התיעצות אוכל

התיעצות אוכל

הקאן בן 4 וחצי חודשים. ולאחרונה מגלה התעניינות בשולחן האוכל כשאנחנו יושבים לאכול. האם לתת לו לטעום? אני יודעת שההמלצה למוצקים מגיל 6 חודשים....... ואם כן אז מה?

לחכות עם זה../images/Emo70.gif

בני היה אותו דבר אבל פשוט מאד חיכינו עד לגיל שאפשר לתת לו טעימות הוא פשוט מגלה ענין באוכל אבל לא בשל לזה עדיין תתאזרו בסבלנות

michal@gal

Active member
מנהל
מערכת העיכול עוד לא בשלה בגיל הזה

ולכן עדיף לדחות גם את הטעימות לשלב מאוחר יותר.

אירינה1

New member
לא יודעת מה אתם אוכלים

אני נתתי קצת פירה,גבינה לבנה,כול דבר שאין שם ספציות ובלי מלח.מאוד ממליצה לך לא לתת מתוק,כי אחר כך שהוא תתחיל עם ירקות,הוא יכול לעשות לך פרצופים,כי הוא כבר יודעה טעם של מתוק וזה יותר טעים מירקות.ככה זה היה אצלי,ורק עכשיו שהוא בן 11 חודשים הוא מתחיל לאכול קצת ירקות,אבל לפני זה לא היה מצב

lulyK

New member
גבינה ושאר מוצרי החלב רק מגיל 9 ח'.

ההמלהצ היא להתחיל עם טעימות מוצקים מגיל חצי שנה. יכול להיות שתהינוק שלך בשל כבר בגיל 4.5 ח' (התעניינות במה שאתם אוכלים זה אחד הסימנים לבשלות, יש עוד). ההמלצה היא להתחיל מירק טחון אחד (למשל בטטה) למשך יומיים שלושה. אח"כ ממשיכים עם עוד כמה ירקות בנפרד ואז עוברים למרק ירקות ואח"כ למרק ירקות עם עוף. אם יש פירה לא מתובל על השולחן המשפחתי, אפשרל נסות לתת לו לטעום קצת (אם הוא דוחף החוהצ את הכפית ולא יודע מה לעשות איתה, זה סימן די מובהק שכדאי לחכות).

זהו

שהו לוקח את הכפית ומלקק ומכניס אותה לפה ועוד ועוד, ואם היא נופלת הוא ממשיך לחפש אותה, ומתעצבן אם לא מוצא...

מערכת העיכול בשלה ועוד איך

הרגישות שלך לבנך מצויינת, אבל אין סיבה לחשוש. אני מכירה כמה ילדים שהתחילו לאכול מוצקים לפני גיל חצי שנה, ואפילו - רחמנא ליצלן - לא אוכל מרוסק. נתחיל מזה שבדור שלי (אני ילידת 74) כולם התחילו לאכול בגיל ארבעה חודשים מוצקים, ודווקא פירות. לא נראה לי שעברנו אבולוציה מאז. הילדה ה"מודרנית" הכי צעירה שאני מכירה שאוכלת מוצקים היא אחייניתי, שהתחילה בגיל ארבעה חודשים (היא בת שנה וחודשיים). היא החלה להתעניין, ונתנו לה. היא בסדר גמור. אחרי שבוע הפסיקו לתת לה אוכל מרוסק. כמובן שצריך לעשות את זה בזהירות, ולהימנע ממזונות שנחשבים אלרגניים. בנוסף, מומלץ לא לתת דברים חדשים בערב, אלא בשעות היום. בהצלחה ובתיאבון!

tiger mom

New member
בדור שלי (ילדית 76)

סעו בלי חגורות בטיחות והחזיקו את התינוקות על הידיים באוטו. לפעמים היו שמים את האבטיה של העגלה על המושב האחורי.

tiger mom

New member
אני מבינה שלמדו הרבה מאז שהיינו

קטנים. ברור לי שבלי כסא בטיחות אפשר לההרג, אבל מאוכל בגיל מוקדם מדי כנראה לא. אבל בעיני גם הדוגמא של "כשאנחנו היינו קטנים" (או כמו שסבתא שלי אומרת: "כשאתם הייתם קטנים...") היא דמגוגיה זולה. למדו הרבה מאז, חקרו הרבה מאז. אולי הרופאים שהמליצו לחכות עד גיל חצי שנה טועים. אולי. אבל למה את בטוחה שאת צודקת עם הקביעה הכל כך החלטית שלך שמערכת העיכול מוכנה? לא אצל כולם היא מוכנה. גיל חצי שנה נקבע כי אצל אוב התינוקות היא בשלה בגיל הזה. כמו כל דבר אצל תינוקות יש את אלו שמתפתחים מהר יותר ואת אלו שמתפתחים לאט יותר. נראה לי קצת מסוכן לצאת בכזו קביעה גורפת. אבל אם יש לך הוכחות מחקריות , אני דוקא אשמח לקרוא

את צודקת

לא ערכתי היטב את תגובתי. ברור שאני לא חושבת שכל מה שאמרו לפני שלושים שנה נכון, כי למדו מאז. אבל אני גם לא ממהרת לאמץ כל הנחיה, משום שאני יודעת שמקורן של חלק מההנחיות בסטטיסטיקה, לא בידע רפואי. וסטטיסטיקה קל מאוד לעוות, וגם מחקרים. אז מה נכון? כשיש לי דילמה אני מחפשת תשובות במאגרים רפואיים ועושה שקלול עם גורמים נוספים (טוב, לא אני מחפשת, בנזוגי הביולוג מחפש ואז אנחנו מדברים על זה). האחינית שלי, שאוכלת מוצקים מגיל ארבעה חודשים היא בת לרופאה, שהתייעצה עם רופאים נוספים בעניין לפני שנתנו לה לאכול. לא עשו עליה ניסויים
אנייכולה לשאול אם יש לה חומר בנושא ולהעלות כאן בפורום.

פלגיה

New member
מוצקים מגיל 4 חודשים

היתה גם ההנחיה לפני 13 שנים. אבל היא לא מתאימה לרוב הילדים, ולכן שינו אותה.

למה לא בערב?

זו כבר שאלה בכיוון אחר כי במעון יתחילו איתו מוצקים והייתי רוצה להתחיל איתו בעצמי לא במעון אלא בערב כשאני חוזרת

lulyK

New member
כי אם תהיה תגובה אלרגית

רצוי שיהיה רופא זמין. אחרי הפעם פעמיים הראשונות, אפשר לתת בערב (את יכולה להתחיל ביום חופש, או בשעות אחר הצהריים המוקדמות).

למעלה