התלבטות אמצעי מניעה

zoi האחת

New member
התלבטות אמצעי מניעה

הקטנה בת חודשיים אנחנו מתכננים הריון נוסף אבל מעדיפים לעבוד עליו כאשר היא כבר בת שנה מצד שני, ההריון הזה הושג עם טיפולים ואחרי שנה קשה של נסיונות (זריקות בלבד). חשבתי להכניס התקן, הרופא טוען שהתקן לשנה זה טפשי ומסוכן המליץ על גלולות סרזט אני ממש מעדיפה לא לחזור ולקחת גלולות, גם אם הן לכאורה מתאימות בהנקה מניקה מלא. מתלבטת נורא מה לעשות תכלעס אם אכנס להריון בטעות (בהנחה שהבעיות שהיו לי נפתרו עם ההריון והלידה-קורה לפעמים) לא נתיחס לזה כאסון, אלא להיפך, אושר גדול מצד שני, שני תינוקות בבית ובכלל, מגיע לקטנה קצת זמן לבד נראה לי.. בקיצור, דילמה רצינית. אה, וקונדומים די הורגים לנו את החשק לסקס..אז זה לא ממש פתרון.. אשמח לדעות שונות ומשונות..

chompi1

New member
גם אני התלבטתי לגבי זה

אחרי ההריון הקודם, החלטנו לחזור לנסות מאד מהר (אחרי 3 חודשים), כך שלא השתמשתי כלל באמצעי מניעה (וגם נקלטתי מאד מהר, חודשיים אחר כך, כך שאת צריכה לקחת בחשבון שאם לא נזהרים אפשר להכנס שוב להריון, גם מטופלי פוריות). אחרי הלידה השניה התלבטתי לגבי אמצעי מניעה, ובסוף החלטתי על גלולות. לקחתי סרזט כשהנקתי ואח"כ עברתי לגלולות הרגילות שלי (אלה מלפני עשור בערך). אבל אחרי כמה חודשים נמאס לי והחלטנו שוב לא להמנע ומה שיהיה יהיה. ובנתיים אין כלום (ועוד לא החלטתי אם זה טוב ליהודים או רע ליהודים).

chompi XL

New member
חחחחח.....על הפער בין הילדים באמת שאפשר

לכתוב מגילה....קשה, מעייף, מתיש.....אבל אממממממ..... שווה כל רגע, הכי שווה שבעולם למרות הכל!!! היום כשירדן בן 2.8 ושירה בת 1.6, מתחיל להיות קצת יותר קל, אבל האושר תמיד אבל תמיד עולה על הקשיים.

חגיתלה

New member
חיה עכשיו את ההלבטות שלך

אחרי הלידה הראשונה לקחתי סרזט עד סיום הנקה. כשנגמרה ההנקה אמרתי זהו. עכשיו מה שיהיה יהיה. לא רציתי פער קטן אבל מצד שני ממש לא רציתי שוב טיפולים. הקונדומים הוכנסו לגזרתינו וכמו שנכנסו כה יצאו ואנחנו זרמנו. כשהגדולה הייתה בת שנה וחודשיים נכנסתי להריון ספונטאני. הפער בינהם הוא שנה ו11 חודשים. בדיעבד בדיוק כמו שתכננו טרום ימי הטיפולים. שנתיים הפרש. בימים אלו אני והקטן נפרדים כידידים מההנקה. ברור לי שכרגע עוד ילד לא בא בחשבון. נפשית פיזית כלכלית וכו'. מצד שני חיידק הטיפולים כנראה לנצח יישאר. אז בינתיים ממשיכה עם סרזט ועוד כמה שבועות אני והרופא ניפגש ונראה מה הוא ימליץ לי. בהצלחה.

העין ה 3

New member
אני חושבת שהתשובה שלך טמונה בשאלה

"תכלעס אם אכנס להריון בטעות (בהנחה שהבעיות שהיו לי נפתרו עם ההריון והלידה-קורה לפעמים) לא נתיחס לזה כאסון, אלא להיפך, אושר גדול" - אני במקומך לא הייתי משתמשת בשום אמצעי מניעה, כי אם אחר-כך זה לא יגיע בזמן שתרצי אני מניחה שמאוד תצטערי על הזמן שהפסדת. הפרש קטן, כמו שצ'ומפי כתב, הוא קשה, מתיש, מעייף, אבל אחרי זמן קצר יחסית הקושי מתחלף בכייף אדיר לילדים שיש ביניהם הפרש קטן. מצד שני, רק את יכולה להחליט...

למעלה