התלבטות בדרום

KFIRB

New member
התלבטות בדרום

בן 33 , עם רצון להתחיל בא"ל אך בפעם הראשונה רוח הקבוצה לא התאימה לי (קבוצה שבשל למידה יותר איטית של מיומנויות גרמה לי לחוש יוצא דופן, לצערי לא פעם בזכות המדריך ). בפעם השנייה זה לא החזיק באחריותי שלא הצלחתי (גם בשל מרחק ונושאים אחרים) להתחייב והמדריך עם כל רצונו נאלצנו להיפרד בשל חוסר מחוייבותי מצידי.

מה חשוב לך ומה את/ה רוצה להשיג באימוני אמנות לחימה?

אסתטיקה:
חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? לא ממש.

קצב הלימוד ל"שימושיות":
את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות?
עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים). מוכן להמתין לשימושיות זמן שיידרש כל עוד אתחבר לפעילות , המדריך והקבוצה (דברים מאוד מאוד סובייקטיבים)

תחרותיות:
האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות אינן מענינות אותך? לא, תחרותיות לא מעניינת אותי, לעתים אני מוצא בה משהו שלילי שלא תורם ללמידה.

התמודדות במצבים לא פרופורציוניים:
עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה?
קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר. הכל יכול להיות, צריך להיות מוכנים להכל.

כלי נשק:
את/ה מעוניין להתמקד בלימוד כלי נשק כתחום עיקרי? לא ממש.
את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? לא
כושר:
עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל? אשמח שהאימונים ישפרו את כושרי הגופני, כפעילות גופנית.

עדיפות לאיברי גוף:
חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים? אין עדיפןת.

נפילות והטלות:
חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל? חשוב ללמוד נפילות והפלות ...מעניין אותי.

מוכנות לספיגה:
את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)? לגבי זה טרם החלטתי כי אני רוצה מצד אחד להצליח מצד שני אני חושב שבבטיחות אפשר לשמור על עצמי? על פנים?

מסורת:
חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)? לא

אווירה:
איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)? אוירה ידידותית, מלמדת כייפית מכבדת. כלפי האומנות וכלפי החברים בשיעור.

"רוחניות":
האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתאר/ת את המושג? כן, ברמה שאוכל ליצור איזון בחיים, רוחניות מבחינתי היא היכולת לאזן ולאתגר את עצמי ולתרגם את הערכים הנלמדים לחיים האמיתיים.

הרכב הקבוצה:
יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום)
את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)? מבוגרים עמגילאי ה20 ומעלה.

איזור למועדון:
מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף? ב"ש

תדירות אימונים, שעות אימון:
מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע) 2-.3
מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה) ערב ובוקר אחה"צ

William Kidd

New member
היי

היי,
&nbsp
נשמח לארח אותך לאימון ניסיון בקבוצת הטאקוונדו שלנו באוניברסיטת בן גוריון.
אנחנו עוסקים באמנות לחימה קוראנית ששמה דגש מיוחד על בעיטות ותנועה. אופי אמנות הלחימה דורש מאיתנו אימון כושר גופני שמרכז בתוכו סיבולת לב ריאה, קורדינציה, זריזות וגמישות, לצד עבודה אינטנסיבית שכוללת בתוכה אימון טכני וקרבי.
&nbsp
אשמח אם תגיע לאימון ניסיון ותצטרף לקבוצת הסטודנטים שלנו. אני בטוח שלפחות לחלק מהדרישות שלך נוכל לענות.
פרטים נוספים תוכל למצוא באתר המועדון שלנו וכמובן ליצור קשר בטלפון. כל המידע בחתימה.
&nbsp
אלכס

amir_aikido

New member
לא בטוח האם רלבנטי

לא בטוח האם רלבנטי, כאחד שלא מתגורר בדרום, לא סגור על מרחקים וזמני נסיעה, וספציפית - אני אפילו לא בטוח האם הם עדיין מלמדים, אבל נסה לחפש - "קורינדו אייקידו מיתר"
&nbsp
&nbsp
נ.ב.
פגשתי את אלכס שכתב לעיל באיומן פורום ולך תראה גם אצלו.
&nbsp

אמיר

למעלה