התלבטות בין 14.1" ל15.4"

shtuyot

New member
התלבטות בין 14.1" ל15.4"

סטודנטית מתלבטת איזה לפטופ לקנות מבחינת המסך: האם הייתם ממליצים על מסך 15.4" או על מסך 14.1" ? הנייד שלי הולך להיות "נייד" לא יותר מדי אך בהחלט 3-4 פעמים בשבוע:) תודה:)!

shtuyot

New member
משו קטן

אני עובדת בעבודה מול מסך 17" והעיניים "יוצאות" לי בסוף יום :)) אני מפחדת שיהיה לי קטן מדי 14" מכיוון שאעבוד די הרבה מול המסך היתרון היחיד הוא כמובן במשקל. hellllppppp

lidaka

New member
אפשר

בבית לחבר למסך חיצוני. זה עובד יופי, ויש לי שתי תצוגות - אחת של הלפטופ (12 אינטש) ואחת של המסך הגדול.

gili667

Member
מה הכונה עינים יוצאות?

14 אינטש זה מינמום - נייד אך עדין שוקל תופס מקום בתיק, אך יש מקום לנוספים לי יש 13 אינטש נכנס באחת המחיצות הפנימיות (שבתוך מחיצה) בתיק כתף רגיל - כך שיש מקום לעוד דברים נוספים , אך משקל 2 ק"ג , תוסיפי ניירת ועוד ומתחיל להיות משקל... אם את רוצה באמת נייד אז לפחות 12 אינטש ומשקל בסביבות 1 ק"ג אז לא תופס כמעט מקום ומשקל יחסית קל

shtuyot

New member
הכוונה היא

שממש שורפות לי העיניים בתום יום עבודה של 9 שעות מול מסך 17" :)) אז לפי מה שאתה אומר, 14" זה בסדר לבחורה שמניידת את הלפטופ ועדין סביר מבחינת גודל המסך?

DustMan

New member
יכול להיות

שהעיניים שורפות לך - אבל לא בגלל הגודל? אולי יש תנאי תאורה בעייתיים? אולי הבהירות והקונטראסט לא מכוונים טוב, וזה מעייף את העין? אולי זה סתם מסך מחורבן? אולי את לא עובדת ברזולוציה הטבעית שלו, ולכן הפונטים לא חדים? אולי למרות הרזולוציה המתאימה, אם המסך מחובר למחשב ב-VGA ולא ב-DVI, אז התמונה "לא מסונכרנת"? אולי את צריכה משקפיים, או שיש לך משקפיים לא מתאימים והגיע הזמן להחליף מספר? יש הרבה מאוד סיבות למה העיניים כ"כ מתעייפות לך, וזה ברוב המקרים לא קשור לא לגודל המסך, ולא לרזולוציה. מה גם שבד"כ הרזולוציה מותאמת לגודל המסך. תבדקי את הדברים האלה, הם חשובים מאוד, למען בריאות העיניים שלך!

gili667

Member
לא קשור לגודל המסך אלא לסוג שלו

לי עם הXPS לא מתעיפות העינים כלל (מסך 13.3 שזה למעשה 12 רגיל מאורך) לעומת זאת במסכים הבוהקים הנפוצים בימינו העינים כואבות כבר אחרי זמן קצר ובאסוס הקטנטן גם שניות מספר הספםיקו :)

יאיר B

New member
לאופיס ואינטרנט המפרט יתאים.

לגבי גודל המסך - זה עניין של הרגל. למשל אני התרגלתי למסך של 12", בעיקר בגלל המשקל. מכיר מישהי שהתרגלה לעבוד עם 10.4". הכל עניין של הרגל.

למעלה