התלבטות איומה......

jewbuddy

New member
התלבטות איומה......

אני חייל בסדיר ולא טוב לי בשירות שלי.אני לא מקבל ממנו כלום. אני מאוד רוצה לצאת מהצבא על 21. אני מפחד שזה יזיק לי בעתיד בכך שזה יסגור לי דלתות לעתיד. אני לא יודע מה בדיוק ארצה לעסוק בחיי. אני חושב על מרצה לכלכלה. זה צד חזק שלי- הוראה וכלכלה במיוחד. אני לא חושב שזה יזיק לי בתחום זה אבל אני לא באמת יודע. אני גם לא יודע אם זה יזיק לי בעבודות "ביניים" בחיי, כמו למשל אם ארצה לעבוד לדוגמא בחברת סלקום, או להיות דייל באל על, או בחברת "יס"....אין לי מושג איך היציאה מהצבא משפיעה בתחומים האלו. אחרי הכל, אני מעדיף לצאת מהצבא ולהתחיל את החיים האמיתיים. מה אתם מציעים לי לעשות? אגב, אני די בתחילת השירות שלי, נשארו לי שנתיים וחצי וזה המון- תזכרו שבאנו לעולם למעט זמן...

SShirly

New member
היי ../images/Emo142.gif

אני מכירה את ההרגשה הזו... אני אישית לא הייתי יוצא. כי אח"כ תרגיש שהפסקת משהו בחיים שלך שכולם הצליחו לעבור אותו... בכל אופן אם אתה בכל אופן מחליט לצאת: חשוב שתבין שסעיף 21 נפשי הוא לא מושג חד משמעי. כל העניין תלוי בסיבה בגללה קיבלת את הסעיף. יש סיבות שברגע שאדם יוצא בגללן מהצבא, יש צורך להודיע לגורמים מסויימים (כמו לדוגמה משרד הרישוי). אבל יש סיבות שאין צורך בגללן להודיע לאף אחד. הסעיף הנפשי לא מצויין כסעיף נפשי אלא כסעיף רפואי. אני לא חושבת שברגע שתביא פטור מסיבה רפואית למכללה/אוניברסיטה ישאלו מהי. ואם כן, אני לא חושבת שזה יהיה כל כך קריטי. אין לי ניסיון ויתכן שאני טועה. אבל חשוב שתדע שבשום מקום לא יהיה כתוב "פטור על רקע נפשי". לגבי עבודות בעתיד - מכמה אנשים שכן יצאו מהצבא על נפשי הבנתי שלא אמורה להיות בעיה. כי כיום הדבר הרבה יותר שכיח... אבל מצד שני כל אדם שהוא מנכ"ל או מנהל מקום עבודה, זכותו לבחור את העובדים שלו. ותמיד שואלים שואלים אותך על הרקע הצבאי שלך. אבא של חבר שלי מוצב בתפקיד ממשלתי די חשוב ויצא לנו לדבר על זה פעם. הוא אמר שלא היה לוקח אדם שהשתחרר על נפשי לעבד אצלו. כך שזה סיכון והימור. וזה מצמצם את חלון האפשרויות שלך. יותר מזה אני לא יכולה לומר כי פשוט אין לי ניסיון בתחום.

.אני לא מקבל ממנו כלום

השרות הצבאי נועד לתת , לא לקבל. באזרחות איש לא רשאי לבקש מידע על הפרופיל הצבאי שלך. עם זאת, תמצא מעסיקים,בהכללה, יעדיפו את מי ששרתו שרות מלא על פני חלקי. חלק בכל זאת שואלים למה שרתת חלקי , וחלק לא ישאלו, אבל גם יסתיגו ממי ששרתו שרות חלקי. לאו דוקא מסיבות לאומיות, לעיתים מחשש להסתבך עם מישהו "בעיתי", שלא מסתגל למסגרת,לא עומד בדרישות וכו'.

NOGA HONEY

New member
אני מסכימה לגמרי עם היועצת של הדסה.

רע לך תנסה לעבור מקום (תעשה גם קצת בעיות). חבר טוב שלי השתחרר על נפשי מאותו פינוק אומנם יש לו אחלה "ג'ב" אבל זה רק כי אחיו הוא המנהל. מאז שהוא פרש הוא חסר ביטחון בחברה (במיוחד כי כל החברים משרתים בצבא) בקיצור למרות שבתוך שלוש שנים הוא הצליח לחסוך בערך מאה אלף שקל (!!!!) הוא מצטער על היציאה מהצבא.

למעלה