התלבטות- אנגלית

JumpInTheFire

New member
התלבטות- אנגלית

האמת שאני די סגורה על התשובה שלי, אבל אשמח לדעות אחרות בעניין. הקדמה קטנה: בבית ספר שלי עושים שאלון ראשון באנגלית בקיץ י"א, שני בחורף י"ב ושלישי בקיץ י"ב. לפני שנה, תחילת כיתה י', הייתי בקבוצת 5 יח' באנגלית על ניסיון, שהיה אמור להיות עד קבלת ציון המחצית ואז הייתה אמורה להתקבל החלטה אם אשאר ב5 או ארד ל4. בגלל כל מיני בעיות עם המורה של שנה שעברה (של כל הקבוצה) + אי שליטה מלאה בחומר העדפתי לרדת ל4 יחידות בידיעה שאלמד שם משהו, כי עם המורה השניה זה לא היה קורה והבגרות ממילא בי"א. אני לא יודעת את ציון סוף השנה (עדיין... כי לא קיבלתי תעודות) אבל הציונים שלי נעו בין 85 ל90+. המורה אמרה לי שכדאי לי לעשות 5 יח', אבל לא הציעה לי לחזור לקבוצה של ה5 בגלל בעיות עם המורה ועוד. השנה אני אמורה לעשות בגרות קיץ ושוב המורה הציעה לי (כמה פעמים) לעלות ל5 יח', גם המורה התחלפה שם וסידרו את העניינים. עכשיו... בשאלון C אני מוציאה לדעתי 95-100, גם שנה שעברה היה קל לי לעשות C, אבל כשאני מסתכלת על E אני די צולעת. אני יודעת שעם תרגול ורצון להצליח בE גם איתו לא תהיה לי בעיה מיוחדת, אבל כשאני מסתכלת על השאלונים F ו- G אני לא בטוחה שאצליח לעשות את זה. אני אוהבת ללמוד בקבוצה של 4, כי אני שולטת בחומר וזה נוח שאני לא צריכה להיות בלחץ לגבי הבגרות. גם אני אוהבת את הצורת לימוד של המורה וגם התרגלתי ללמוד שם, זה הרבה יותר נוח מב 5 יח', אז העניין היחיד שימשוך אותי ל5 יח' זה החשיבות של זה בעתיד. אין לי שאיפה למקצוע מסויים שאלמד בעתיד, אבל אני יודעת שזה לא יהיה רפואה או משהו כזה. עד כמה כדאי לי להשקיע כדי להיות ב5 יח'? או שעדיף להשאר ב4? אני כמעט סגורה על לעשות 4 (ומקסימום להשלים, הרי זו שפה, לא צריך להשלים חומר ממש) אבל בכ"ז דעות בעניין יתקבלו בברכה, אני.

liorhikri1991

New member
תעשי כמוני...

גם אני ב4 יח"ל מהשבוע ואני לא לחוץ,רגוע,ובכל זאת משקיע ולומד כדי להוציא את הציונים הכי טובים מעצמי ואת האמת שסוף סוף אני אוהב להגיע לשיעור אנגלית,בלי פחד וחשש שלא אדע

בעניין הפחד אני כל כל מבינה אותך..

גם אני הייתי במצב כזה וכשעשיתי מבחנים של 4 יחידות וכשלמדתי חומר של 4 יחידות ממש נהניתי כי הבנתי הכל.. לא הרגשתי מטומטמת שאני צריכה לחפש במילון ולשאול כל הזמן.. זה נתן תחושה של ביטחון וככה גם המבחנים הולכים יותר בקלות.. למזלי היה לי פטור משיעורי אנגלית כי כבר ירדתי חצי שנה לפני סוף יב' כמו שאמרתי.. כשיש למה להשוות ורואים את הרמה של הקלות לעומת מה שהיה קודם.. מרגישים שהכל פשוט יותר.. =]

sexytomato

New member
תראי,

4 יחידות באנגלית זה לא הכי מרשים. עדיף 5 נקודות פחות אבל לעשות 5..

אייני

New member
לא קשור למרשים.

כמעט אי אפשר ללכת עם זה לאוניברסיטה. כאילו, תכלס, מישהו שעשה 4 יחידות אני לא חושב שיצליח בפסיכומטרי באנגלית. ואם הוא הצליח - אין ספק שיכל לעשות חמש בלי בעיה...

JumpInTheFire

New member
????

ממתי אי אפשר ללכת לאונ' עם 4 יח'? זה ידוע שעם 3 אי אפשר, אבל עם 4 יח' אפשר בהחלט להתקבל לרוב האונ' (אני לא בונה על ללמוד רפואה או משהו כזה)

אייני

New member
תקראי מה כתבתי.

פסיכומטרי. ואני לא מדבר על הציון הסופי. כמעט כל האוניברסיטאות דורשות שתהיי ברמה מסויימת באנגלית - כלומר, שיהיה לך ציון מסויים בחלק של אנגלית בפסיכומטרי בשביל להתקבל. אם אין לך - את לא מתקבלת, נקודה. למישהו שבארבע יחידות יהיה קשה הרבה יותר להגיע לאותו ציון (מה גם שגם להגיע לציון הזה זה לא כייף במיוחד, הציון המינימלי אמנם מאפשר לך להתקבל אבל גם מכריח אותך לקחת קורסים באנגלית באוניברסיטה...)

אייני

New member
*מה גם שרק להגיע לציון הזה זה לא כייף

כאילו, אם עוברים אותו ומקבלים ציון גבוה, יש לך פטור מזה...

JumpInTheFire

New member
החלק של האנגלית בפסיכומטרי זה לא

כזה דבר מטורף וגם אנשי 4 יח' יכולים לעבור אותו בשביל להתקבל לאונ', עובדה.

אייני

New member
החלק הזה של האנגלית

מבוסס על אוצר מילים ויכולת קריאת טקסטים. אם מישהו עבר את זה בהצלחה - תכלס, זה אומר שיכל לעשות חמש יחידות ומסיבה לא ברורה לא עשה. זה מה שאמרתי. הבעיה היא לא הארבע יחידות, הבעיה היא הרמה. תראי, ארבע יחידות אנגלית זה לא כמו ארבע יחידות מתמטיקה. בארבע יחידות מתמטיקה יש חומר אחר ופחות חומר מחמש יחידות. אנגלית זאת שפה. אין כאן בכלל עניין של "פחות חומר"... יש רק עניין של רמה של שפה. אם אתה בארבע יחידות כי זה מה שמתאים לך - אז הרמה של השפה שלך נמוכה יחסית ויהיה לך קשה מאוד באוצר מילים וקריאת טקסטים... שלא לדבר על זה שבפסיכומטרי זה עוד עם הגבלת זמן מטורפת...

אייני

New member
נו, בדיוק

זה מה שאמרתי - אם אתה מצליח בפסיכומטרי זה אומר שיכולת מלכתחילה ללמוד 5 יחידות, כי ממילא 5 יחידות באנגלית זה בדיחה לעומת הפסיכומטרי, בפסיכומטרי אתה צריך רמה יותר גבוהה של השפה... ככה שאם אתה עושה פסיכומטרי, אין ספק שאתה יכול לעשות חמש יחידות, ואז ממש ממש כדאי לך לעשות חמש יחידות בשביל הבונוס...

אייני

New member
המשך קצר

(הייתי צריך ללכת קודם לכמה דקות
) כאילו, תכלס - ארבע יחידות זה פשוט לכאלה שלא רוצים/לא יכולים/קשה להם להשקיע באנגלית במהלך התיכון, והם פשוט ישקיעו מאוחר יותר (אם הם ירצו ללכת לאוניברסיטה לפחות). בגלל זה לדעתי - מי שיכול, עדיף לו להשקיע כבר עכשיו כמה שיותר באנגלית ולהתחיל להתאמן. ממילא תצטרכו את זה מאוחר יותר, אז כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם...

liorhikri1991

New member
אתה צודק...

לי קשה להשקיע באנגלית וזהו באמת המקצוע היחידי שקשה לי בו כלכך,אני במתמטיקה ב5 יח"ל ואני מסתדר שם טוב מאוד בינתיים. אם אני אשקיע יותר באנגלית יהיה לי פחות זמן למקצועות האחרים,אני מעדיף להשקיע במתמטיקה כי יותר קשה להשלים מתמטיקה מאשר אנגלית לטעמי ועכשיו שאני ב4 יח"ל באנגלית אז אני ברור שמשקיע ואשקיע,אבל לא כמו ב5,ב4 אני רוצה להגיע לציון גבוה מאוד,ב5 אני מנסה לשרוד את ה70,תבין את האבסורד

למעלה