התיעצותכן בבקשה:

התיעצותכן בבקשה:

הי ,
חדשה בפורום .בת 43 ,עם נסיכה מתוקה אחת בת שנתיים (עוד יומיים
)
), נקלטתי להריון שלה ב"ה ללא בעיה, לפניה היה הריון שלא צלח וגם לפני כחודשיים הריון שלא התפתח .
אני מתפללת ומייחלת לשלושה ילדים (לפחות..) עכשיו כשאנחנו בנסיונות להריון נוסף שאלתי את הגניקולוג האם כדאי/אפשרי לשקול לקחת כדורים לפריון כדי להגדיל את הסיכויים לתאומים ,מכיוון שהחשש שלי שב"ה ב"ה ב"ה אחרי ההריון הזה
תהייה לי בעיה להכנס שוב להריון לילד/ה השלישי ,
הוא אמר לי שהכדורים האלו מגדילים רק ב 2%-3% ובשימוש שלהם זה בדר"כ סיכוי לבנות.
אני מבקשת לשמוע מנסיונכן ולקבל מידע נוסף שיוכל להאיר לי את הנושא.
תודה רבה

דינהלה1

New member
ברוכה הבאה

אם הכדור שהרופא מציע לך חסר סיכון בריאותי ומעלה את הסיכוי לתאומים שאת כל כך רוצה אז בעצם למה לא?
אני לא יודעת לאיזה כדור הרופא התכוון אבל יכולה לספר לך שאני קיבלתי כדורי איקקלומין להגברת ביוץ לפני ההריון הראשון שלי ובאמת נולדה לי בת. למיטב ידיעתי הכדור הזה (איקקלומין) כבר לא בשימוש.

ריטה1

New member
דעה קצת שונה, אם אפשר

בגילך, החשש להריון בסיכון ובעובר פגום הוא די גבוה, ויותר שכיח מאשר אצל בחורות צעירות יותר, וסליחה מראש שאני מעלה נושא לא כ"כ נעים, אבל אלו העובדות וחייבים לקחת אותם בחשבון.
הריון תאומים, גם הוא בד"כ הריון בסיכון גבוה יותר, ויש חשש ללידות מוקדמות, ובעקבות זאת אף מומים, שלא נדע.
כמאותגרת פוריות בעצמי, מציעה לך לנסות קודם כל להתרכז בעצם הכניסה להריון, שבגילך זה כבר מאוד לא קל בלשון המעטה.
גם אני רציתי בזמנו משפחה גדולה יותר, אבל ממרום גיל 41+, החלטתי שגם 2 בנות, שיהיו בריאות, זה בהחלט יופי של משפחה.
ואני לא מוכנה לשחק יותר עם הגורל והמזל.
מאחלת לך כמובן המון בהצלחה.
מעניין מה אמר הרופא שלך, כשהעלית בפניו את רצונך לתאומים, אני יודעת שמנהל המחלקה שטיפל בי כמעט הרביץ לי כשהעליתי את הנושא, אפילו בצחוק, הרופאים לא רואים בתאומים הצלחה, אלא להיפך.

למעלה