התייעצות

SparrowGene

New member
התייעצות

אהלן, אני לקראת סיום תואר ראשון בביולוגיה (חכו, לא טעיתי בפורום), ועם הזמן אני יותר ויותר נוטה לחשוב על שינוי כיוון לעבר תחומי ההנדסה. חשבתי מעט על תחומי המשחבים והתוכנה, ומספר חברים המליצו לי לחשוב בכיוון של הנדסת תוכנה (אין לי בעיה עם מחשבים, מתמטיקה - האמת שביולוגיה משעמם אותי נורא כרגע). הבעיה היא שיש המון שאלות באוויר - מה ההבדל בין הנדסת תוכנה לתואר במדעי המחשב? האם תתכן אינטגרציה בין התואר הראשון בביולוגיה לתואר בהנדסת תוכנה? אילו שיקולים כדאי לי לעשות לפני הסבה מקצועית כזאת? אשמח אם מישהו ירשום כאן קצת על המקצוע - מה זה אומר להיות מהנדס תוכנה, מה המסלול שכדאי לעשות (תואר ראשון ואז עבודה, תואר שני וכו'). תודה וחג שמח

vinney

Well-known member
המם...

אין הבדל מהותי בין התוארים, בהנדסת תוכנה בד"כ מוסיפים עוד כמה קורסים מעשיים על החומר הנלמד במדעי המחשב (תוכל לקחת את אותם הקורסים גם כתלמיד מדעי המחשב, בהרבה מקרים). לגבי אינטגרציה, יש כזאת, בתוארים מתקדמים דווקא - יש תחומי מחקר משותפים (ביולוגיה חישובית, אלגוריתמים במחקר גנטי, וכד'). לגבי מה זה מהנדס תוכנה - הרי שיש מלא מלא תפקידים שמתהדרים בתואר הזה, והם מתחילים מתכנת (זה שמקודד פונקציות ואלגוריתמים שניתנו לו), וממשיך דרך מפתחים, מנתחי מערכות, אלגוריתמאים, מהנדסי מערכות, בודקי תוכנה, עד לארכיטקטים וחוקרים באקדמיה. השאלה מה מושך אותך ומה מעניין אותך
דווקא יצא לי להכיר איזה בוגר ביולוגיה שהיה איש מחשבים מעולה, אתה לא הראשון במסלול הזה ובטח שגם לא האחרון.

SparrowGene

New member
בהנחה שאני מתחיל בעוד שנתיים

..ויש לי זמן בשנה ג' של התואר הנוכחי להתחיל לעשות קורסים.. כדאי לקחת אלגברה לינארית, או קורסים נוספים במתמטיקה כדי להקל על עצמי? אולי כדי לראות אם החלודה שהצטברה במתמטיקה אינה כתוצאה ממותם של תאי עצב? (שוב הביולוג שבי מדבר, חח) יש קורסים אחרים שכדאי לעשות אם יש זמן? (אני מניח שרק קורסי מבוא) תודה על התשובה ממקודם:)

vinney

Well-known member
קח, אם יש לך זמן

למה לא, מתמטיקה לא הזיקה עוד לאף אחד

טלד

New member
למה לא לנסות לעבור לדו-חוגי

ביולגיה מדמ"ח, זה הרבה יותר פשוט מלהתחיל תואר חדש. וככה אם תרצה להמשיך לתואר שני בביואינפורמטיקה לא תהיה לך בעייה.

SparrowGene

New member
חשבתי על זה מאוחר

אני מסיים את התואר עוד שני סמסטרים בערך (אם לא מחשיבים פרוייקטים וכו'), אז קצת מאוחר בשבילי לשנות מסלול לדו חוגי (נראה לי)

טלד

New member
ברור שזה יאריך לך את הלימודים

בסמסטר, או אפילו שנה... אבל אם אתה חושב על לימודי הנדסת תוכנה, זו אפשרות טובה יחסית.

למעלה