תןדה. האם השאלה שלי

תועבר אליה או שאני אכניס אותה עוד פעם?

מה הילד מקבל חוץ תרופות?

ריטלין זה נהדר אבל זה כמעט אף פעם לא מספיק כטיפול יחיד. האם הילד מקבל: הוראה פרטית יחידנית? הוראת אסטרטגיות למידה לעקיפת הלקויותת? הוראה מתקנת? עיצוב התנהגות? קווצ'ינג? סיוע טכנולוגי? סיוע ריגשי? טיפולים רפואיים לא תרופתיים כמו שיפור מיקוד העיניים?

צביבל

New member
קווצ'ינג? ../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif

מה זה? הוא קיבל הוראה מתקנת. אין בעית מיקוד עינים, לא נראה לנו כרגע צורך בעיצוב התנהגות, סיוע רגשי, וכו'. אנחנו יושבים איתו על שיעורי בית וזה עוזר מאוד. ביום שהוא מסיים את כל שיעורי הבית ומשלים מה שלא הספיק בכיתה יש לו המון סיפוק. הוא (עוד לא) צבר פיגור בחומר או תסכולים ואנחנו מקווים שבית ספר כזה יתן לו חווית לימודים טובה. תודה על התשובה.

אם הילד לא צובר תסכולים ופיגור בחומ

אם הילד לא צובר תסכולים ופיגור בחומר אז מה הבעיה בסידור הנוכחי? האם בית הספר הפרטי ייתן לו ללמוד יותר ממה שהוא לומד עכשיו בעזרתכם? האם בית הספר הפרטי ישחרר אתכם מלתת לו מה שאתם נותנים לו אחרי הלימודים? שאלתי מה הילד מקבל עוד כדי לשאול אם בית הספר הפרטי מתיימר לתת לו את כל מה שהוא צריך לקבל. אני חסיד מאוד גדול של עזיבת בתי הספר הממלכתיים אבל אני לא אומר שצריך לעזוב כל סידור ממלכתי בשביל כל סידור לא ממלכתי. קווצ'ינג, אגב, זה יעוץ קבוע בהתארגנות, הגדרת סדר עדיפויות וניהול זמן.

למעלה