התיעצות

זוהר69

New member
התיעצות

הי לכולן יש לי ילדה כבת שנתיים וחצי,מתוקה חיננית חכמה ומדהימה. בחצי שנה האחרונה אני מרגישה כאילו יש לה קפיץ שמקפיץ אותה ממקום למקום {אני מקווה שאני מצליחה לתאר את מה שאני רוצה} היא לא נחה לרגע מהדקה שהיא פוקחת את העיניים כבר מטפסת מהמיטה ויורדת למטה,רצה עולה על הספה קופצת זורקת חפצים וכו' בקיצור כאילו יש לה מין אנרגיה שהיא צריכה לשחרר..כמה שאני מסבירה לה על דברים מסוכנים שאסור,זה לא עוזר...היא ממשיכה בשלה, רציתי לדעת האם זה מראה על משהו מסוים?איפרקטיביות?מתוך מה זה בעצם מגיעה?ואיך אני יכולה להתמודד עם זה מבלי להיות מותשת ובאפיסת כוחות.. אשמח לעצות.. :]

hedvalib

New member
תגובה../images/Emo13.gif

שלום לך זוהר69 , היטבת לתאר את בתך, ילדה כבת שנתיים וחצי,מתוקה חיננית חכמה ומדהימה. בתך הפכה לילדה עצמאית שמנסה/חוקרת או בודקת את הסביביה, את הגבולות את התגובות שלך. כל ילד ש"למד" כיצד הוא מסוגל להנעים לעצמו את הזמן, יחזור על הפעולה שוב ושוב ושוב כדי לשמח את עצמו וכדי להנעים לעצמו. כמובן שיש המון דברים אשר גורמים לילדים הנאה אך המבוגרים פחות שמחים (היא לא נחה לרגע מהדקה שהיא פוקחת את העיניים כבר מטפסת מהמיטה ויורדת למטה,רצה עולה על הספה קופצת זורקת חפצים). כאן תפקידך להגיש לה או להציע לה פעילויות שאת כן מסכימה שהיא תעשה אותם במקום הפעילויות שהיא יוזמת אותן.(נניח, שאת יוצרת לעצמך מאגר של "תרגילי ספורט" שונים שאת מציעה לבתך לעשותם לצורך שחרור אנרגיות, לצורך הבנת המותר והאסור, לצורך שליטה ובקרה על הרצונות (דחיית צורך בסיפוק מידי). אין זה יעיל "לסתפק בהסברים" (..כמה שאני מסבירה לה על דברים מסוכנים שאסור,זה לא עוזר...היא ממשיכה בשלה) אז........מה כן? כפי שהסברתי לך קודם: 1. ארגון מס' אביזרים שאיתם ניתן לפעול בפעילויות מוטוריות 2. בניית רשימת תרגילי ספורט שניתן לעשות בבית או בחוץ 3. הכנת רשימת פעילויות בתחומים שונים בהם הילדה תמצא עניין כדי להיות מועסקת בצורה יעילה ונכונה 4. הכנת סדר יום מגוון בעשייה חינוכית (פעילויות בתחומי עשייה שונים - מוטוריקה, יצירה, דמיון, שכלול שפה ורגש) 5. יצירת מפגשים קבועים עם ילדים (אם היא לא הולכת למסגרת חינוכית כלשהי) מקווה שעזרתי ו.......שתפי אם נעזרת ברעיונות ואם הם הועילו לך, בהצלחה, חדוה

זוהר69

New member
קודם כל תודה על התגובה!

אני באמת אנסה לפעול כמו שהיצעת לי.. השאלה איך אני מתמודדת עם מצב לדוג' כשיוצאים לטייל בחוץ במסעדה או סתם קניון והיא משתוללת ורוצה לצאת מהעגלה הרי לא תמיד אפשר..איך אני יכולה להרגיע אותה שתשב בשקט בעגלה ותתבונן בסביבה,,,או שאין מצב שזה יקרה, לפעמים אני מתעצלת ללכת איתה כי אני כבר יודעת מה " מחכה לי " אפילו בכיסא ברכב היא משתוללת וזזה כל הזמן.. אני מבינה שזה בא מתוך סקרנות והיא ילדה פעילה מאד, אבל איך מתמודדים כשאנחנו לא בבית,ואין לי כל כך אפשרות להפעיל אותה?

למעלה