התלבטות אחרונה

התלבטות אחרונה

אני מתלבטת בין מרצ, קדימה ועבודה. הסיבות לכל אחת מהמפלגות: * מרצ - הכי מסכימה מבחינת אידיאולוגיה חברתית ומעריכה את אילן גלאון. חוששת אבל שיהיו באופוזיציה ולא יוכלו הרבה להשפיע * העבודה - יחסית מתאים לי לאידיאולוגיה המדינית ומאמינה שיהיו בקואליציה אבל שונאת את ברק וגם לא מזדהה איתם כל-כך חברתית * הקדימה - לא כה מזדהה ומשוכנעת עם המצע ומליבני, אבל ממש לא רוצה את ביבי כראש ממשלה וחוששת ממשלה ימנית קיצונית. ללבני הסיכוי הטוב ביותר לעקוף את נתניהו אז מה דעתכם?

בכלל לא רלוונטי אם ליבני תעקוף את נתניהו

השאלה היא כמה מנדטים יהיו לגוש השמאל לעומת גוש הימין. למעשה, אם ליבני תעקוף את נתניהו אבל לגוש הימין יהיו יותר מנדטים מלמרכז-שמאל אז כנראה שמה שנקבע זו ממשלת רוטציה של ליבני-נתניהו-ליברמן וזה בטוח לא מה שאת רוצה. לגבי ה"שונאת את ברק", את צריכה לשאול את עצמך עד כמה זה רלוונטי. את לא צריכה להתחתן איתו, יש לו אישה, וגם זאת כבר הפעם השניה שהוא מתחתן. אבל אם את לא מצביעה לברק, את מקטינה את הסיכוי שהוא יהיה שר הבטחון הבא ומגדילה את הסיכוי שישראל ביתינו תעבור את העבודה ואז ליברמן עלול להיות שר הבטחון. אני בטוחה שזה לא דבר שאת רוצה, אף אחד לא שונא את ברק עד כדי כך. לגבי הקטע החברתי - את בטוחה שאת לא מזדהה איתם? עם שלי יחימוביץ', מס' 5 ברשימה ומקום שני בחקיקה בכנסת הנוכחית, את לא מזדהה?

eman70

New member
מרצ הוכיחה שגם באופוזיציה היא יכולה להשפיע

הנה כמה דוגמאות: ג'ומס, שכבר שנים רבות נאבק למען עדכון קבוע של סל הבריאות, הצליח לאחד סביבו ח"כים מכל הסיעות, וביחד הם הצליכו להכניע את האוצר, ולהגיע לעדכון קבוע של סל הבריאות למשך כמה שנים מראש (השלב הבא יהיה לעגן את זה בחוק). רן כהן, בתקופת ממשלת ביבי, הצליח נגד עמדת הממשלה להעביר את "חוק הדיור הציבורי". נועה צודקת, שמבחינת הניסיון למנוע את עלית ביבי, הצבעה לכל אחת מהמפלגות שקולה. מה שחשוב זה גודל הגוש. אם יהיה לביבי 61 ומעלה ח"כים שתומכים בו הוא יהיה ראש הממשלה, גם אם לקדימה יהיו יותר מנדטים מהליכוד. זה מה שכנראה הולך להתרחש. ואז קדימה והעבודה שתיהן ינסו להיכנס לממשלת ביבי. רק מרצ מבטיחה לא להכנס לממשלת ביבי, ולא לשבת בממשלה עם ליברמן. מצד שני, אם יקרה נס, ויהיה גוש של 61 למרכז שמאל, לבני תוכל לסמוך על הח"כים של מרצ לא פחות מאשר על כמה מהח"כים ב"קדימה". לגבי העבודה, הסיבה היחידה להצביע בבחירות האלה להם זה אם מה שחשוב לך זה שאהוד ברק יהיה שר בטחון. אם זה מה שחשוב לך - תצביעי בשבילם. אחרת, חבל על הקול. הקיצור, סה"כ עושה רושם שמעבר לכל השיקולים הטקטיים את מרצ. את מאמינה בדרך של מרצ (בבחירות האלה - שהיא שיפור ניכר לעומת השנים האחרונות), ולכן הכי טוב לך להצביע מרצ, כי כשתסתכלי בעוד כמה שבועות או חודשים או שנים לאחור, זו תהיה ההחלטה שהכי תוכלי להיות גאה בה. אני מציע לך לקרוא את מה שניצן הורוביץ כתב כאן: blogs.newmeretz.org.il/nitzan וגם את ההסבר שלי למה אני החלטתי מרצ, בחתימה שלי למטה. ומה שלא תחליטי בסוף - שיהיה לך בהצלחה!

אין כאן שום עניין לניסים

אפקט הגמלאים והמנדטים שאיבדה קדימה מהסקרים אל תוצאות האמת ב2006 לא היו קשורים לנס אלא לכמות גבוהה של קולות צפים שלא אפשרו חיזוי טוב. עכשיו המצב קיצוני הרבה יותר מבחינת הקולות הצפים, אנשים רק עכשיו מתחילים לגבש דעה וחלק ניכר יחליט ממש רק בקלפי. כמות הקולות הצפים לאורך כל התקופה הייתה פשוט חסרת תקדים, ומאז המלחמה רק הלכה וטפחה. מי שחושב שאפשר באמת לדעת מה הולך להיות חי בסרט, ואחד ממכוני הסקרים (גאוקרטוגרפיה? לא בטוחה) כבר הודה שזה גדול עליו ויתכנו הפתעות גדולות והוא לא מתיימר. באמת שנשגב מבינתי, למה תומכי מרצ מנסים לצייר את המצב כמלחמה אבודה רק בשביל עוד כמה מנדטים. זה קל מאוד להגיד שרק מרצ לא תצטרף לקואליציה הזאת וגם לא לזאת וגם לא להיא כי מרצ אפילו לקואליציה שהעבודה מקימה גם אם היא מצטרפת היא לא מצליחה להתנהל נורמאלי, אבל יש מפלגות גדולות שעל הכתפיים שלהן אשכרה רובצת אחריות לאומית. מי שמצביע למרצ במקום לעבודה רק כי זה "קול בטוח נגד ביבי-ליברמן", רק מחליש את העבודה מול ליברמן. מישהו באמת רוצה לראות את ליברמן שר הבטחון במקום ברק?

eman70

New member
נועה. אולי קשה לך להאמין,

אבל יש אנשים שכותבים דברים סבירים ומציאותיים, ולא נתלים בכל משענת קנה רצוץ בשביל לעקם את המציאות לצרכיהם. המציאות היא שכל הסקרים מראים שיש הפרש של 7-8 מנדטים בין גוש הימין לגוש המרכז שמאל. כל הסיפורים על הגימלאים והמתלבטים והחייזרים עם הקרו הורודה שינחתו על כדור הארץ לפני הבחירות, לא ישכנעו אותי שאפשר למחוק פער כזה. אולי את רגילה לעוות ולעקם את המציאות בשביל מטרות פוליטיות רגעיות. אני לא. לכן נקודת ההנחה שאני יוצא ממנה זה שכמעט בטוח שלגוש הימין יש למעלה מ 61 מנדטים. הסיכוי שכל המתלבטים יכריעו לטובת גוש השמאל הוא זניח לחלוטין. ובלי דבר כזה, אין מצב בו לביבי אין 61 ומעלה.

נראה שיש למנהל חיבה מיוחדת כלפיך

אם הוא מוחק הודעות שרק מצביעות על כך שמרצ אשכרה מעדיפה שגוש השמאל יהיה מיואש לגמרי, העיקר שיתן לה עוד איזה שני מנדטים...

GIOVANINI

New member
מרצ הוכיחה שהיא טובה לערבים ותו לא

הבעיה הגדולה של מרצ שמאז פרוץ האינתיפדה היא לא מבינה למה היא יורדת שאולי האידולוגיה שלה לא נכונה למצב הקיים. מישהו שהיה בעבר בעד מרצ עד שהתבגר ובין למי יש לנו עסק. מבחינה חברתית למרצ יש הרבה להציע אבל מבחינה ביטחונית היא סכנה למדינה.

מסכימה איתך,

אבל עייפתי מלנסות להסביר להם את זה. עם זאת, בהתחשב בכך שאתה שוקל להצביע לליברמן, זה עדיין לא נראה כמו התבגרות אלא כהליכה מקיצון לקיצון, דבר שמאפיין את גיל ההתבגרות. אני ממליצה לך בחום לקחת את עצמך בידיים ובבחירות האלה לקבל החלטה שקולה ומהראש, לא מהבטן.

גילוי נאות אני בעד נתניהו אבל.

אבל ברור לי שצריך מפלגה עם דרך. לא מפלגה של נחקרים כהנגבי רמון אולמרט הירשזון בראון בלילה אפללו . ברור לי שכשמדברים על פוליטיקה אחרת זה לא אומר שתוך כדי מלחמה עושים חוג בית ומשתלחים בשר הביטחון שעושה את מלאכתו בביטחון וביו``ר האופוזיציה שעושה את העבודה של שרת החוץ. ברור לי שמפלגה שהופכת את מצעה מימין לשמאל כלאחר יד איננה מפלגה. ברור לי שגברת שהצביע נגד חוקים נשיים פמניסטים ובאה אלינו בשם הפמניזם איננה ראויה. בקיצור, ברור לי שמפלגה שפתאום ערב בחירות הולכת על קו אנטי דתי כדי לנסות ולהציל משהו אולי על חשבון שנאת פנים אחים איננה ראויה. בקיצור, מפלגה שאין לה אבא לא זבוטינסקי לא רבין לא בגין לא אשכול לא שרת לא שמיר. אין לה ולא כלום כי אם יחצנים טובים וקבוצת אנשים רודפי שלמונים. להבדיל ממפלגת העבודה ומרצ, שם יש אנשים שתמורת מליון דולר לא ישנו את עמדתם. ובודאי לא בצורה קיצונית כ``כ. זה פשוט זן אחר , חומר אחר,

א Ron

New member
אם אלו האפשרויות הייתי הולך על העבודה

במיוחד כששלי יחימוביץ שם .

chin1

New member
לא לפחד מאופזיציה

תחשבו רגע , אין הבדל בין ליכוד מערך וקדימה . שתי מלחמות אחרונות המערך וקדימה בשלטון, שני נסיגות אחרונות (התנתקות וסיני) הליכוד בשלטון. שלושת המנהיגים מוכנים להחזיר שכונות ערביות במזרח ירושלים ולהחזיר את רמת הגולן. דווקא בבחירות אני שמה דגש על האנשים שמקדמים את האינטרסים האישיים שלי : חינוך בריאות ורווחה. אני לא מפחדת לשים פתק למפלגה קטנה מכוון שמספיק שיש שם אדם אחד טוב שיעביר חוקים שידאגו לאינטרסים שלי כציבור. תזכרו רוב החוקים "החברתיים" "סביבתיים" הועלו להצעה על ידי אנשים יחידים ולא כהצעות חוק מפלגתיות, והמפלגות אפשרו בהם חופש בחירה, ורבות המצעות החוק הנ"ל עלו על ידי האופזיציה. דווקא יש המון יתרון באופוזיציה, המפלגה עסוקה בעשייה ולא בשליטה. אז אני הייתי אומרת לך תצביעי לפי מצפונך ועם זה מרץ תצביעי מרץ.

דווקא המקומות הראשונים בהצעות חוק

הם גלעד ארדן מהליכוד ושלי יחימוביץ' מהעבודה. לא מפלגות קטנות ולא נעליים...

chin1

New member
דווקא מחזק את טענותיי

שאומרות להצביע לאנשים ספציפים ולא למפלגה ואם האנשים הספציפים נמצאים במפלגות קטנות אז לא לפחד להצביע לגביהם. והטענה לגבי ארדן מחזקת את אמרתי שהוא איש אופוזיציה (למיטב ידיעתי -הליכוד נמצא באופוזיציה ).

עם זה אני מסכימה.

חשבתי שאת טוענת שהצעות חוק זה קטע של מפלגות קטנות. מסכימה בהחלט שגם מהאופוזיציה אפשר, ושלא צריך להמנע מלהצביע למפלגה רק בגלל שבסיכוי טוב היא תשב באופוזיציה.

למעלה