התיעצות חדר שינה

Forever Mom

New member
התיעצות חדר שינה

חדר שינה לילדה כמובן... לא משהו יותר מעניין
החלטתי מה אני רוצה, רק רוצה לדעת אם יש איזשהו שיקול שלא הבאתי בחשבון או פספסתי. כל תובנה תתקבל בברכה הילדה עולה לכיתה א' צריכה חדר של ילדים גדולים - מיטה, שולחן כתיבה, ספריה לא מעוניינת בריהוט נסיכות/פיות או כל דבר דומה רוצה רהיטים שיהיו נייטרלים ויוכלו לשמש אותה לפחות עד החטיבה מבחינת הגודל והעיצוב מצאתי נגרית, הנה מה שביקשתי שתכין מעץ מלא: *מיטה בגודל 3/4 בגובה נמוך מאוד. כמו פוטון, אבל יותר שווה וכמובן שיהיה לה מזרון רגיל והבטחתי המון המון כריות. יהיה מקום לחברה לישון איתה, תוכל לשחק/לקרוא עליה. *שולחן כתיבה עם 3 מגירות בצד. החלק עליו כותבים (איך קוראים לחלק הזה???) יהיה לבן ומעליו תהיה פלטת זכוכית מחוסמת *ספריה ארוכה אבל בגובה נמוך - היא תהיה בגובה של המיטה+המזרון הכל בעיצוב מאוד מימינליסטי. עצות לגבי סוג העץ? רוצה בהיר וטבעי, חשבתי על אלון.

פרמלה

New member
מה זה גודל 3/4, זה מתייחס לרוחב?

כלומר מיטה באורך של 1.9-2 מטר וגודל בין מיטת יחיד למיטה זוגית? אם כן, אז זה נשמע כיף גדול. באופן כללי, עדיף שתהיו מאורגנים גם לשינה של שתי חברות בו זמנית (כלומר שיהיה לך עוד מזרון זמין) לשולחן כדאי להוסיף גם מדף אחד זמין מול היד, ומדף תחתון נשלף למקלדת, וגם מקום ייעודי למחשב עצמו. הניסיון הפרטי שלי מלמד ששולחן כתיבה הוא פריט מיותר. שיעורים עושים על הרצפה, בסלון, במטבח, על הספה אבל אף פעם לא ליד השולחן. השולחן משמש כמעמד לגיבובים מכל מיני סוגים. אפשר להוסיף מראה ממוסגרת וקולב בגדים מאותו עץ.

אני חושבת שמיטה וחצי לגיל 6

היא מיטה גדולה מדי (תחשבי שהיא משמשת מיטה זוגית לבוגרים צעירים), ויש משמעות לתחושה של גדול מדי, נראה לי פחות נעים. מיטה נפתחת+ארגז בגודל רגיל מתאימה יותר לגיל הזה, בעיני (נזכרתי ב"אשה הטובה" והצחקתי את עצמי). בענין השולחן- אולי לא עושים עליו שעורים אבל בהחלט מניחים עליו מסך ומקלדת של המחשב, וגם כל מני פיצ'פקעס (טלפון,אייפוד... על כל טעינותיהם), והוא לגמרי לא מיותר. בענין המגירות והמדפים- אני רואה שיש צורך בהרבה מקומות אחסון, גם סגורים, אז להגדיל כמה שאפשר. וגם אני מתעתדת השנה לארגן לקטנה שלי חדר של ילדת בי"ס, אבל לא חושבת לעשות את זה עם נגר, אז אשמח לחברות מומלצות.

מיקסי10

New member
אני רק לגבי הספרייה

את החדר שאת מתכננת לבת ה6 שלך אני קיבלתי בתיכון ושימש אותי גם לתואר ראשון אז היי שקטה
לגבי הספרייה לדעתי עדיף לעשות אחת גבוהה עם דלתות בחלק התחתון שלה ולהוסיף עוד שידה אחת נמוכה. כשתגדל הספרייה הגבוהה תהיה פרקטית יותר. וחוץ מזה שבחלוף השנים הופכים את כיוון הרהיטים ומתווספים פיצ'יפקסים חדשים ולכן שטח רצפה הוא חשוב ועם ספרייה ארוכה יהיה יותר קשה לתמרן לא ? (אצלי הייתה מיטה וחצי, שולחן עם שתי מגירות ותא פתוח,שידה של שתי מגירות ליד המיטה ,כוננית טלוויזיה וארונית גבוהה כמו שתיארתי לך)

סליחה, אני רק שאלה

את לא חייבת לענות כמובן, סתם מסקרן אותי... למה עץ מלא? למה לא לפנות למוצרי ready-made ? (ולצערי לא יודעת לענות על סוגי עץ, רק אומר שאת הריהוט שלנו רכשנו בנועה, אם אני לא טועה, המיטה והשידה מעץ אורן בהיר, אחרי כמה שנים, ה"עיניים" שלו יצאו, וזה נראה לא משהו בכלל...)

בוק או מייפל

עץ איכותי שמחזיק המון זמן. יתרונות: יפה. בהיר (הבוק קצת יותר כהה מהמייפל). בלי "עיניים" כמו שיש לאורן. חסרונות: יקר. כבד מאוד. (סבא שלי היה נגר, וכל הרהיטים בבית שלנו הם עבודת יד מבוק ומייפל. יפיפיים. מחזיקים המון שנים. אבל כבדים להזזה)

Forever Mom

New member
עונה ושואלת

מיטת 3/4 = מיטה וחצי. נראה לי שהמון כריות דקורטיביות יהפכו אותה לקוזי, ואז לא תרגיש גדולה מדי. אני יודעת שזה לא ממש מקובל לילדות בנות 6, אבל אם אני רוצה ריהוט שישמש אותה שנים רבות, אז זה נראה לי יותר פרקטי ממגירה. גם נראה לי שאם היא בגובה פוטון, אז זה לא כל כך נראה כמו מיטה זוגית. בטח שלא אם יש עליה מצעי הלו קיטי :) שקשוקה - הייתי שמחה לקנות מאיזו חברה אבל ממש לא מוצאת משהו לטעמי :( עוד לא קיבלתי הצעת מחיר ותוהה אם וכמה נגר יותר יקר מרכישה בחנות. מעדיפה מעץ מלא כי א יחזיק מעמד יותר שנים ב אם נחליט שאנחנו עוברים (מה שמצריך מכולה), הרבה יותר פשוט לתקן ריהוט מעץ מלא. כל נגר יכול לשייף ולסדר דפיקות כאלו ואחרות. ג גם אני קיבלתי כזה חדר שינה כשעליתי לכיתה א, הוא שימש אותי עד י"ב, ואחר כך שימש את אחי ואחותי לגבי השולחן: אני עשיתי שיעורי בית בחדרי, כך גם אחיי. וכך מתכננת גם עם ביתי. לא רואה סיבה לעשות ש"ב על שולחן האוכל או בסלון. היא צריכה פינה שקטה לבדה. תצטרך עזרה, תוכל לבוא לבקש.וגם אם כל התכניות שלי יתנפצו והיא תעשה שיעורים בפינת האוכל - נראה לי שבכל זאת לשולחן יהיה שימוש. .חשבתי לבקש שתהיה הכנה לכבלים של המחשב, אתן יודעות מין חור כזה בשולחן. זה משרדי מידי??? לגבי אחסון - חשבתי לבקש שתכין לי ארגז, כמו ארגז צעצועים גדול עם מכסה וגלגלים כך שאפשר יהיה להזיז אותו ולמקם אותו בהתאם לצרכים.

adif11

New member
נשמע מקסים ! חברה שלי ,אמא לבת, קנתה משהו

דומה בשילוב של צבע שמנת עם עץ בהיר טבעי ,הוסיפה ידיות מפלסטיק שקף שנראה כמו זכוכית . יצא נהדר

Forever Mom

New member
כן, אבל בתכלס

הגודל הבעייתי הוא רק לסדין, לא? הרי היא יכולה לישון עם שמיכת יחיד או עם שמיכה זוגית. חשבתי שפשוט אקנה הרבה מאוד סדינים לבנים שיתאימו למזרון וזהו. דרך אגב, בגולף יש שירות שהם מכינים סדינים בגודל לבקשתך (פעם היה להם, לא יודעת אם עדיין קיים). האמת, המזרון נורא גבוה וגם כך קשה למצוא מצעים שיכסו את כל כולו מהצד.

פתאומית

New member
...

אתם גרים בצפון אמריקה? מעניין אותי מאוד לשמוע מה הצעת המחיר שתקבלי, כי כל הדברים המוזמנים שאני נתקלתי בהם עוליםם הון תועפות. אצלנו, אגב, עושים שיעורים על שולחן האוכל באופן רשמי. התלמיד כיתה ב' שלי בחיים לא ישב בחדר לבד מבחירה.

Forever Mom

New member
גרים

אי שם בחצי הכדור הדרומי... רחוק מאוד מצפון אמריקה... את יודעת? אני ושני האחים שלי היינו עושים שיעורי בית כל אחד בחדרו שלו אחרי ארוחת צהריים (בבית, אז לא היה צהרון). והכי מדהים זה שההורים שלי לא היו בבית, שניהם עבדו במשרה מלאה ואיש לא "פיקח" עלינו. הם היו בודקים לנו את שיעורי הבית רק מאוחר יותר ביום, לפני ארוחת ערב. כנראה שהיינו ממש חנונים..... מצד שני לא היה מה לראות בטלויזיה ולא היה מחשב וטלפונים סלולריים וסקייפ ופייסבוק.

אני סתם לומר שבגיל כזה

חשוב גם מה הילד רוצה. כתבת על מה את רוצה. מה אתה? ולפי התיאור שלך נשמע שהחדר ממש גדול, אני צודקת? כי אם לא, אז כן הייתי בונה כבר ספריה גבוהה, כשלמעלה שמים את מה שפחות נחוץ ביומיום. מקום אחסון תמיד חסר.

Forever Mom

New member
היא רוצה

מיטת אפיריון ורודה עם כריות זהב ברצינות אז מכיון שזו לא ממש אופציה..... הודעתי לה חגיגית שהרהיטים יהיו בגווני עץ/לבן והיא תוכל לבחור את המצעים, הכריות הדקורטיביות למיטה (כן כן, הן יהיו בצבע זהב....), את הוילונות, ואת הצבע של הפוף. החדר גדול - אבל על שלושה מתוך ארבעת הקירות שלו יש חלונות! ועל הקיר הרביעי יש ארון קיר.

למעלה