התכנות / ייתכנות

התכנות / ייתכנות

מה דעתכם על התכנות? אני תיקנתי אותה לייתכנות על סמך מילונים בהם בדקתי ולא מצאתי את המילה התכנות והחזירו לי חזה להתכנות מתוך שיקול שהקהל צריך להבין . במורפיקס היא אכן מופיעה. מה דעתכם ?

פשרה: היתכנות

אני לא יודעת למה במילון (איזה מילון) יש ייתכנות ואין היתכנות הצורה היתכנות היא צורת שם הפעולה של בניין נפעל כמו: הימנעות, הינתקות, היצמדות, היטמעות וכו' יש גם שמות אחרים הגזורים מבניין נפעל כמו: נפקדות, נאמנות, נחרצות - זה מבנה של בסיס (שם התואר בבניין נפעל) וצורן סופי וּת. שם התואר בתוספת צורן ות נפוץ למדי למשל: לכידוּת, גמישוּת, מורכבוּת, וגם בצורות שלמיטב ידיעתי אינן תקניות כמו: מובָנוּת אבל צורת הפועל בעתיד + הצורן וּת (כמו ייתכנות שאת מציעה) לא מוכרת לי בשימוש

תמוה

אבל רק כדאי לזכור ש'מילה במילה' אינו מילון ואין לסמוך עליו בענייני תקן מילון ההווה הוא אכן כזה - ולכן תמוה שהיתכנות אינה מופיעה בו, ואילו ייתכנות כן (אם כי כהערה)

bellrem

New member
לפי רב מילים

הִתָּכְנוּת שֵם נ' היותם של שיטה, תוכנית, רעיון וכד' ניתנים ליישום או לביצוע; feasibility, practicability יִתָּכְנוּת שֵם נ' (הַיִּתָּכְנוּת) חלופה רווחת לצורה התקנית הִתָּכְנוּת . feasibility, practicability

r o r o r o

New member
ייתכנות היא "חלופה רווחת"?

מעניין למה זו זו הפעם הראשונה שאני שומע עליה.

מוגג

New member
הייתכן?

חוץ מיחזקאל, מישהו בתנ"ך השתמש בצורה הזאת? האם המשמעות של המילה זהה למשמעותה כיום? וַאֲמַרְתֶּם: לֹא יִתָּכֵן דֶּרֶךְ אֲדֹנָי. שִׁמְעוּ-נָא בֵּית יִשְׂרָאֵל - הֲדַרְכִּי לֹא יִתָּכֵן ?! הֲלֹא דַרְכֵיכֶם לֹא יִתָּכֵנוּ!

למעלה