התיעצות - ארוך

• פותח הנושא pf26
  • פורסם בתאריך

pf26

New member
התיעצות - ארוך

ביתי, תלמידת תיכון, תלמידה מצטיינת (ממוצע 96) , מדריכה אהובה בתנועה ויפהפיה אמיתית. לפני שנה פנה אליה סוכן דומניות שראה אותה ברחוב, נתן לה כרטיס ביקור וביקש שההורים ידברו איתו. הוא אמר לה שהוא רוצה לצלם אותה ללא תשלום וללא התחיבות מצידה. היא אמרה לו שהיא לא מעונינת וסיפרה לנו את זה כקוריוז. בשבוע שעבר ראתה אותה דוגמנית מסוימת, והציעה לה לבדוק את התחום. היא אמרה לה "תגידי להורים שלך לדבר איתי ואני אסביר להם במה מדובר". אז ככה קודם כל - מאד יפה שכולם מבינים שמדובר בקטינה ופונים להורים. חוץ מזה הילדה מתחילה להתלהב מהענין. מסביב חברות מנדנדות לה כבר הרבה זמן ללכת להצטלם, הבנים מסתובבים פעורי פה וגם סתם אנשים שרואים אותה ברחוב אומרים לה כמה היא יפה (זה כבר גובל בהטרדה). היא ביקשה שאני אשוחח עם אותה דוגמנית ואשמע במה מדובר. מה הבעיה? אני מאד אמביוולנטית בענין (בעלי לעומת זאת מאד נחרץ בהתנגדותו). מצד אחד גדלנו על "שקר החן והבל היופי" והילדה מצליחה בלימודים ובתחביבים, ולמה להכניס אותה לתוך החור השחור הזה של הדוגמנות (שלפי העיתונות כולל הרבה זוהמה)? מצד שני - טוב, נו, עם יד הלב - באמת-באמת-באמת, בלי התיפיפות, זה מפתה: הכסף, הפרסום, עולם הזוהר. ברור לי שאף אחד לא יכול לקבל בשבילנו החלטה, ובכל זאת - מה הייתן עושות במקומי? מעודדות? מסייגות?

הייתי תומכת תוך הסתייגות

אם זה תורם לה ולא גורע ממעלותיה האחרות - אז למה לא? ממה בדיוק את חוששת? שהפרסום יעלה לה לראש? שלא ישאר לה זמן לחברים? או ללימודים? תכתבו - בעלך ואת את כל הנימוקים בעד ונגד, שבו עם הבת והסבירו לה את דעתכם ותשמעו מה לה יש לומר. תחליטו לאחר שיחה משותפת. שיהיה לה בהצלחה בכל תחום.

pf26

New member
חוששת מהמון דברים

דווקא הזמן והלימודים לא מטרידים אותי - תמיד אפשר להשלים לימודים, הנערה מספיק פיקחית. אני חוששת מאובדן התמימות, מהתבגרות בגיל צעיר מידי, חוששת מחשיפה מוקדמת לעולם של תככים ויצרים, שגם אני, כאדם בוגר, כנראה לא פגשתי ולא מכירה.

אנאהיא

New member
החששות שלך מוצדקים

יחד עם זאת, כדאי אולי לנסות ולהתנסות לדגמן בצורה הדרגתית, תוך התנהלות שקולה ונבונה, שהילדה לא תיסחף כל-כולה לעניין, שלא תלך לאיבוד. כמובן צריך להקדיש תשומת-לב מירבית לכל צעד שכרוך במקצוע זה. הילדה בכל זאת עדיין צעירה מאד. זו אכן יכולה להיות חוויה שכדאי לחוותה גם ע"מ שלא לחוש תחושת החמצה.

חני ב

New member
מעודדת ועוד איך

וכמובן הולכת איתה לכל צילום. קודם תקשיבי למה שיש לדוגמנית לאמר לך, ואז תשבו ותחליטו יחד אם לנסות. נראית לי חויה.

ראשית תבדקי טוב את הסוכנות המציעה

דברי עם הבת ותראי מה דעתה. היו חיזורים רבים אחרי בת אחי אולם היא בכלל לא היתה מעוניינת. אם היא מעוניינת אז למה לא, דוגמנות צורכת הרבה זמן,אם היא משקיעה בלימודים יהיה לה די קשה עם הזמנים. אתם יכולים גם להעמיד תנאים לשעות העבודה, אם מאוד רוצים אותה לא תהיה להם ברירה. שיהיה לה בהצלחה בכל אשר תבחר.

pf26

New member
אז זהו שגם לי זו נראית חוויה

מצד שני, בעלי עובד שעות ארוכות ואני ממש לא בטוחה שאני אוכל להזניח את ילדי האחרים כדי ללכת איתה לכל מקום ומקום. עוד לא הציעו לה כלום, עוד לא שוחחתי עם אותה דוגמנית, אבל חשוב לי להגיע מוכנה לשיחות, אז תודה על התשובות.

חני ב

New member
תעשי צעד ראשון, תראי אם לך זה נראה

כי באמת את זו שתצטרכי לתזז עם הבת אם זה ילך טוב.

אז ככה

אני הייתי לוקחת אותה רק לסוכנויות המובילות ויש איזה 3 כאלה בסה"כ בתל אביב ואם הם רואים בה פוטנציאל אז הם שולחים אותה להכין בוק על חשבונם. מעבר לזה שאת יכולה לדרוש וזה בהחלט מקובל להצטרף אליה או לשלוח מלווה אחר לכל יום צילומים שיש לה בארץ או בחו"ל מכיוון שהיא קטינה. אתן יכולות להחליט שהיא לא עושה תצוגות אופנה בארץ שכוללות קניונים וכד' אלא רק קמפיינים מצולמים (אם היא מספיק יפה זה בכלל לא בעיה ושם באמת נמצא הכסף הגדול). לבדוק לא עולה כסף וגם אם היא מתחילה ולא מתאים אז אפשר להפסיק.

פלגיה

New member
לא הייתי מעודדת בכלל

ואפילו הייתי מסתייגת ככל יכולתי. מצד שני הבת שלי בפועל עושה דברים בניגוד לרוחי ולהשקפת עולמי, כך שלמנוע לא בטוח שתצליחי.

יש לנו "מיס עולם" שכיום היא עו"ד

יש לנו מלכת יופי שהיא רופאה וסופרת . תני לילדה להתנסות במה שהטבע חנן אותה והכלים החינוכיים שנתנתם לה בבית כל השנים ילמדו אותה להבחין בין הטוב לרע ."זוהמה" יש בעוד הרבה קטגוריות של מקצועות .

הילהל

New member
הולכת איתה ולא זזה ממנה מילימטר

לא הייתי מעודדת את זה, אבל גם לא הייתי מונעת ממנה את רצונה מה שכן, עקב הפקסומים המטרידים על העולם הזה, לא הייתי מאפשרת לה להיות בזה לבד ולו לרגע מלווה אותה לכל מקום ושואלת עבורה את כל השאלות (שלא יעשקו אותה, שלא יפגעו בה)

למעלה