התיעצות

התיעצות

כרגע אני בשלב של מתכונות ובגרויות ולכן לא מגיעה באופן שוטף לביה"ס. אני לוקחת רק קונצרטה או ריטלין תלוי בכמה זמן אני לומדת רק לפני הבחינות וכאמור לא כל יום. הגוף שלי רגיש ואם אני לא לוקחת את הכדור יום אחד אז היום שלאחריו אני אחוש בתופעות לוואי מתונות. מחר יש לי שיעור מתמ בן שעתיים ואני מתלבטת אם לקחת ריטלין רגיל היות ולא לקחתי כלום כבר יומיים. אני יודעת שזאת ההחלטה שלי בסוף אבל אשמח לדעות נוספות. ההתלבטות היא בין לקחת או לא מכיוון שלא בטוח שאני אהיה סופר מרוכזת וגם בגלל שאני ארגיש לא כל כך טוב פיזית 4 שעות... מקווה שההודעה לא יצאה מסורבלת כל כך...

b a r b a i m a

New member
ילדה זהב-התשובה שלי אליך מגיעה

באיחור אבל חשוב לי שתקראי מה דעתי. את כותבת שאת יודעת שאם לא לקחת יום יומיים כדור אז אח"כ יש לך תופעות לוואי. ידעת שאת לפני שיעור חשוב אז למה לא התחלת לקחת יומיים לפני זה את הכדור או אפילו שלושה? בגלל שאת הולכת לביה"ס באופן לא שוטף? את נשמעת לי ילדה/נערה בוגרת ורצינית-אך הפעם השיקול דעת שלך היה מוטעה. את בתקופה של מבחנים ושיעורי חשובים לפני מתכונות/בגרויות. לדעתי- (כאמא) קחי בתקופה הזו כל יום כדור. תהיי רגועה, מרוכזת וכך גם תוכלי ללמוד היום שאין לך בי"ס..אם תחושי שאת מסוגלת. בכל מקרה בהצלחה בבגרויות.

פרחיה2

New member
המינון...

הבת שלי לוקחת ריטלין לפני בחינות {י'ב} גם לפני שעורי הנהיגה היא לקחה. המינון שלה היה 20 מ"ג, כך קבע הנאורולוג לפי משקל גופה והגובה. אחרי כמה טסטים בלתי מוצלחים, הציעו לי פה שתיקח מינון נמוך יותר כיון שהלחץ הנפשי מגביר את כמות האדרנלין, וביחד עם הריטלין נוצרת תחושה של אובר תזזיות ותחושה פיזית לא נעימה. ירדנו ב5 מ"ג, את הטסט החמישי היא עברה בהצלחה. כשחזרה אמרה, "סוף סוף אני לא מרגישה את הלחץ בבטן ואת דפיקות הלב האלו שהפריעו לי כל פעם כשלקחתי את הריטלין..." "למה לא אמרת קודם????" אם כך מעתה תמיד רק 15 מ"ג ולא עשרים. תופעות הלוואי נעלמו...

תודה והבהרה

אני לא יכולה לקחת כל יום מכיוון שאני קמה מאוחר (כמו שעכשיו שהרגע קמתי..) וקונצרטה זה בלתי אפשרי לקחת עכשיו, כי זה ישבש לי את שעות השינה שגם ככה משובשות. קצת קשה להסביר את זה בכתב.... עם הריטלין יכול להיות שיהיה יותר טוב לאט לאט, אבל אם להגיד את האמת אני די מפחדת לקחת את זה "שאני לא צריכה" בגלל מה שזה עושה לי... אני פשוט נמנעת מזה... חוץ מזה שריטלין הוא הרבה יותר "אגרסיבי" מקונצרטה ואני לא ממש יודעת אם זה רלוונטי לקחת ריטלין לא לצורך לימודים אם גם ככה אני לוקחת קונצרטה.. מקווה שהסברתי את עצמי. בכל אופן תודה על התגובות,

הבהרה

לפי ההמלצה שקיבלתי מהנאורולוג אני נותנת לבני גם בשבתות וחגים חוץ מהחופש הגדול הוא טוען שגם לנו כמשפחה מגיע איכות חיים אבל בשבת אני שואלת את בני אם הוא רוצה לקבל במידה ויש לו ללמוד למבחן או משהו דומה אז הוא לוקח במידה ולא אז הוא מוותר לעצמו כי גם לא מותר קצת להיות הוא עצמו עם כל הקושי שבדבר

למעלה