התייעצות.....

התייעצות.....

מחר בערב יהיו אצלי לארוחה 5 מבוגרים ושני ילדים. מתחשק לי להכין לזניה בשרית (מק"ג בשר טחון). אבל אנ'לא מצליחה לחשוב על מה עוד..... אשמח לרעיונות לכל המנות. תודה מיכל

pirge

New member
ירקות אפויים בשלל צבעים וטעמים

אפויים בשלל צבעים וטעמים מאת: pirgeו 06/08/06 | 13:07 ירקות בתנור בשלל טעמים וצבעים חדש ונפלא--מומלץ בחום מקור:פירגה רוטב: 2\1 כוס שמן 4 כפות אבקת מרק בצל 4 כפות סילאן 2 כפות חומץ רגיל כף גדושה פפריקה מתוקה 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק -- או פפריקה חריפה לפי הטעם כף רוטב סויה קורט קינמון מלח ופלפל שחור 2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי----- או להשאיר שלמים מערבבים ביחד. 2 עלי רוזמרין שלמים להנחה על כל הכבודה. הירקות: בטטות פרוסות - לא חובה לקלף..... תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי או לשלוש - לא קלופים--להוריד נגעים גזרים מקופים חתוכים לעיגולים בצל לרבעים פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות עבות סלסלת פטריות טריות חצויות או שלמות ניתן לשלב עוד ירקות כמוףברוקולי\כרובית\קישואים וכו'........ מכניסים את הירקות (בלי הרוזמרין) והרוטב לשקית גדולה ומערבבים שכל הירקות יתכסו ברוטב. מניחים על תבנית גדולה של התנור--שקית "קוקי" ויוצקים את כל התכולה לתבנית ומיישרים. את הניילון שערבבנו את הירקות---לזרוק כמובן. לאפות כשעה מכוסה בניר כסף. להוריד ניר ולאפות עוד חצי שעה או יותר לפי הצורך כדאי פעמיים תוך כדי אפיה להפוך את הירקות ע"י זה ש"תופסים" את 2 הקצוות הנגדיות של שקית ה"קוקי" והופכים את הירקות...... יצא משהו משהו. תהנו.

bigjack

New member
פירגה../images/Emo124.gifמזמן לא החמאתי לך ../images/Emo9.gif

אז קבלי שלל מחמאות על התמונות המשגעות של המאכלים המשגעים שאת מביאה לנו לכאן
ממש הוצאת לי ריר ואני בכלל לא רעב

pirge

New member
הייי ביגוש, שמעתי את הרמקול הבקר.אז

תודה ומודה על המחמאות.
הן הדדיות. בקר אור ויום נפלא

Nורית

New member
פריגה בקר טוב, בבקשה עזרה

מבקשת מתכון לקציצות מבשר הודו טחון לזוג קשישים תודנ אם אפשר עוד עכשיו

pirge

New member
קציצות הודו

קציצות הודו ---- של בית חולים הדסה חומרים : ½ ק"ג הודו טחון 1 ביצה 1 שן שום כתוש 2 כפות שמיר קצוץ 3 כפות קמח מצה ¼ כוס מים. אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים לתערובת, להשהות כ- ½ שעה יש ליצור כדורים בגודל בינוני, להוסיפם לרוטב המוכן ולבשל כשעה על להבה קטנה. כל מנה מכילה 164 קלוריות. רוטב שמיר: חומרים: ½ כף קמח תפו"א 1 כף שמן 1 כפית אבקת מרק 2 כוסות מים קורט מלח קורט פלפל לבן 1 כפית סוכר 1 כף מיץ לימון 2 כפות שמיר קצוץ. אופן ההכנה: לחמם השמן ולהוסיף אליו את הקמח תוך כדי בחישה מתמדת. להוסיף את אבקת המרק ואת הנוזלים, להביא לרתיחה ולהוסיף את אבקת המרק ואת הנוזלים. להביא לרתיחה ולהוסיף את יתר החומרים. להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל כ- ½ שעה.

Nורית

New member
פריגה, הרבה הרבה תודה שאלה

האם אפשר להחליף את השמיר בקוזברה ושוב תודה נורית.

pirge

New member
קוגל

קוגל תפוחי אדמה מאת:פירגה לשמן תבנית עגולה או סיר פלא או סיר ג'חנון------ ולפזר פירורי לחם\סולת לגרר 6 תפוחי אדמה גדולים ולסחוט 3 ביצים 2 בצלים קצוצים מטוגנים 2 בצלים קצוצים לא מטוגנים פטרוזיליה קצוצה 2 כפות עיטורי עגבניות - אוליביה 5 כפות שמן קנולה 4 כפות קמח כפית אבקת אפיה מלח פלפל שחור לערבב ביחד ולצקת לתבנית-ליישר לקישוט: לפזר גרעיני חמניה , מעט פטרוזיליה ומעט פפריקה. לאפות 30 דקות בחום 175 להוריד חום ל- 100 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה. תהנו. את יכולה להכין בתבנית מלבנית---- ולחתוך לריבועים קטנים בתוך ספלוני ניר.

את מכינה את כל המתכונים האלה?

ראיתי המון מתכונים שלך באתר, כולם נראים ממש טובים.

pirge

New member
אנג'ל, בוודאי שמכינה. ושמחה תמיד לש

לשתף אתכם

כיף שאת משתפת אותנו../images/Emo24.gif

אני מנסה להכין כמה שיותר דברים חדשים ולנסות מתכונים מהפורום אבל ממש אין לי זמן. יפה לך שאת מספיקה.כל הכבוד.

silvey

New member
פירגוש,ממש בא לי...במה אפשר ל...

החליף את עיטורי העגבניה (?!)

pirge

New member
סילביה, מתנצלת על האיחור. תחליפי

בעגבניות מיובשות או אפילו בכל דבר שייתן נקודות של צבע אדום לקוגל. יצא נהדר גם בלי. בהצלחה ושבת שלום.

silvey

New member
../images/Emo51.gif פירגוש,ההתנצלות התקבלה../images/Emo6.gif

אני אאלתר משהו... הקוגל שלך נראה כל כך טוב... שבתשלום

למעלה