התיעצות

תמר ג ג

New member
התיעצות

שלום לכולם, מה שלומכם? אין לי ממש דילמה אבל אני מרגישה שאני רוצה להתייעץ ולשמוע / לקרוא מה אתם חושבים. לאחר שתליתי מודעות עלי כמאמנת אישית התקשרה אלי אישה בת ארבעים, שנראה לי שהיא עם פיגור קל, לא נותנת להשחיל מילה לא מקשיבה, לא קוהרנטית, ונחושה מאוד לקבל אימון (נראה לי שהיא אחת מהקבצניות שמסתובבות בעיר). אמרתי לה שנראה לי שזה לא מתאים והיא מאוד התעצבנה ואמרה לי שזה כן מתאים. אמרתי לה שנראה לי שאני לא מתאימה לה, אז היא אמרה לי שאני כן מתאימה לה. באופן שבו היא דיברה עלתה לי תמונה שלה חוטפת התקף של התפרצות זעם. בקיצור אני מרגישה קצת בברוך איתה. מצד אחד ממש לא בא לי לאמן משהי שמפחיד אותי להיות איתה לבד בחדר., מצד שני, מי יודע, אולי זה יעזור לה אפילו בקצת... אשמח לשמוע אם היו לכם מקרים דומים וכיצד התנהלתם.

bridges

New member
לא קרה לי אף פעם מקרה דומה לזה...

נשמע שהיא יודעת מה היא רוצה והיא רוצה אותך. מה את חושבת שהיא מצאה בך? אולי את יכולה לשאול אותה את זה? היא לא מקשיבה, הקשיבי לה, למדי אותה להקשיב (זה מה שאני עושה כשיש לי מתאמנים שלא מקשיבים). אם את מפחדת להיות איתה בחדר אז אולי כדאי שאת המפגשים הראשונים תעשו במקום ציבורי. אם היא חושב שאת תעזרי לה אולי כדאי שתקשיבי לה. רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אתגר מעניין

נראה לי שאת לא רוצה לעבוד איתה, ולא מרגישה שזה מתאים. אז באמת, את לא חייבת. הכימיה צריכה להיות משני הצדדים, ובתור מאמנת את לא חייבת לקבל כל מתאמן, רק את מי שמתאים לך. אם את מפחדת, זו לא התחלה טובה. מצד שני - אם את מרגישה שיש משהו שתוכלי לעזור לה, את מוזמנת לבדוק זאת. זה יכול להיות מקום מדהים ללמוד ממנו - מהפחד, מהקושי, מהאתגר. בדקי מהם תנאים מספיקים בשבילך כדי לנסות לאמן אותה - מהו מקום בו תרגישי בטוח, אם יש כזה, כיצד צריכה להתנהל התקשורת כדי שתרגישי שאת מועילה, כמה מפגשים את מוכנה לנסות כדי להחליט אם זה מתאים, וכל מה שעוד צריך כדי ליצור תנאי התחלה נכונים. אם יש כאילו תנאים, זה בוודאי אתגר מרתק לנסות, אם תרצי לקחת אותו על עצמך. אם לא, אז לא.

תמר

נפלא שהקשבת לעצמך וזיהית שאת לא תהיי במיטבך כמאמנת. עץ התמר גדל באזורים ובאקלים שמתאימים לו. צמחי רק במקומות שנוחים לך שם תהיי במיטבך.

התייעצות

לא מציע לך לאמן אותה היא לא מקבלת מה שאת אומרת את אומרת לא מתאים והיא פוסלת את מה שאת אומרת היא נשמעת נואשת ואחת שנדחתה כבר הרבה מאוד פעמים זה נשמע שיש לה בעיות שחרגו מהתחום שהאימון אמור לענות עליהם בכלל בלי קשר למקרה הזה-לא כדאי לתלות מודעות ברחוב זה נראה לי לפחות לא רציני זה גם מציג אותך באור לא רציני זו דעתי האישית כמובן

כהיותינו מאמנים..זו קפיצת מדרגה עבורך

תמר שלום, בחרי רק את אשר מכתיב לך ליבך ובכל זאת,בואי ואתגרי עצמך!!! נראה כי לא נתקלת באנשים שמתנהלים כמותה..שתיארת את השיחה הרגשתי וכאילו קיבלתי כזו בעבר וגם אני הייתי שם..ולכן משוכנעת כי רק באם תפגשי עימה, במקום בטוח ושיהיה נוח ונגיש בכל רגע..תוכלי לראות, לחוש ולדעת אם נכון לך להמשיך /להתחיל את תהליך האימון. לעיתים ישנם אנשים שכתוצאה ממבוכה כי אינם מכירים וכו' מדברים ללא הרף, מכירה? ואולי היא כזו?! למפגש ישנה משמעות גדולה. עדכנני, בהצלחה, לירון.

raana4

New member
התייעצות

שלום לתמר אני דווקא חושב שזה אתגר ויכולה להיות חוויה בלתי נשכחת אימון = לטעמי , לא להיות באזור הנוחות שלך תנסי מכסימום תצליחי( אלון גל) בהצלחה

תמר ג ג

New member
תודה על התגובות

נראה לי שכרגע אני לא מתאימה ולא מתאים שאני אנסה לאמן אותה. נראה לי ,מהדרך בה היא מדברת, שהיא זקוקה למשהו אחר למרות שהיא חושבת שאני מתאימה. אני מרגישה רע כי באמת אני רוצה לעזור, אבל יחד עם זה אני לא רוצה להכניס את עצמי למקום ולקשר בו אני מרגישה מאויימת מצורת התקשורת של האישה. תודה לכולם על ההתיחסות, נראה שהרוב דווקא בעד ההתנסות , נראה, אולי עוד שנה כשיהיה לי יותר ניסיון אני ארגיש שאני יכולה לקחת אתגרים שכאלו על עצמי...

ענבל כהן חמו

מנהל
אל תרגישי רע

אם את מרגישה שזה לא מתאים, אז זה לא מתאים. רוב הסיכויים שאת צודקת. לא כל אחד הוא בר אימון, ולא כל מתאמן מתאים לנו באופן אישי. למרות הרצון הגדול, אין ביכולתנו לאמן וליצור שינוי בחיי כל אילו הזקוקים לזה. אין ספק שלנסות אימון במצב הזה זה מאתגר מאוד, ולא בהכרח יצליח אפילו אם תנסי. זה לא תלוי רק בך. זה גם יכול ליצור תסכול גדול משני הצדדים. שיהיה לך יותר ניסיון תוכלי להעריך ביותר בטחון מתי את יכולה לאמן ומתי לא, ומי מתאים לך ומי לא, אבל נראה לי שכבר עכשיו את יודעת.

עוד משהו

אני מסכימה עם חלק נכבד מהתגובות שקבלת ואת היא זו שבוחרת מה שמתאים לך. אני רואה שאת מאמנת ADHD - האם נשמע לך בשיחה איתה שהיא בעלת קושי זה? את מכירה את התופעה של דברנות אובססיבית של חלק מאוכלוסיה זו? באמת לא קל לעבוד איתם. צריך להכין שלט "עצור" בשביל להצליח להשחיל מילה. ולתוספת - סיפור קטן - הייתי לי פעם רופאת שיניים שאמרה לי שכאשר מגיע אליה לקוח שאינו מוצא חן בעינייה - היא נותנת לו הצעה מחיר מאד מוגזמת - הוא בורח מהר מאד. בכל החלטה ובכל דרך שתבחרי - בהצלחה.

תמר ג ג

New member
הי יעל

בסוף נפגשתי איתה, ונראה שיש לה פיגור בנוסף לADD . היא בחיים לא עבדה והיא רצתה שאני אעזור לה בעניין רוחניות. כשדיברנו אז היא חשבה שאני אוכל לעזור לה גם בעניני העבודה. נראה, אולי בסוף זה באמת יצליח.... ועכשיו שאלה מעשית: צריך אישור של ההורים שלה (היא בת 40) כדי לאמן אותה??? או שאפשר לאמן אותה בלי אישור ההורים?

שלום תמר

העניין של הפיגור הוא הרבה יותר בעייתי מאשר ADD. מהי רמת ההבנה שלה? לגבי עבודה - זה מאד בעייתי - כי צריך לדעת מה היכולות שלה - יתכן שעברה אבחונים והערכות דרך הביטוח הלאומי ואולי הופנתה מתישהו לשיקום תעסוקתי. בשיקום התעסוקתי היא מלווה באנשי מקצוע כולל עו"ס אשר עוזרים בכל. אם לא עשתה זאת - אולי יכולה לבקש מביטוח לאומי. בוודאי מקבלת קצבה. לגבי אישור הורים - בעיקרון, אדם לאחר גיל 18 לא צריך אישור הורים, אךאם היא לא עצמאית ויש לה אפטרופוס - את חייבת להיות בקשר איתו או עם כל גורם מטפל. אם את מתכוונת לגבות כסף - את לא יכולה לדעת אם היא מסוגלת לשלם, אם יש לה שליטה על הכסף שלה. אני הייתי מאד מאד נזהרת מלקחת מתאמנת כזו.

ענבל כהן חמו

מנהל
כל הכבוד על האומץ לנסות

נשמע שזה יהיה אימון מאוד מורכב. האם את מקבלת סופרוויז'ן כרגע? לא הייתי נכנסת לענין ללא הדרכה. אין הרבה ניסיון באימון אנשים עם פיגור, וקשה לומר איך זה יעבוד. עלייך להמשיך ולשים לב האם היא באמת מתאימה לאימון. זה שהיא רוצה ומתעקשת על זה זה סימן טוב, ובכל זאת זה לא מספיק. שימי לב עד כמה היא קשובה ומסוגלת לבצע את הדברים שאתם מחליטות לעשות. אם יש חשש כזה ברקע, את חייבת לוודא שהיא חיה כעצמאית וללא אפוטרופוס. אם יש לה אפוטרופוס את חייבת לקבל אישור, בדיוק כמו עם ילד או נער, אחרת את עשויה להיות חשופה לתביעה.

תמר ג ג

New member
תודה אבל

אני עדיין לא בטוחה שיש לי אומץ לנסות, לאחר המפגש קבענו שהיא תתקשר אלי ביום שלישי ואז נחליט אם באמת זה מה שהיא / אני צריכות. אני מרגישה צורך מאוד גדול לדבר עם הוריה כדי לברר פרטים ולדעת מה בדיוק יש לה. בפגישה איתה היא אמרה לי שהוריה לא יתקשרו אלי ושפעם הבאה נתקשר אליהם ביחד. אני לא רוצה לדבר איתם בפניה, אני חשובת שאני לא ארגיש מספיק פתוחה וישירה אם אדבר איתם בפניה. בקיצור אני מתכוונת לבקש ממנה שהוריה יתקשרו אלי בכל זאת לפני שניפגש שוב, ורק אז אוכל להתחיל לאמן אותה באופן מיקצועי יותר. אם אדבר עם הוריה ואקבל אישור מהם שאכן זה בסדר לאמן אותה, אני ארגיש יותר בטוחה שאני לא עושה משהו שהוא לא בסדר. כשאני חושבת על זה אני אפילו אבקש מהם אישור בכתב. אני יודעת שאוכל לפנות לצורך סופרוויז'ן למדריכה שהדריכה אותי בקורס האימון. כך שאם באמת יתפתח פה משהו אני אקח הדרכה.

bridges

New member
איזה יופי שבחרת בזה

מנסיון מועט שיש לי, בעבודת הילינג, עם אנשים בעלי פיגור קל, את עומדת להיות מאוד מסופקת מהעבודה איתה. ואם מדברים על רוחניות, את יודעת שאומרים שהנשמות לפני שהן מסיימות את שרשרת הגלגולים והופכות למלאכים הן בוחרות להכנס לאנשים בעלי פיגור על מנת ללמוד ענווה. רונן

למעלה