התיעצות

התיעצות

מזמן לא הייתי כאן אבל לפעמים אני קוראת ולא תמיד מגיבה אז סליחה. ספרתי לכם מזמן לגבי התלבטיות כן בת מצווה לא בת מצווה ואיך בכלל לחגוג לילדה אז החלטנו על חגיגה לא המונית באיזה בית קפה מסעדה נחמדה ביום שישי בצהרים בסוף אוגוסט. אני עכשו שוקעה בהכנות היות ואני בחופש וגם אמא שלי אינה עובדת אנחנו יושבות חושבות על רעיונות , מקוריים חשוב לנו לא משהו סטנדרטי. אמא שלי מאוד יצירתית ויש לה רעיונות נפלאים. אבל יש לי בעיה אולי קטנה אבל מציקה לי. אנחנו ,אני ובעלי לא אוהבים נאומים אבל בכל זאת ברור לי שמשהו צריך להגיד כמו תודה לאורחים. ברור לי שאני חייבת להודות לאמא שלי, אחרת היא תעלב אם לא אתיחס אבל ממש לא בא לי על זה וגם ממש לא נעים לי. אם אני מזכירה אותה חייבת להזכיר גם את אבא שלי ואת הסבא והסבתא השניים אבל הם לא עשו כלום לא עזרו באים כמו אורחים . בקיצור למשהו יש רעיון מה עושים?

נץ666

New member
שאלה

כתבת את המשפט הזה: ברור לי שאני חייבת להודות לאמא שלי, אחרת היא תעלב אם לא אתיחס אבל ממש לא בא לי על זה , ושאלתי - מדוע אינך רוצה להודות לאמך? אני יכול להבין שאינך רוצה להודות לה כי תצטרכי להודות גם לאחרים, דבר שלא מובן לי. מדוע את צריכה להודות לאחרים שלא עזרו ולא רק לאמך? תראי, דוגמית ממש קטנה. חברה מאוד טובה שלנו חגגה בר מצווה לבן שלה. אנחנו במובן מסוים גידלנו את הבן יחד עם ילדינו. היא הודתה לכל העולם ורק לנו לא. אישית לא שמתי לב, כי אינני מצפה שיודו לי על משהו אף פעם [כך אני נמנע מאכזבות] אבל זוגתי לקחה את זה קשה מאוד. ולקח די זמן עד שההדורים יושבו. תחשבי מה יקרה ליחסים שלך עם אמך. במיוחד שהיא עוזרת לך, במיוחד שאת טוענת שהיא יצירתית ונפלאה. בהצלחה

להודות לאמא

האם אמא שלך היציע מיוזמתה את העזרה או שאת ביקשת ממנה, האם לאביך ולסבך וסבתך אין רעיונות? ייתכן בהחלט שיש גם להם רעיונות אולם הם חושבים - ובצדק - שמדובר בבת שלך ואת זו שאמורה להחליט איך לחגוג לה. אני חושבת שאם אינך מרגישה צורך ואינך מעוניינת להתחיל להודות לכל העולם - אינך צריכה לעשות זאת, אינך רוצה לשאת נאומים - אל תעשי זאת. הרי הכוונה שלך בחגיגה בת מצווה בצורה הזו - היא לעשות משהו בסגנון אחר משהו בכייף בראש אחר. אם את מבקשת ממנה עזרה ועצה - עלייך להסביר לה שאינך מעוניינת עם רשימת תודות ונאומים, כדי שלא תיפגע, אם היא מציעה עזרה מיוזמתה, אינך חייבת להודות לה בפרהסיה (להלל אותה בפומבי).

דיא

New member
לא חייבים להודות בנאום פומבי

אפשר לעשות את זה אישית, לכל מי שאת כן רוצה להודות. אולי גם אפשר להטיל את משימת הנאום על כלת השמחה? זוהי חגיגה לציון התבגרותה - תראי אם היא מעוניינת במשהו כזה ואפילו בצורה של בקשת עזרה, משהוא כמו "אני מאוד לא אוהבת לנאום, אבל אם את רוצה ומוכנה זה יהיה גם כבוד לך, גם לאחרים וגם עזרה לי".

אני יכולה לעזור לך לחרוז משהו קצר

ונחמד כדי להודות לכל מי שאת מרגישה רצון וצורך להודות לו. אני נגד נאומים באירועים ואני לא רואה את עצמי עומדת ומודה או נושאת נאום באף אחד מהאירועים שלי- אלא אם כן זה יהיה ארוע שמטרתו להודות.

למעלה