התלבטות אדירה!!!

b a r b a i m a

New member
התלבטות אדירה!!!

(אספר את הסיפור שלנו מחדש-סליחה) הבן שלי בן 9.5 מקבל קונצרטה 36+ריספרדל 1 מ"ג ליום (חצי בוקר חצי ערב). את הריספרדל הוא מקבל בגלל טיקים מאד קשים בראש. קיבל בעבר קלוניריט שעזר לתקופה קצרה הטיקים אכן הפסיקו אך שוב הטיקים חזרו. אתמול-הוא לא לקח קונצרטה מכיוון שהחופש התחיל, ואין צורך בכך. בבית הוא מסתדר נהדר-כשלא צריך ללמוד. בערב שמתי לב שהטיקים שלו ממש נחלשו וכמעט ולא היו. ובדר"כ הטיקים שלו מאד קשים וחזקים וכמעט ולא נפסקים. ההתלבטות שלי אדירה - מה יהיה אם בשבוע הזה הטיקים יעלמו? מה אעשה שבוע הבא כשצריך לחזור לביה"ס? אני יודעת שהוא חייב לקבל את הקונצרטה-והיא עוזרת לו מאד מאד!!! אבל הטיקים נוראיים - הם מפריעים לילד מאד!! מה עושים?

zivadina

New member
ניסים ונפלאות

סליחה, אבל אני לא מאמינה ב-ADHD שחולף עובר לו. אל תשכחי שעכשיו חופש, ועל הילד מופעל פחות לחץ. זה עשוי למתן את הטיקים. הצעתי, לא להפסיק את הריספרדל, שהוא כדור שחייבים לתת ברציפות, אבל כן אפשר להפסיק את הקונצרטה, ואם צריך, לחזור אליה כשצריך. היתרון של הריטלין ונגזרותיו הוא, שמבחינת הכימיה לא צריך להשתמש בו יום יום ברציפות. אחד הבנים שלי מנסה כבר 6 שנים להוכיח שהוא לא צריך ריטלין. הוא מפסיק, ואחר כך חוזר לכדור. לא קורה כלום. במקרה של קונצרטה, אם היו תופעות לוואי בתחילת השמוש, הן תחזורנה לאחר הפסקה ותחלופנה. אל תחששי.

b a r b a i m a

New member
תודה זיוה. כנראה שלא הבהרתי את

עצמי - את הריספרדל חלילה לא הפסקנו. אני יודעת שאם וכאשר יוחלט להפסיק-זה צריך להיעשות בהדרגה (כמו עם הקלוניריט) מה שהתכונתי זה-שכואב לי הלב לחזור לקונצרטה ואז הטיקים יחזרו (והם נורא נורא חזקים). אני יודעת שהוא חייב את הקונצרטה! אני יודעת שהיא עשתה לו נפלאות! אבל הטיקים...
(וגם לא אמרתי שה-ADHD חלף לו
הלואי וזה היה קורה..) אמרתי שהטיקים נרגעו וכמעט ואינם...

למעלה