התלבטות בין מפרטים..

Etaytch

New member
התלבטות בין מפרטים..

שלום, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט ואני לא מצליח להחליט מה כדאי.. ראיתי שרוב הדגמים שמציעים זה T2450.. לפי מה שאני מבין זה באמת נראה מעבד לא רע, השאלה אם יש הבדל משמעותי בינו למעבדים אחרים? ואם כן, איזה מעבדים כדאי? הנה שני הצעות של אותו הדגם: הראשון של LG ‎F1-2.AA9DE T2450 2.0GHz‎ ‎Model‎ ‎F1-2.AA9DE‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core ™Duo Processor T2450(2GHz) 533MHz FSB ,2MB cache ‎ ‎ Memory‎ ‎1GB (667MHz, Dual Channel Support, Up to 2GB) (2Slot)‎ ‎ HD‎ ‎120GB SATA 5400 RPM‎ ‎ Display‎ ‎15.4'' Glare WXGA (1280x800), Fine Bright Technology‎ ‎ GPU‎ ‎Intel ® GMA950 (up to 256MB)‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD Super- Multi (DVD-R/RW+R/RW,RAM)‎ ‎ Wireless‎ ‎802.11b/g WLAN‎ ‎ Card Reader‎ ‎(SD/MMC/MS/MS Pro)‎ ‎ Ports‎ ‎4USB,VGA,RJ11,RJ45,S-Video,IEEE 1394, Mic-In, Line-in (S/PDIF),Headphone ‎ ‎ OS‎ ‎Genuine Windows® VistaTM Home Basic‎ ‎ Weight‎ ‎2.6 KG With battery ‎ ‎ Warranty‎ ‎1 Year Worldwide + 1 Years Local‎ ‎ ‎ מחיר: 4390. השני של DELL: ‎Dell Inspiron 6400 IN-RC03-1701‎ ‎Model Name‎ ‎IN-RC03-1701‎ ‎ CPU‎ ‎Intel Duo Processor T2450 2.0GHz‎ ‎ Memory‎ ‎2GB (2X1024MB)‎ ‎ HD‎ ‎120 GB 5400 rpm‎ ‎ Display‎ ‎15.4” WXGA (1280 x 800)‎ ‎ GPU‎ ‎Intel® 950GML upto 224MB shared system memory‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD Multi Burner‎ ‎ Wireless‎ ‎WiFi 802.11‎ ‎ Bluetooth‎ ‎ Yes‎ ‎ Card Reader‎ ‎Integrated 5-1 Card Reader ‎ ‎ Parallel‎ ‎ No‎ ‎ Serial‎ ‎ No‎ ‎ S-Video Out‎ ‎ Yes‎ ‎ USB‎ ‎ 4XUSB 2.0‎ ‎ RJ-45‎ ‎ Yes‎ ‎ FireWire‎ ‎ Yes‎ ‎ MIC‎ ‎ external microphone-in connector (mono)‎ ‎ Line In/Out‎ ‎ external speakers/headphone‎ ‎ OS‎ ‎Free Dos‎ ‎ Weight‎ ‎2.9 kg (6.6 lbs)‎ ‎ Battery‎ ‎6-cell 53WHr Li-ION ‎ ‎ Warranty‎ ‎3 years‎ מחיר: 4290. בעיקרון ההצעות מציעות אותו הדבר חוץ מזה שב DELL יש 2GB זיכרון.. והיא גם זולה יותר.. מה עדיף? מה כדאי? תודה:)

avi01

New member
תשובה...

שלום לך: בנוסף לנושא שיש לDELL 2G זיכרון בייחס לLG שיותר יקר בישביל פחות זיכרון! היתי חושב על לקחת את הDELL מעוד סיבה שהוא מגיע עם 3 שנות אחראיות ולא אחד כמו בLG. אז גם מבחינת זיכרון, אחראיו, ומחיר היתי לוקח DELL. שנייהם חברות מצויינות אך הDELL מציע דיל יותר טוב מבחינת מחיר

GuGuSH

New member
דל.. חברה טובה, יותר זיכרון, מחיר יותר טוב.

ויותר אחריות. אז למה לא?

bar666xp

New member
יש כמה וכמה הבדים...

1. הדל הזה הוא ללא מערכת הפעלה {אני רואה זאת כיתרון במיוחד אם אתה חושב על התקנת לינוקס לדוגמה}. 2 בדל יותר זיכון = יותר ביצועים בפועל. 3. לא מופיע איזה מסך יש בדל מבריק או מט בLG מבריק.. נייד לסטודנט זה נחמד לומר אבל מה אתה לומד? לדוגמה לאדריכלות או לימודים הקשורים בגרפיקה שניהם לא מתאימים... לאופיס אינטרנט ושות שניהם יתנו ממה שצריך.. לחישובים {MATHLAB ושות} הם יתנו מענה {לא הכי חזק שבעולם אבל יתמנו מענה}. משקל הדל במשקל כמעט 3ק"ג מול 2.6ש"ג של הLG... בקיצור תרחיב בנוגע לשימושים יכול להיות כי שניהם כלל לא תואמים לצרכים שלך.

Etaytch

New member
קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות..

האמת שאני לא יודע כל כך באיזה תוכנות אשתמש בו, אבל הוא מיועד ללימודי הנדסה.. חשוב גם שהוא יהיה עמיד למשחקים.. לא משחקים מטורפים שדורשים כרטיס מסך ב 3000 שקל, אבל כן כאלו כמו GTA, Unreal וכו'.. זה שאין מערכת הפעלה זה באמת לא בעיה ואולי אפילו יתרון אחרי כל מה שאומרים על ויסטה:) מה ההבדל בין מסך מבריק למט? והאם כדאי בכל זאת להשקיע במעבד יותר חזק? אפילו אם המעבד הנוכחי כבר עונה על הצרכים, מי יודע איך הוא יהיה בעוד שנתיים..? תודה! איתי.

bar666xp

New member
למשחקים עדיף לפחות NVIDIA סידרה 7 או ATI 1400

ומעלה וזה אומר שכבר לא תוכל להפעיל את כל המשחקים ברמה גרפית מקסימלית... מה שבטוח על כרטיסי אינטל והדומים {שהם חלק מהציפסט} לא כדאי להסתמך. לגבי לימודי הנדסה נסה לברר אילו תוכנות יהיו בשימוש יתכן ותהיה עדיפות למעבדי כור2דו T5600 צפונה אבל זה כבר לא חובה. זיכרון אל תירד מ1G.

i r i t 24

New member
היי אפשר לדעת מאיפה ההצעה? מאיפה אתה קונה

שלום רב אשמח לדעת מהיכן אתה הולך לקנות את המחשב כי ההצעה היא טובה תודה ויום נעים!

Etaytch

New member
ההצעה מKSP

www.ksp.co.il אני מבין שאני עושה להם פרסומת טובה:) מעניין אם אקבל מהם אחוזים..:)

למעלה