התיעצות והכוונה

• פותח הנושא ylo
  • פורסם בתאריך

ylo

New member
התיעצות והכוונה

שלום, בני בן כמעט 6 ולומד בגן חובה . אובחן ע"י נוירולוג כבעל הפרעת קשב ואובחן ע"י מומחית לקויות למידה כבעל לקות למידה ודיסלקציה פונטית. העניין הכניס אותי לסחרחורת ורציתי לשאול מספר שאלות כדי לעשות סדר בנתונים: איך אני יודעת אם מעבר לטיפול של קלינאית תקשורת ורפוי בעיסוק הוא צריך גם טיפול רגשי- מי מאבחן את זה ומי עוסק בזה? מה זה עיצוב התנהגותי- איך אני יודעת האם הוא צריך? מה זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי ומי מאבחן אם הילד צריך את זה? הבנתי שיש גם ספורט טיפולי - מה הכוונה והאם כדאי? האם יש הוכחה לכך שטיפול הומיאופטי או נטורופטי עוזר? שני המאבחנים המליצו לתת ריטלין אך אני עדיין מתלבטת לגבי כך. תודה מראש על התשובות

שלום לYLO

על חלק מהשאלות אני יכולה לענות: הילד צריך טיפול רגשי אם יש לו קושי רגשי, ולא סתם בגלל שאובחן כבעל לקות זו או אחרת. יתכן גם שהלקות גורמת לו לתחושת חוסר בטחון ולכן שווה לחזק אותו רגשית, אבל שוב - לא הכותרת היא משמעותית אלא תחושותיו של הילד. האם הגננת מדברת על בעית התנהגות? האם את מרגישה קשיים בהתנהגות, שהילד צריך עזרה בפיתוח יכולות השליטה העצמית שלו? אם התשובה היא כן, אז יתכן ושווה להעזר בטיפול התנהגותי, שעוזר בלמידת התנהגות רצויה והפחתת התנהגות לא רצויה, בעזרת חיזוקים וכלים נוספים. הטיפול הקוגנטיבי מערב גם את החשיבה, ועוסק בשינוי חשיבה של הילד- מחשיבה עוינת לחשיבה חיובית ונורמטיבית יותר. הרבה מטפלים משלבים את הטיפול ההתנהגותי והקוגנטיבי ביחד ומדברים על קשר בין מחשבה רגש והתנהגות. עד כאן החלק שלי, על שאר שאלותייך אני יכולה לענות אבל לא כ'מומחית', אז לכן לא אעשה זאת ואניח לכאלו שמבינים בכך יותר ממני

zivadina

New member
הכוונה

בדרך כלל ילד עם הפרעת קשב נזקק לטיפול התנהגותי שיעזור לו לאמץ דרכי התנהגות יעילות שלא רכש באופן טבעי. הגישה הפסיכולוגית שהוכיחה את עצמה אצל ילדינו היא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, או, בשם אחר, עיצוב התנהגות. במידה שאת חושדת שלילדך יש גם קשיים רגשיים, יש להפנותו לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים או פסיכולוג קליני. ספורט מומלץ באופן כללי לילדים עם הפרעת קשב. בספורט טיפולי יש דגש רב יותר על הלימוד עצמו ופחות על תחרויות. מעבר להמלצה הגורפת על ספורט, נמצא שג'ודו וקראטה מסורתיים עוזרים מאוד לשליטה בהתנהגות. אין עדיין הוכחה מחקרית מהימנה לכך שטיפול הומאופטי או נטורופטי עוזרים. אולם ידוע שיש מאכלים ממריצים שגורמים לילד להיות יותר "היפר", ולכן כדאי לצמצם אותם בתפריט: כל המתוקים והעוגות - בגלל הסוכר קקאו, תה, קולה, קפה, שוקולד - בגלל הקפאין. את מוזמנת להשתתף אתנו בהתמודדות היומיומית עם ההפרעה, ולקרוא בספרייה שלנו על הפרעת הקשב:

למעלה