התיעצות קטנה...

רואה 6 6

New member
התיעצות קטנה...

מחר (יום שבת) יש יום הולדת שבני הוזמן אליה (כמעט בן 6,NOS בתפקוד גבוה).
נהגתי ללכת איתו לאירועים שהוזמן אליהם ושאלתי אותו אם יירצה שאשאר גם הפעם איתו והוא אמר שרוצה ליהיות לבד.
אני חוששת. לא חוששת מאיזו התנהגות לא מובנת אלא מכך שאולי יחליט פתאום לצאת לבד מחוץ לבית בלי שאף אחד ידע או ירגיש.
בפעמים שהייתי איתו זה לא קרה אף פעם אבל...תמיד הייתי איתו
.
האם הייתם נשארים למרות בקשתו?
האם הייתם מעדכנים את המארחים בדבר כזה או אחר לגביו במידה ובחרתם לא להישאר?

אני הייתי נשארת ברכב מחוץ לבית

שבו חוגגים את יום ההולדת. אחרי פעם פעמיים מוצלחות, הייתי אוזרת אומץ ומשאירה לבד. הילד שלי בניגוד לחבריו מהכתה עושה המון דברים בעצמו, כי הכרחתי את עצמי לתת בו אמון, אחרי שהבנתי שמתנהג בסיטואציות מסויימות באופן מותאם. הוא הולך לבד לופר השכונתי לקנות לו חטיף, יוצא לבד לסיבוב בשכונה בקורקינט ואופניים , צועד לבד לביה"ס ובחזרה ועוד...
עד היום טפו טפו טפו הוא הוכיח את עצמו כראוי בהחלט לאמוני.
אני חושבת שתמיד קשה לשחרר בפעם הראשונה, אבל זה חלק מאוד חשוב בעיני מתהליך ההתפתחות וההתבגרות שהילדים רוצים וצריכים לחוות.

רואה 6 6

New member
להישאר ברכב? אבל זה שעתיים לפחות!!

חשבתי אולי להגדיר לו לפני מה עליו לעשות (להגיד למארחים להתקשר אלי אם רוצה ללכת הביתה) ומה אסור לעשות (ללכת לבד מחוץ לבית או מחוץ לחצר),להישאר 10 דקות,רבע שעה ו...כן לתת אמון. מה נראה לך?

זו אני יקירה

את תעשי מה שנוח לך ועל פי הכרותך את בנך. אני חייבת להיות בטוחה ואף לראות את בני ב"זמן אמת" כשנשאר להתמודד "לבדו" עם סיטואציה חדשה. כך אני יכולה להרגיש בטוחה יותר לקראת שיחרורו בפעם הבאה באופן שיהיה משכנע, ושישתמע מדברי שאני באמת מרגישה בטוחה ולא משקשקת מפחד כשאני שולחת אותו לדרכו...
אבל שוב- רק את מכירה את עצמך ואת בנך מספיק על מנת להרגיש באיזה קצב מתאים לך "לשחרר את החבל".

dina199

New member
אני לא הייתי משאירה אף ילד בן 6

אבל אם כבר , אז לחכות בחוץ

1דרור ב

New member
מה שאנחנו עושים זה

לתת למארחים את הטלפון שלך ,ולבקש להתקשר אלייך אם יש בעיה.גם עם הילד תדברי ותסבירי לו שאם נמאס לו
והוא רוצה ללכת,שילך לאמא המארחת ויבקש ממנה להתקשר אלייך.אצלינו זה עבד וגם עובד תמיד ככה.אל תדאגי במילא כל ההורים כבר יודעים ורק לא מספרים לך שהם כבר יודעים ממזמן.

רואה 6 6

New member

בגן הזה יש בהחלט אפשרות שכולם יודעים.קטע...בגן הקודם הילדים והוריהם היו במצב אישי די גרוע,כל אחד בתחומו והבן שלי נראה הכי נורמאלי.ממש ככה. אף אחד לא ידע כלום.
היום הסיפור כבר אחר.
שמחה לראות שיש מישהו שפועל בדיוק כמו שחשבתי וזה עובד.
.

רואה 6 6

New member
עידכון

ובכן,היה ביומולדת.הדרכתי אותו מה לעשות ומה לא לעשות.
כשחזרתי לקחת אותו הסתבר שכמה דקות לפני שבאתי בכה ורצה שאבוא.היה לו קצת יותר מדי אבל סך הכל,עבר בכיף

למעלה