התייעצות

Infinity AL

New member
התייעצות

אני בת 16 ו8 חודשים, ואבא שלי לוחץ עליי להתחיל נהיגה ( אני מניהח כדי להיפטר מהסיוט של להקפיץ אותי לכל מיני מקומות
). אני מצידי מפחדת להתחיל...בנוסך יש גם לחץ מצד חברה שלי שרוצה שנתחיל יחד.. אבל תיאוריה אני רוצה להתחיל כי תכף יכנס חוק מטופש שצריך לעבור קורס בבצפר ואין לי כוח לזה. אפשר להתחיל תיאוריה בלי נהיגה? כדאי לי להתחיל נהיגה? מישהו היה במצב היסטוריה כמוני? אני מפחדת מפחדת מפחדת לשבת ליד ההגה
רק חושבת על זה אני נהיית ככה
. מה דעתכם?

רן88

New member
דעתי

אפשר להתחיל תיאוריה בלי נהיגה. אני באופן אישי ממליץ לעשות מעט שיעורים לפני התיאוריה, אבל זה בסדר גמור להתחיל תיאוריה בלי נהיגה, הרבה עשו את זה לפנייך והרבה יעשו את זה אחרייך. לגבי ההתחלה של שיעורים מעשיים, הייתי מחכה עוד חודש. ארבעה חודשים זה די הרבה זמן (אם לוקחים שיעורים על בסיס קבוע). אולי בגלל החגים אפשר טיפה יותר מוקדם, אבל עדיף לא ממש בקרוב. גם אני פחדתי לשבת ליד ההגה ובשיעור הראשון כשהמורה אמר לי להתחיל לנסוע אז אמרתי לו שחבל על האוטו שלו, זה לא כזה מפחיד כמו שזה אולי נראה... בהצלחה.

SpoKeN

New member
מקווה שאני אעזור...

קודם כל עזבי תפחד... קחי בחשבון שלא משנה מה את עושה, הנהג האמיתי בזמן השיעור זה המורה, אין לך אחריות על כלום, ורוב הסיכויים שאלה אם את מנסה את לא תפגעי בזבוב... המורה נהיגה יכול לנהוג מהכסא שלו גם אם את לא עושה כלום ואפילו אם את לא שם... ככה שאין מה לפחד, ולסיים עם זה זה ברכה!! אז תתחילי... עכשיו תיאוריה תעשי כמה שיותר מוקדם, אם התחלת ללמוד ואם לא... תלמדי השבוע וכבר שבוע הבא את יכולה לגשת, אני למדתי יום, עשיתי בעיקר הרבה מבחנים באינטרנט וניגשתי... זה די קל... בהצלחה... אני מקווה שתעשי תבחירה הנכונה ^^

lsd600

New member
נכון מאוד..

המורה שלי פעם הראה לי איך הוא מחנה את האוטו ברוורס מהכיסא שלו... זה היה חזקקקקקקקקקקק...........

B763ER

New member
את יכולה להתחיל תיאוריה

אני כרגע בן 16.7 וללא שיעור מעשי אחד, אבל בשלב מתקדם בלימודי התיאוריה ויכול לספר לך שאין קשר בין הדברים. להפך- את תגיעי לתחילת השיעורים מוכנה בצורה טובה. בהצלחה!

Infinity AL

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif

דבר שני...כל מי שכבר התחיל מדבר על זה בכזה שאנטי יעני זה הדבר הכי טבעי בעולם לשבת פעם ראשונה ליד ההגה וכבר לנהוג. כנראה גם אציל בסופו של דבר זה יהיה ככה. מחכה לעוד תגובות
תודה

MrJacKasS

New member
דעתי

אם את פוחדת אז תוותרי. אישה אחת פחות על הכביש, כולם יוצאים מרוויחים.

Infinity AL

New member
../images/Emo46.gif

ממש לא במקום. לדעתי, אנשים כמוך צריכים להתבגר לפני שנותנים להם לעלות על הכביש.

MrJacKasS

New member
מאיר הטסטר!

יו איך אני זוכר את השם שלו .. אוראל אתה תותח ו-Infinity AL - אני לא רוצה להשויץ יותר מדי, אבל הלוואי, הלוואי שכולם בארץ היו נוהגים כמוני ..

lsd600

New member
כנסי...

זו הטעות של רוב הצעירים כאן בארץ- הם הולכים "עם הזרם". אחד מתחיל ללמוד כמה חודשים לפני גיל 17, כל הצעירים אחריו. לדעתי את צריכה לעלות על ההגה רק כשאת מרגישה שלמה עם עצמך ובטוחה שאת רוצה להתחיל. במקרה שלך כדאי מאוד מאוד ללמוד תאוריה (וללמוד טוב) לפני שעולים על ההגה, כי זה מאוד מאוד יעזור לך להתגבר על הפחד, עצם העובדה שתביני איך עובדת המכונה, איך נוהגים, איך פועלים על הכביש וכו'... בקשר לחוק של התאוריה שאמרת, אל תדאגי, זה לא ייכנס בקרוב.. תתחילי ללמוד לתאוריה, עוד חודש כדאי להתחיל ללמוד, כדאי לשתף את המורה בפחד שלך (אם הוא יהיה תקף עד אז
)....יש מורים שיודעים להרגיע...
אה ו...כדאי שתלכי למורה שקיבלת עליו הרבה המלצות כדי שיהיה לך טוב, ולא לסתם איזה מניאק....

מימוזה21

New member
אל תעשי את הטעות הזאת של לעשות

תאוריה ואז להשהות את השעורי נהיגה המורה שלי סיפר לי שבוע שעבר על אחת שעשתה תאוריה השהתה את השיעורי נהיגה אחרי שנה וחצי בערך התחילה שיעורי נהיגה נכשלה בטסט ראשון ועכשיו היא צריכה לעשות שוב תאוריה רק בגלל שעברו שנתיים. ואם את מפחדת אז תצטרכי להתגבר על הפחד שלך...מקסימום תעשי כמה שיעורי נהיגה תראי שזה עדין מפחיד אותך אז תפסיקי את השיעורים. בעצם תעשי כמה שיעורי נהיגה תראי איך זה ואז תעשי תאוריה. ועל מה תלמדי?ידני או אוטמטי?

למעלה