התלבטות בבחירת מסגרת חינוכית - מבקשת עצה

SMADAR55

New member
ממליצה מנסיוני הן על גנים של אלו"ט והן על

גנים של העמותה לילדים בסיכון.
בשניהם כמות גדולה של טיפולים ושילוב חלקי לילדים שזה מתאים עבורם וכן "שילוב הפוך" בגן.

TikvaBonneh

New member
תשובות

1. בשנה הראשונה: ארבע שעות שבועיות ABA, מכון בייקר, פעמיים בשבוע קלינאית תקשורת, פעמיים בשבוע חונכת שקיבלה הדרכה מקלינאית תקשורת.
בשנה השניה: קבוצת כישורים חברתיים פעמיים בשבוע לשעתיים, פעם בשבוע טיפול משותף עם עוד ילד אצל הקלינאית.
בשנה השלישית: שלוש פעמים בשבוע קבוצת כישורים חברתיים.
2. ביקשנו בגן יששן בצהריים, אז הוא היה רענן בערב.
3. כן, קיבלנו אישורים להוציא מוקדם ולהביא מאוחר עקב טיפולים. זה נעשה בצורה רשמית בטופס מסודר בתחילת השנה.

עצות שיעזרו:
א. האפשרות של שילוב יחידני לא תברח. אם לא תהיי מרוצה בגן תקשורת, תמיד אפשר להוציא אותו לגן רגיל.
ב. מבחינה לוגיסטית וכלכלית , הרבה יותר פשוט גן תקשורת.
ג. הבן שלי רכש בגן תקשורת שני חברים שהוא אוהב אהבת נפש, שנמצאים איתו *באותו ראש*. לא מאמינה שזה היה קורה בגן רגיל.
ד. מה שתחליטי, שתי האפשרויות טובות, אז אל תקמטי את מצחך היפה ותטרידי את עצמך יותר מידי. יש יתרונות רבים גם לשילוב יחידני וגם לגן תקשורת.

תכתבי בבקשה על הסיוטים שעברתם

ומאיפה את (אפילו במסר) זה מאוד מעניין אותי.
ואם זה בשנים האחרונות (מנסה להשלוט את עצמי שזה משתפר עם הזמן
)

TikvaBonneh

New member
אבל בפועל, המילה האחרונה היא של ההורים

אז הם יכלו רק להרגיז, אבל לא להזיק

1אילת2

New member
הם יכולים. לא היית שם.

הם יכולים לשנות יחס. להוריד שעות. לכתוב דוחות.
להפעיל לחץ נפשי ("הוא יתפרק שם. את לא יודעת מה זה יעשה לו. אם כאן הוא לא מצליח שילוב חלקי בכיתה המקבילה איך הוא יוכל להשתלב מלא. הוא עדיין לא מוכן לזה.תשאירי אותו עוד שנה שנתיים והוא יהיה במצב הרבה יותר טוב. לא חבל על על העבודה שנעשתה כאן?") ועוד ועוד.
וכנראה שאף פעם לא היית בועדת השמה שכולם נגדכם. בית הספר אומר להמשיך בשילוב יחידני, הפסיכולוגית שמעולם לא ראתה את הילד מסתמכת על מה שהם אומרים, נציגת המתיא שאין לה שום סיבה לומר ההיפך ונציגת הורים שמעולם לא שמעתי אותה מדברת בועדת השמה. ואם ההורים שותקים, שולף בית הספר את הקלף המנצח: "רציתי להוסיף שהילד לא פעם ולא פעמיים זרק כיסאות וברח מההסעה שלו וגם נעל את עצמו בשרותים ולא היה מוכן לפתוח". וזהו. הילד מסכן את עצמו ואת אחרים ודעת ההורים אינה נחשבת. לכי תגישי בגץ.

Aline29

New member
לתקווה, תודה על תשובתך - מספר שאלות הבהרה

האם הבן שלך היה בגן תקשורת החל מהשנה הראשונה?
האם הגן מתחשב (לצורך מתן אישור להביא/להוציא מאוחר/מוקדם) גם בטיפולים שמחוץ לסל הבריאות, כגון ABA, שיטת גרינשפן?
לגבי קבוצת כישורים חברתיים - בן כמה היה בנך כשהתחיל ללכת לשם? חיפשתי קבוצה כזאת עבור בני, אך מצאתי רק קבוצות מגיל 6.
ושוב, תודה על תשובתך.

יש קבוצות מתחת לגיל 6...

אם את רוצה תכתבי לי בפרטי.
עד שתחיליטי תתנהלי לשני הכיוונים בצורה שווה כאילו הוא בגן תקשורת- כמו שתקווה אמרה, ותרשמי לגן עירייה (זה מקובל, דברי עם המתי"א) ואז עוד חודש חודשיים תוכלי בשקט להחליט (אפילו אחרי, אני החלטתי בערך במאי).
יש הרבה ילדים בבית במשך השנה כי הם אובחנו ואין מקום בגני תקשורת במהלך השנה (נאמר כרגע, רוב הסיכויים שיהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא לו מקום בגן תקשורת....).

מומלץ שתבררי איך גני התקשורת באזור המגורים שלך. כמו תמיד, לא בכל מקום הגנים טובים באותה מידה.

TikvaBonneh

New member
תשובות הבהרה

הסיפור שלנו התחיל באותו אופן. אובחן בגיל שלוש, לא יכול היה להיכנס לאלוטף, התחלנו שילוב בגן הפרטי, התלבטנו קשות מה הלאה.
בשנה אחר כך - נכנס לגן תקשורת.
אישרו לנו להוציא לצורך טיפולים מכל הסוגים, ללא קשר לסל הבריאות.
הבן שלי הולך לקבוצות בעמיחי ובמכון וגנר. בעמיחי בטוח יש קבוצות החל לגיל 3. במכון וגנר - אולי. באיזי שפירא ביררתי בזמנו ואמרו לי שרק מגיל ארבע.

אריה127

New member
מאוד מאמין בתוכנית ביתית

אנחנו מייחסים את רוב ההתקדמות שלו לתוכנית בבית.
כי:
1. הייתה לנו אפשרות לבחור תרפיסיטיות ולאו דווקא את זו שבגן.
2. הייתה לנו שליטה על התוכניות. ויכולנו לעבוד על מה שחשבנו שחשוב.
3. יכולנו לעבוד בדרך שחשבנו שמתאימה לבן שלנו.
הוצאנו מוקדם (ב 2) והתחלנו לעבוד ב 4:30 בערך כל יום (אחרי שנת צהריים).
עוד יתרון: בגלל שעבדנו בבית גם בגן יצא לנו לעבוד בשיתוף פעולה מדהים עם הגן, הם ידעו שאנחנו בעניינים והיה להם חשוב להוכיח את עצמם. ובסך הכל עבדו איתו יותר טוב.

Aline29

New member
האם הבן שלך היה בגן תקשורת בתקופה שאתה מתאר?

השיקולים שפירטת הם בידיוק השיקולים שבגללם אני חוששת לרשום את בני לגן תקשורת.
קיבלתם אישור רשמי להוציא אותו כל יום בשעה 14:00 לצורך טיפול ביתי?

למעלה