התלבטויות גן

התלבטויות גן

בננו החמודי בן שנתיים ושבעה חודשים. מגיל שנה (כלומר זו השנה השנייה) הוא במסגרת של מעון בנעמת, תחילה בשכונה אחת ולאחר מכן בשכונה אחרת, עקב מעבר דירה. משני המעונות סה"כ היינו מאד מרוצים, הרגשנו שהילד בידיים טובות, הוא נהנה ולמד והאווירה היתה טובה. אך עתה, כאשר בספטמבר הוא יהיה בן שלוש, אני מתלבטת אם זו עדיין המסגרת המתאימה. מצד אחד גן פרטי מספק יחס יותר אישי וטיפוח יותר צמוד ומצד שני רבים החששות על היעדר פיקוח ועל החלפת גננות ללא תהליכים מוסדרים. בנעמת אנחנו יודעים שיש פיקוח ממשלתי וציבורי ואין לי שום חשש לבטחונו או לשלומו של הילד. אשמח לקבל קצת חוו"ד בנושא. כמו כן, האם מישהו יכול להמליץ על גן פרטים באזור רמת אביב החדשה / שיכון ל' / אזורי חן ? כדי שאוכל גם לראות פיזית ולהגיע להחלטה יותר מושכלת? רוב תודות

tiger mom

New member
רק נקודה למחשבה לגבי הפיקוח

אני לגמרי לא מאמינה בפיקוח הזה. כבר היו מקרים של התעללות במועונות עם פיקוח. וזה שיש פיקוח לא אומר שהכל טוב, לא אומר שלא יתחלפו גננות ולא אומר שהן ימצאו חן בעינך. בדיוק כמו בגן פרטי (לא מכירה גנים באזור שלך, אבל בעיר שלי אני לא מכירה הרבה גנים בהם צוות התחלף סתם ככה בלי הודעה מוקדמת)

../images/Emo41.gifהתלבטות לגבי גן-מבקשת את עזרתכן

השנה ליאן הייתה בגן מסויים שהייתי מאוד מרוצה מהגננת שם ופחות ממנהלת הגן הגננת עזבה באמצע שנה בעקבות סכסוך איתה (לא אכנס לפרטים כרגע) . אותה גננת פתחה גן משלה מדהים ביופיו ואני רוצה להכניס את ליאן אליו בשנה הבאה אבל יש לי קצת בעיה עם הגילאים. הקבוצה מיועדת לגילאי השנתיים כך שבאופן טבעי באים גם כאלה שקצת קטנים מזה נגיד יהיו בני שנה ושמונה שנה ועשר בספטמבר. ליאן תהיה שנתיים וחמש כבר . כרגע רשומים תאומים בני שנתיים בספטמבר ילדה בת שנה ושמונה בספטמבר , ילדה בת שנה ועשר וילדה בת שנה ושמונה. הגן ממש חדש כך שעדיין אין הרבה נרשמים וכנראה יתחילו כקבוצה קטנה , במקור אמורים להיות 20 יחלדים עם 4 אנשי צוות. מה דעתכן? פער הגילאים הזה יעשה לה רע? כרגע יש רק ילדה אחת שגדולה ממנה וגם היא האמת נראית במראה קטנה כזאת. בעלי לא מרוצה מזה אבל אני כל כך סומכת על הגננת הזו, ליאן משוגעת עליה והאמת אתמול חיפשתי גנים אחרים ולא התלהבתי מכלום בנתיים. מה דעתכן? מה הייתן עושות במקומי?

אילתית 2

New member
היי

בגן הנוכחי אחרי שהגננת הזו עוזבת, את לא מרוצה מהגן/מאף אחד שם רק מהגננת הזו? מי מגיעה במקום הגננת הזו? איך בכלל הגן פרטי לעובדת שעובדת במקום איך שאר הצוות איך ניהול הגן איך ליאן בגן הזה? מהנ עושים שאר ההורים של הילדים בגן שאוהבים את הגננת הזו ואם אני זוכרת נכון לא אהבו לשמוע שהיא עוזבת? הם גם מגיעים לגן החדש יהיו לליאן שם עוד חברים מוכרים? תראי בעיקרון אם את לא מרוצה מהגן הנוכחי ובכל מקרה את עוברת ממנו ולא התלהבת משום גן אחר...אז שווה לבדוק שוב את האופציה של הגן שלה כי את מרוצה ממנה והגן נראה לך מדהים וליאן משוגעת עליה אז נראה לי טוב תדברי עם בעלך אילו אופציות עוד יש ואז תוכלו להחליט הכל תלוי אילו עוד אופציות יש ..קחו בחשבון כרגע היא רק מתחילה את ההרשמה ואם צפוי להיות 20 ילדים אז זו רק ההתחלה של הרישום ואז יהיו יותר בני גילה או גדולים ממנה צריך לראות איך מתקדם הרישום כי כשזה גן קטן ומצומצם הייתי חושבת שלא כדאי שהיא תהיה הכי גדולה ובהפרש של חצי שנה ויותר.. אבל כשיש יותר ילדים זה לא מורגש תראי אצלי תמיד היו שלי הקטנים..ולא הגדולים אז לא מניסיון אישי..כשנכנס הבייבי שלי למשפחתון הוא היה בן 3 חודשים והשניים האחרים היו בני 10 ו 11 חודשים...והשנה כשעבר לגן פרטי גדול יש בגן 24 ילדים בתחילת השנה הבייבי היה בן שנה ו3 חודשים וממש כמעט ממחצית היו בני גילו והחצי השניה הגדולים משנה שעברה אז זה לא היה מורגש לגדולים ולא לקטנים כי יש הרבה ילדים ..

בגן הנוכחי אני לא מרוצה מהגננת שהגיע היא סה"כ

עוד סטודנטית בלי הרבה נסיון. הגננת של הגדולים (שנה הבאה) נראית לי די בסדר אבל היא נמצאת רק 4 ימים בשבוע וזה גם חסרון קטן.אבל אני באמת עוזבת שם כי אני לא רוצה יותר עסק עם מקום לא יציב שכל שני וחמישי עוזבת עובדת אחרת בגךלל סכסוך עם המנהלת. חלק מהילדים מהקבוצה של ליאן כבר עזבו השנה ונשארו רק שבעה , חלקם נשארים חלקם עוזבים אבל לא לאותה גננת היא לא רוצה לקבל אף אחד משם כי אז המנהלת שם תגיד שגנבה לה ילדים ולא נעים לה(לנו יש פרוטקציה בעיניין
) נכון שהרישום מיועד ל-20 ילדים אבל אני מפחדת שרובם הגדול מאוד יהיה קטן ממנה בארבעה חמישה חודשים וחלקם אף יותר מזה כמו שאני יודעת כבר עכשיו. היות וזה גם חדש הרבה פעמים מגיעים בעיקר ילדים שהיו עד עכשיו בבית או במשפחתון מה שאומר ילדים קטנים יותר זה מהנסיון שלי. אבל באמת צריך לראות איך העיניינים מתפתחים, אז כנראה שכרגע אני עוד לא יכולה להגיע להחלטה.
תודה בכל אופן

אגב יש ילדה אחת יותר גדולה מליאן כמו שכתבתי

היא תהיה בספטמבר בת שנתיים ושמונה. היא כנראה תהיה הכי גדולה וליאן אחריה לא ירשמו גדולים יותר מהגיל הזה כי אז זה באמת פער גדול מידי עם הבני שנה וחצי ומעלה

want a baby

New member
אני לא היתי רושמת אותה לגן החדש

בגן שלנו היה מצב דומה: 5 ילדים בסביבות גיל שנה וחצי פלוס מינוס כמה חודשים (הכי גדול בן שנה ו-10 והכי קטן היה אריאל בן שנה וחודשיים) ועוד ילד בן שנתיים וחצי - כבר במפגשי קליטה אמא שלו הרגישה שהוא גדול מדי לקבוצה והוציאה אותו לטובת גן עם קבוצה שבה יש בני גילו. אז תחשבי טוב אם היא לא תרגיש שם יותר מדי כמו האחות הקטנה ששמו אותה לשמור על האחים הקטנים..... נראה לי שגם התפתחותית עדיף להיות עם בני אותו גיל או טיפה גדולים יותר, לא? בהצלחה במציאת גן מתאים.

טוב תראי עם כולם יהיו בגיל קטן בהרבה אז ברור

שלא ארשום אבל יש ילדה אחת גדולה ממנה בארבעה חודשים ויש תאומים בני שנתיים יהיו בספטמבר ואתמול נודע לי שיש עוד ילד בן שנתיים וחודשיים בספטמבר. הבעיה שלי היא עם הילדים שקטנים מגיל שנתיים כי אז באמת הפער גדול . אבל עם יהיו ילדים בגילה (גם שלושה חודשים פחות ממנה מבחינתי זה בגילה) זה כבר פחות יפריע לה. כמובן שאם היא תהיה היחידה בגיל הזה זה בעייתי. אבל אומרים לי שבגיל הזה גם הקטנים תוך חודשיים שלושה כבר גדלים ומתחילים לדבר ואז הם מדביקים את הפער ומשחקים יופי גם עם כאלה שגדולים מהם בחצי שנה. נראה איך יתפתח הרישום. אני כל כך רוצה שהיא תלך בסוף לגן הזה . מקווה שזה יצא לפועל. תודה לך על העצה. ונכון שעדיף להיות עם גדולים יותר אבל לטובת הגננת הזו ספציפי אני מוכנה לוותר על זה אם זו הייתה גננת אחרת אולי באמת הייתי מחפשת גן אחר.

למעלה