התייעצות!!!

התייעצות!!!

היי כולם יש לי התלבטות ואני צריך את העזרה שלכם. במסגרת מגמת מוזיקה אני צריך להקליט כמה שירים עכשיו בגלל שאני ממש אוהב את פינק פלויד אני רוצה לעשות שיר שלהם אז השאלה שלי האם כדאי בכלל לעשות שיר שלהם ואם כן איזה שיר ואם לא אז איזה שיר של להקה אחרת לעשות וכמובן להתחשב ברמה של נער בן 17 שלומד 5 שנים גיטרה =]

bscom

New member
יש לך כמה אפשרויות

אם מדובר בגיטרה אקוסטית אתה יכול להתחיל ב Is_There_Anybody_Out_There זהו קטע רק של נגינה יפה מאוד ולא קשה בכלל . לאחר מכן את עובר לקטע הבא אם ניגון עדין Pigs On The Wing Part מ Animals בקטע הזה יש לך גם שירה ולסיום הסוכריה Wish You Were Here מאותו שם תקליט ויש לך 100 בטוח

תודה...

חשבתי על הקטעים האלה בתור אקוסטית אבל מה בקשר לחשמלית עם עדיפות לסולו קליל ונחמד... דבר נוסף- שיר ישראלי שאני יכול לעשות אם יש הצעות אשמח לקבל =]

אם אתה רוצה משהו עם סולו

ישראלי- יש הרבה דברים של יוני בלוך עם סולואיים פשוטים נוראא אבל ממש יפים. אלוהים נחמדה, התקף לב קטן, נפוליאון- כולם עם שירה של פינק פלויד- הסולו ב another breake in the wall 2 ניתן לביצוע אינסטולר אוברדרייב מפייפר אט טה גייטס אוף דאון

FunkyMonk

New member
ביקשו ממך סגנון מסויים?

שים לב שבמגמות מוסיקה מסויימות יש בקשות לסגנונות, כלומר, בלוז/ג'אז/רוק/קלאסי/אילתור וכו' וכו'... מה אתה צריך להראות? טכניקה? או שירים שאתה אוהב לנגן/לשמוע? אם טכניקה הוא העניין, אז הייתי מציע לך לעזוב את הרעיון של פינק פלויד. Comfortably Numb יכול להתאים, אבל כמעט ושום דבר חוץ מזה. לגילמור יש המון סולואים מעולים, אבל הבעיה היא שהם לא מרשימים מבחינת טכניקה. קודם כל תברר בדיוק מה אתה יכול לנגן ומה רצוי שלא.

The Walrus

New member
הם לא מהירים

אבל יש בהם כמה קטעים מאוד מרשימים מבחינת בנדים, ויבראטו וכו'.

bscom

New member
צריך להתאמן קצת אבל תנסה את

Shine On You Crazy Diamond (Part One) זה מעולה + יש לך את marooned מ The Division Bell שגם שווה כמה נקודות .

FunkyMonk

New member
בנדים..

זה לא דבר שמכניסים כטכניקה (או לפחות לא עם +). ויברטו גם לא.. יכול להיות שהם יפים, אבל זה לא ממש טכניקה. בכל מקרה, השאלה שלי הייתה אם יש בקשה לסגנון... אם מבקשים ג'אז פינק פלויד ממש לא יתאימו...

bscom

New member
על איזה טכניקה אתה מדבר ?

מגמת מוזיקה לא פרויקט דוקטורט בבית הספר הגבוהה למוזיקה בלונדון

FunkyMonk

New member
מה זה קשור?

לא יודע מה איתך, אני במגמת מוסיקה ויש לי מושג קלוש מה צריך לעשות. לפעמים מבקשים טכניקה, וכן טכניקה זה טיפה יותר מWYWH או הרבה דברים אחרים של גילמור. אני לא מדבר על לנגן תסולואים של פטרוצ'י, אבל משהו שמראה על טיפה טכניקה. CN, כפי שכבר ציינתי, זו דוגמא מעולה לסולו של טכניקה.

loomer4

New member
../images/Emo45.gif

בתור אחד נוסף שלומד במגמת מוזיקה, אני נאלץ להסכים, יש לעיתים בקשות מהמורה לבצע קטע שמראה שליטה טכנית בכלי, שוב, לא פטרוצ'י, אבל גם לא קטע של שלושה אקורדים על קלאסית. המורה שלי לעומת זאת מקבל בנדים כטכניקה (אבל לא וויברטו).

holo

New member
מה??

אז תסביר בדיוק מה זאת טכניקה? בנדים, סליידים, ויברטו- כל אלה הם ועוד איך חלק מהטכניקה. חלק חשוב מאוד. טכניקה היא לא רק נגינת סולמות במהירות.

FunkyMonk

New member
........

כל מורה רואה את זה כראות עייניו, אך בד"כ: דברים כמו ויברטו זה לא טכניקה. זה כמו לחבר אפקט ולהגיד שזה טכניקה. בנדים זה טכניקה פשוטה מאד.. טאפינג, ניגון סטייל צ'פמן סטיק, ארפג'יו, שרדינג, פינץ' הרמוניקס, פריטה עם אצבעות ודברים בסגנון. ואלו רק של יד ימין. לשמאל הכי חשוב בטכניקה זה נגינה מהירה וחלקה, שיד שמאל לא תהיה צוואר הבקבוק, שלא תעצור את יד ימין, מעבר מהיר וחלק בין אקורדים, ובכלל נגינה מהירה. יכולת לנוע על הצואור בצורה חלקה, בלי טעויות ופיספוסים קטנים. אלו דברים שמראים עם רמה טכנית גבוהה. לא בנדים וסליידים או HO.

holo

New member
לא נכון

יברטו זה ועוד איך טכניקה. כנראה שאתה לא יודע מה זה. ויברטו- הרעדת המיתר על ידי האצבע שלוחצת על אותו סריג במיתר. זאת טכניקה מאוד חשובה יחד עם הבנדים, מכיוון שהם נותנים את רוב הטון הרגשי למוזיקה ולנגינה (מודגש אצל הרבה נגני בלוז טובים). בשביל בלוז וברוק רמה טכנית גבוהה מתבטאת בנגינה שמצליחה להעביר בך רגשות. אולי במוזיקה קלאסית, מטאל, ג'אז ושאר ירקות רמה טכנית גבוהה באה לידי ביטוי בנגינה מהירה, אבל זה לא מכליל על כל הסגנונות. בשביל להיות נגן טוב ממש לא צריך לדעת את הטכניקות שהזכרת, זה רק מעשיר אותך בשביל הכיף. אתה פשוט צריך להשתמש בחוכמה בכלי שאתה מנגן ולהיות מקורי ומעניין.

דעתי כדעתך בעניין זה

מה שנקרא "טכניקה" - מונח מתחום לימודי הגיטרה, אני מניחה - איננו מטרה בפני עצמה, אלא רק אמצעי, כלי, שנגנים יכולים להשתמש בו או לא, לפי בחירתם. המטרה הסופית היא להעביר את המסר שלהם בצורה הטובה ביותר, היינו בצורה שתשרת הכי טוב את הרגשות שהם מנסים לעורר בקהל מאזיניהם.

FunkyMonk

New member
אני גם לא חושב

שטכניקה היא MUST בשביל להיות מוסיקאי טוב. קודם כל, ויברטו יכול להתבצע גם כפי שאתה אמרת וגם בעזרת המקל (טרמולו סטיק? איך קוראים לו?). אני מנגן בבס ולכן אני יכול להשתמש רק באופציה הראשונה. שתי האופציות לא מראות על טכניקה של ממש. גם לא הראשונה, כי זה כמו בנד.. להרעיד את המיתר? זה לא ממש טכניקה.. כאילו, זה כן סוג של טכניקה, אבל זה לא מראה על הטכניקה שרבים מהמורים מחפשים. הכי קל זה פשוט לשאול את המורה מה הוא מחפש.

FuryUri

New member
אוהו אוהו...

בס"ד. שטויות. ויברטו זה בהחלט טכניקה. אולי המורה שלך לא מחשיב את זה, אבל זה בהחלט טכניקה. להוציא את זה חלק ויפה. וויברטו בבנד (אחרי הבנד לעשות ויברטו, כשהמיתר עדיין מתוח) זה דבר די מסובך לעשות כמו שצריך, יפה וחלק... והמקל (טרמולו שמו) הוא ממש לא ויברטו. זה וויברטו זה שני דברים שונים. המקל נועד בשביל להוריד (או להעלות, בגשר צף) את הטון במעט. ויברטו זה להרעיד את המיתר, וככה לגרום לרעד בצליל. כמובן ששניהם דומים, ומשתמשים במקל טרמולו בשביל לעשות ויברטו (רק שהשינוי שנוצר עם מקל ויברטו בטון הרבה יותר גדול מעם ויברטו עם האצבעות), אבל זה לא אותו דבר, ובגלל זה גם השם שונה...

תודה על העזרה

אני צריך להקליט במסגרת המגמה דיסק של מספר שירים וצריכים לבחור רק שירים ישראלים אז נראה לי אני ייקח כמה של שלום חנוך קצת פורטיסחרוף כוורת דברים כאלה אבל הרעיון האהוב עליי הוא לעשות את גבעת התחמושת בעיבוד וביצוע מחודש להפוך אותו ליותר Fאנקי עם באס גיטרות חשמליות....

למעלה