התיעצות

shira1121

New member
התיעצות

שלום! אני סטודנטית לתואר ראשון בביוטכנולוגיה בבר אילן. סיימתי עכשיו שנה ראשונה, ממוצע של 93 וברור לי שאצטרך תואר שני לפחות. בזמן האחרון נדמה לי שגם עם תואר שני לא יהיה לי הרבה מה לעשות ואצטרך להסתפק במשכורת נמוכה. אני שקלתי לעבור למדעי המחשב באוניברסיטה, לא בטוח שאספיק השנה אבל קיים סיכוי. מה דעתכם? יש סיכוי למצוא עבודה בביוטכנולוגיה או לוותר כבר עכשיו? זה ממש מתסכל, כי אני לא רוצה לבזבז 5 שנים ואז לעבור לתחום אחר... ודבר נוסף, האם קורס במדעי המחשב של ג'ון ברייס יהיה מספיק בשביל למצוא עבודה במדעי המחשב? או שדרוש תואר. זה יפתור לי הרבה התלבטויות... תודה רבה רבה...

noaaaa2

New member
היי!

היי, תראי אני מניחה שאת לא סתם החלטת ללמוד ביוטכנולוגיה, ואני לא יודעת מה תוכניותייך לעתיד (כלומר, תואר שני), אבל מהיכן הגיע הרעיון לעבור למדעי המחשב?? באמצע התואר אפף אותך שטף פרקטיות? באופן כללי, קשה למצוא עבודה בתחום רק עם תואר ראשון, אבל לבוגרים בביוטכנולוגיה יש עדיפות על בוגרים בביולוגיה, למשל, ואני, באופן אישי, מכירה מספר חברות שמצאו עבודה לאחר תואר ראשון בביולוגיה מאונ' ת"א, כלבורנטיות או עוזרות מחקר, ואחת אפילו עובדת כתועמלנית בחברת תרופות. לדעתי, להתייאש עכשיו זה סתם חבל, ומעבר לזה, תואר שני זה לא בשמיים. יש לך אחלה ממוצע, וזה לא ביזבוז לדעתי, כי זה לא שהחלטת ללמוד לימודים קלאסיים או משהו כזה. אם כבר לעבור, אז החוג לכימיה נראה לי יותר מתאים, כי זה גם יותר קרוב מבחינת הקורסים, וגם יש עבודה. בכל מקרה, בהצלחה! נועה

ביקוש עובדים

הבקוש לביוטכנולוגים נמוך בהרבה מהבקוש לבוגרי מדעי המחשב. נכון להיום תואר במחשבים נדרש. בוגרי קורסים מתקשים במציאת משרה.

shira1121

New member
תודה ועוד שאלה קטנה...

אני מודעת לזה שיש פחות ביקוש לבוגרי ביוטכנולוגיה... אך האם בכל זאת, כדאי יהיה לי לעבור למחשבים לאחר שנתיים בביוטכנולוגיה? כלומר אני אהיה רחוקה בשנה אחת מהתואר... ברור לי שאצטרך תואר שני בביו'... אני צריכה עצה של מישהו שמבין כי פשוט אין לי מושג מה לעשות... בועת הביוטכנולוגיה די התנפצה בזמן האחרון...

לא קטנה בכלל...

על זה איני יכול לענות בצורה אחראית בלי לדעת את מכלול השקולים והנתונים האישיים שלך, וזה כמובן לא מתאפשר במסגרת הפורום.

למעלה