התיעצות

אפרת37

New member
התיעצות

אני עוד מעט בת 43, עובדת בעבודה שמשעממת אותי, כי זה נוח ומסתדר טוב עם הילדים (הבוס שלי מקסים!!! והמשכורת בסדר גמור). בקרוב הבוס שלי יוצא לפנסיה וכנראה יפטרו אותי. אני חייבת למצוא משהו אחר, שאפשר ללמוד בתקופה יחיסת קצרה ושיש בו עבודה. אני אשמח אם תוכלו ליעץ לי איך להתחיל.... תודה רבה.

במה את רוצה לעבוד?

זו השאלה הראשונה. הכוונה מבלי לבדוק כרגע אם זה ריאלי או לאו. מה מעניין אותך? אלו התנסויות בחייך היו מספקות ומעניינות ויכולות לתת לך כיוון לתחום המקצועי שהיית רוצה? אילו יכולות וכשרונות יש לך? מה סדר העדיפות שלך - עניין בעבודה, שכר טוב, יחסי אנוש טובים במקום העבודה, שעות נוחות? כל אלו הן שאלות שאת צריכה להשיב עליהן בשלב ראשון, כדי שיהיה לך כיוון חיפוש. לאחר מכן את צריכה לבדוק את האפשרויות לפנות לכיוון שעולה מהתשובות שלך. קחי בחשבון שאם תפוטרי ואם עבדת תקופה שמזכה בדמי אבטלה, יש לך פנאי לחפש וללמוד, תוך כדי קבלת דמי אבטלה. יתכן גם שיהיו קורסים שלשכת תעסוקה יוכלו להציע לך. בהצלחה

bridges

New member
הזדמנות...

שלום רב לך וברוכה הבאה לפורום שלנו, לי נשמע שאת חוששת מהמצב. אני מציע לך לשקול שיש לך כאן הזדמנות למצוא עבודה שתעניין אותך ותספק אותך. לכן לפני שאת מדברת על מה את חייבת אני מזמין אותך לחשוב על מה שאת רוצה, על מה שכן מעניין אותך. בשלב הראשון אני מזמין אותך לדמיין את עצמך בעבודה שתהווה הגשמת חלום עבורך. תנסי ממש לראות את עצמך ביום עבודה כזה, היכן את נמצא? האם את במשרד, בבית שלך או אולי נוסעת ממקום למקום? מה את לובשת? מה האנשים שאיתם את עובדת חושבים עלייך? תנסי לתאר בכתב תיאור של יום שלך בעבודה החדשה, מרגע הקימה ועד שאת הולכת לישון. תכניסי בפנים גם את התחושות שלך, את מי שאת שם עבור העמיתים שלך לעבודה, עבור הלקוחות וגם עבור הילדים והמשפחה שלך בכלל. משם מתחילים, מהדמיון, מהפנטזיה. יכול להיות שמה שאת תכתבי לא יתקיים בסופו של דבר אבל נוכל להוציא מהתיאור (במיוחד מהתיאור של התחושות ושל מי שאת שם) המון דברים שיאפשרו לך למצוא עבודה שגם תעניין אותך וגם תכניס כסף. בהצלחה, רונן

למעלה