התיעצות ושיתוף..

התיעצות ושיתוף..

לפני איזה חודש ומשו הייתי אצל איזה רב גדול באמת ששינה לי את השם.. מסיבות כאלה ואחרות.. מה שקורה זה שאני מאד מחזיקה מרבנים כאלה צדיקים (לא מן הראוי לנקוב בשמו) אח``כ הוא אמר לי למה שאני לא אקרא פרק שירה ועוד כל מיני פרשיות קצרות.. אז קיבלתי על עצמי ל40 יום.. ואז הוא ברך אותי שבעז``ה עד התאריך הזה והזה אני אסגור... השאלה שלי היא כזו - האם האמונה במה שהרב אמר זה בגדר אמונת חכמים או שזה בגדר אליל שמנבא? עד כמה אני צריכה לצפות שדבריו יתקיימו? פוחדת שיעבור התאריך וזה לא יקרה ואתאכזב... מה דעתכם בכל מה שסיפרתי?

קליט

New member
ישנם רבנים צדיקים שהוזים הזיות .

וגם רבנים צדיקים אינם עושים ניסים בסרט נע, קורה והם מצליחים, וקורה הרבה שהם אינם מצליחים . היום אין צדיקים כמו הבעל-שם-טוב, שהיה לו כוחות על טבעיים נפלאים ! יתכן מאוד ולא תתארסי תוך 40 יום .

ודאי שזו אמונת חכמים

ואין רבנים צדיקים שהוזים... כולה הוא בירך אותך(ולא הבטיח) שבזכות הפרק שירה תמצאי את זיוגך ולא מחייב שזה יתקים יש אלוקים למעלה שקובע...(

קליט

New member
הייתי אצל צדיק ירא-שמים ידוע. והוא

אמר לי שתוך חודש אני מתארס, ועברו שנתיים מאז - ולא דובים ולא זבובים ! אז מסתבר שהוא הזה הזיה חמודה . אין לי הסבר אחר .

אל תבני כלום...

בין אם הוא צדיק ובין אם לא,שום דבר כזה או אחר לא באמת קובע..יש השתדלות ולא מעבר לזה..

נקדי

New member
הוא רק בירך !

הוא לא הבטיח . ודאי , שאם הוא רב רציני (בכל המובנים) , ולא רק בידיעת התורה בלבד . אז ברכתו חשובה יותר מאדם אחר . ועלייך להאמין בבברכתו . אבל לא חייב להיות שזה כאן ועכשיו מפני שכאמור הוא לא הבטיח לך . נקדי

למעלה