התייעצות

שוקופלת

New member
התייעצות

שלום לכולם, יש לי חבר כבר 4 שנים (אני בת 22 וחברי בן 26). אביו של חברי נפטר כשהיה ילד ואימו הכירה בן זוג חדש שעימו חיה 15 שנה. היחסים בין בן זוגה לבין חברי הם יחסים קרובים מאוד. לפני קצת יותר מחצי שנה נפטרה אימו של חברי ממחלה קשה וארוכה. תמכתי בו כל הזמן ואני עדיין תומכת ואוהבת. למרות זאת קשה לי להזכיר את אימו בנוכחותו, לפעמים אני רוצה לעלות לקיברה אבל לא נעים לי לבקש זאת ממנו. אמרתי לו שאם הוא רוצה ללכת לשם אז שידע שאני תמיד ארצה להצטרף. היחסים ביני ובינה לא היו קרובים כשל אם ובת אולם בכל זאת הרגשתי בנוח בנוכחותה, דיברנו והיחסים סך הכל היו טובים מאוד. אני ובן זוגי חושבים על חתונה בעתיד הרחוק ומדי פעם אני חושבת על כמה שהיא תהיה חסרה בחיינו. אני גולשת לפורומים של "חתונות" ו"חמותי ואני" ופשוט כואבת את אובדנה. אני ובן זוגי מדברים כמעט על הכל. עליה אנחנו כמעט שלא מדברים, קשה לי לשתף אותו בתחושותיי. היחיד שאני מסוגלת לדבר איתו עליה זהו בן זוגה שהיחסים בינינו די טובים. האם לדבר עם חברי על כך? האם לחכות שהוא יתחיל לדבר עליה, אם בכלל?

אחשל

New member
קשיים בתקשורת...

להמ קשה לך לדבר איתו על אמא שלו המנוחה? הוא מסתייג מזה? לא מוכן לדבר עליה? או שאת חוששת להקשות עליו, להכאיב לו?

שוקופלת

New member
ערבוב של הכל יחד

אני חושבת שאני מפחדת להעמיס עליו. אני מאמינה שהוא חושב עליה המון אבל בכל זאת בטח קשה לו לשמוע. אנחנו גרים בדירה שהייתה פעם שלה וחברי לא שינה את מס' הטלפון ולפעמים מתקשרים אנשים ומבקשים לדבר איתה ואני לא יודעת מה להגיד כשאני עונה. כשאני מספרת על המקרים האלה לבן זוגי הוא אומר "תגידי שהיא לא נמצאת" וזהו. כאילו בזה נגמרה השיחה. לפני מס' ימים הוא סיפר לי על חתונה שאנחנו מוזמנים אליה בתאריך פטירתה הלועזי. הוא לא זוכר תאריכים ושאלתי אותו "אתה רוצה ללכת? אתה זוכר מה זה התאריך הזה" כשאמרתי לו על אמא שלו הוא אמר "אבל אזכרה עושים לפי תאריך עברי" ו"נראה כבר". הוא הופתע שאני זוכרת אבל בזה זה נגמר, הוא לא המשיך את השיחה. לא שיש עוד משהו להגיד אבל זה די כואב לי שבנושא הזה אנחנו די מאופקים. הייתי רוצה לדבר על זה יותר. שידע שהיא חסרה גם לי, שגם אני מתגעגעת וכואבת יחד איתו.

אחשל

New member
מהתיאור שלך נראה לי...

שאתם הולכים סחור סחור זו זביב זה, על קצות האצבעות... כ"א מכם חושש לגעת בכאב של השני. אולי אם תאזרי אומץ ותושיבי אותו לשיחה, תספרי לו עד כמה אמו היתה חשובה לך, עד כמה עמוק הכאב שלך - הוא ייפתח אלייך חזרה... אני חושב שזה שווה נסיון, כי במצב הקיים שניכם מדחיקים ושומרים בבטן - לא בריא.

למעלה