התכת זכוכית

התכת זכוכית

שלום רב יש לי שאלה בקשר לזכוכית: בכמה מעלות ניתכת הזכוכית בשימוש בתנור קריקה? האם יש הבדלים בין סוגי הזכוכית השונים? כל מידע רלוונטי... אתרים ברשת? בברכה ותודה מראש מתי

Ros3mary

New member
מתי,שאלות לפני התשובה

1.האם אתה מתכוון לפיוזינג?התכת זכוכיות לתבניות מיוחדות+סלמפינג 2.האם אתה מעוניין להתיך זכוכית בתוך עבודת קרמיקה? כי לכל תשובה טמפרטורה ותוכנית שונה.

כן זכוכית לתוך קרמיקה

המטרה היא לקחת נגיד קערה להניח עליה זכוכית ישרה ש,תישקע בזמן החימום ותקבל את צורת הקערה תודה

Netel

New member
בכל מקרה

לשם התכת זכוכית (וזה מה שצריך לעשות כדי שהיא תקבל את צורת הקערה)צריך תנור של פיוזינג שמגיע לטמפרטורות גבוהות.

Netel

New member
אשריך-כולי קנאה

אז תתחיל לעשות נסיונות עד שתגיע לתוצאה הרצויה אין כמו ההתנסות שלך

Ros3mary

New member
בהחלט אפשרי

אבל בשריפה רגילה הזכוכית נמסה ושוקעת לתחתית הקערה בקו ישר. מה שתקבל זה גם זכוכית סדוקה(קרקל)תראה בגלריה שלי. אבל אולי אתה מתכוון לסלמפינג?שבסוף התהליך תהיה לך רק זכוכית ולא זכוכית בתוך קרמיקה.אז כבר צריך תוכנית מיוחדת. לגבי שריפה רגילה לתוך קרמיקה,תשרוף רגיל,כבר ב-900 מעלות הזכוכית תימס. חשוב לא לפתוח את התנור עד קירור מלא. בהצלחה,ארצה לראות תוצאות!

מילי13

New member
../images/Emo13.gifהתכת זכוכית

לפיוזינג מלא דרושים 850 מעלות צלסיוס ולחצי פיוזינג (חצי אפייה) כשהזכוכיות לא ממש מתמזגות אלא נותרת בולטת על פני השטח דרושים 600 מעלות.

michal_sil

New member
לא מדוייק..

טמפ' ההתוך משתנה לפי סוג הזכוכית, עובי הזכוכית ולפעמים סוג התנור וגילו). גם טמפ' הסלאמפינג(הפלה לתבנית) אינה "קבועה".

מילי יקירתי../images/Emo24.gif אני שמחה למצוא

אותך כאן

michal_sil

New member
אם אתה בעינייני פיוזינג..

אפשר להתחיל לקרוא חומר בנושא כאן: http://www.warmglass.com/phpBB/index.php?sid=a907410d40d6366e516c518ef11fb667 הנושא מאוד רחב ואי אפשר לענות על רגל אחת.. בהצלחה!

למעלה