התייעצות

tamax

New member
התייעצות

אני נמצא כעת בתחילתו של התכנון לביקור השני שלי בסין. בביקור זה החלטתי להתמקד באזור הצפון מערבי - xinjiang. בכוונתי להגיע לעיר אורמוצ'י תחילה, השאלה היא האם כדאי ברכבת או בטיסה. האם משהו יודע מה הדרך העדיפה? מצד אחד אני מעדיף לחסוך זמן ולטוס את המרחק אך מצד שני אני מעוניין בלחסוך כסף כך שגם רכבת באה בחשבון. (בשום אופן לא אעבור את הדרך באוטבוס שינה).אז אם משהו יודע על זמן הנסיעה ומחירים אני אשמח. בנוסף אשמח לכל מידע על אזור זה בעיקר מאנשים שהיו שם. kogowa? תודה מראש, תמיר.

Mei11

New member
מה שאני עשיתי

זה לטוס עד הנקודה הכי מערבית שאפשר לטוס אליה - קשגר, ומשם להתקדם לכיוון מזרח (בייג'ינג בסוף). זה יקר יותר מרכבת, נכון, אבל זו נסיעה של כמה ימים מבייג'ינג, וזו שאלה של כמה אתה צפוף בזמן. הרכבות לשינג'יאנג נוחות מאד כי הן יחסית חדשות.

tamax

New member
האם התחלת מבייג'ינג

ואז חזרת לבייג'ינג? מאיפה טסת לקשגאר? מאורמוצ'י?

Mei11

New member
ככה

טסתי מנאנג'ינג - שמה גרתי. טיסה אחת לאורומצ'י ואז עוד טיסה לקשגאר. ואז מקאשגר במשך חודש עד לבייג'ינג, וחזרה הביתה לנאנג'ינג.

Mei11

New member
זה היה לפני שנתיים

זה בטח כבר לא רלוונטי.. תחפש באינטרנט.

tamax

New member
יש לך אתר במקרה?

happydog23

New member
אני נסעתי ברכבת מבייג'ינג

אבל לא את כל הדרך עד לאורומצ'י, אלא עצרתי קודם ב-Dunhuang במחוז גנסו. עד לאורומצ'י זה כ-45-50 שעות +/-. לגבי מחיר אני מעריך שמבייג'ינג לאורומצ'י ב-hard sleeper זה משהו כמו 500-600 יואן. הרכבת נוחה, אבל זה המון זמן להיות בו ברכבת- תוודא שאתה נוסע עם מישהו אחרת תשתגע. לא לשכוח שמאורומצ'י לקשגר זה עוד כ- 36 שעות (גם כן ברכבת). העניין הוא שבדרך חזרה, אם רוצים לעבור בדרך המשי הדרומית, אין רכבות וחייבים לקחת אוטובוסים וגם אוטובוס שינה (סיוט). לפי דעתי אם אתה מעוניין לחסוך בטיסות אז "תשמור" את הטיסה לדרך חזרה- מאורומצ'י או טורפן מזרחה. גם ככה בדרך לשם באים מלאי מוטיבציה, ואילו בחזרה- די מבואסים.

davidspring

New member
אהלן. כמה זמנים ומחירים

נכון לקיץ שעבר: בייג'ינג- טורפאן: 42 ש', 598 rmb,דרגש קשה.טורפאן זה שעתיים שלוש מאורומצ'י. התחנה של טורפאן היא בדאחיאן, חצי שעה מטורפאן עצמה. לדעתי- ממש לא נורא, תקשר עם מישהו בקרון, קרא ספר, וזה יעבור בכיף. זה סה"כ לילה יום ולילה. לדעתי. טורפאן-אורומצ'י: 3 שעות, אוטובוס, 27 לירות אורומצ'י- טיאן צ'ה: שעתיים, מונית שרות, 30 יו' הלוך-חזור. אורומצ'י-קשגאר: 24 שעות (רכבת אקספרס) 345 יו' דרגש קשה. לשאר המקומות באזור התחבורה היא באוטובוסים, אם תרצה אני אפרט. אפשר גם לתפוס טרמפים. יותר כיף מאוטובוסים, כי הם באמת מעפנים לגמרי שם. חלק משמות המקומות צריך להכיר בשם הצ'רקסי-אוזבקי-נו איך קוראים לזה- אויגורי שלהם כדי למצוא את התחנה.למשל-רואוצ'יאנג=צ'ארקליק וכד'. מהעיירה הזו יש דרך 4X4 למחוז צ'ינגחאי אם פניך מועדות לגולמוד. מקארגליק יוצא הכביש דרומה לאלי-טיבט. הוא פתוח בימים מסוימים. טוב, מקווה שתרמתי משהו.תהנה

tamax

New member
תודה רבה זה מאוד עזר לי

מכיוון שאני רק בתחילת התכנון יש לי שאלות מאוד כלליות. האם ביקרת באזור טאשקוראגן? ואם היית באיזור ה-K2? בלונלי פלאנט אני לא מוצא מידע עליו בכלל. אשמח לשמוע פרטים עליו. והאם הגעת לאיזור אגם חאאנסה חו? מבחינת זמני נסיעות - אני לא מודאג כי אני כבר עברתי מספר נסיעות כאלה... ואשמח לשמוע גם על המעבר לטיבט.

davidspring

New member
בכיף. לא יודע מה זה K2. בחאנאסה חו

הייתי רוצה להיות אבל לא הספקתי. אשמח לראות תמונות. קשגאר-טאשקורגן:6 שעות באוטובוס(עם עצירה לתיקונים).43 יו'. אגם קראקול נמצא על אותו כביש כשעתיים לפני טאשקורגן. אפשר גם בטרמפים, וגם ברגל. רק צריך להיות מודעים לגובה. בקראקול גרים קירגיזים (מוסלמים) ובטשקו' בעיקר טג'יקים,ואפשר לראות גם פקיסטנים בדרך לשם/משם. יש באזור הרבה בדואים כאלה שגרים ביורטה. לגבי הכביש לטיבט- טוב,אח"כ.

kogawa

New member
הי תמיר

כמו שאתה יודע כתבתי לך רבות בנושא בפורום תרמילאים, וציינתי שלמי שרוצה לבקר בשינג'יאנג הנמצאת בחצי המרחק מהארץ לבייג'ינג עדיף להגיע באוטובוס מאמה-אטה בקזחסטן ולא לנסוע חצי עולם ולחזור חצי דרך. בכל מקרה הדרך לטאשקרגן מתוארת יפה ב"דרך המשי" של צור שייזף, והטרקים באזור קראקול מתוארים יפה ביומן המסע של פרידה דיין באתר למטייל. לגבי קאנס-הו ישנם טיולים מאורגנים מאורומצ'י לארבעה ימים שעולים בין 450Y למקומיים ועד 650Y לתיירים, וכוללים מלונות, תחבורה וכניסה, ואפשר לעשות את זה לבד ולהשאר יותר זמן בפינה מקסימה זו של העולם.

tamax

New member
תודה יובל ראיתי כמובן את הפוסט

שלך בפורום השכן. שמעתי להצעתך ואת הספר של צור שיזף כבר הזמנתי בספרייה. אם כבר, אז המלצת לי על הספר של פלמינג והדבר הרלוונטי היחידי שמצאתי הוא a journey to China in 1933 / Peter Fleming האם לספר הזה התכוונת? קאנס הו? איפה המקום הזה? האם הכוונה לטיאן צה? בכל מקרה, ההצעה שלך לעבור דרך קזחסטן בהחלט מעניינת ויותר חסכונית, אני אשקול אותה. תודה על העזרה!

kogawa

New member
"המסע לסין" של פיטר פלמינג 1933

הוא קלאסיקה כמו הספר של קרליבך על הודו. פלמינג (אחיו של איין פלמינג יוצר ג'ימס בונד) חצה את סין בדרך להודו ביחד עם אלה מילרט השווצרית שכתבה גם היא על אותו מסע. לא, זה לא מחליף את מדריכי התירים, ואין שם "מקומות לינה זולים" אבל כדי לדעת יותר על "המשחק הגדול" ועל חוקרים/שודדים כמו ארל שטיין, פון לה-קוק, סוון הדין, פליוט הצרפתי והחוקר פרז'בלסקי, והסטוריית דרכי המשי, כדאי לקרוא חומר רקע (כמו גם את ספרו של מרקו פולו). אבל זה עניין של העדפה. לגבי קאנס-הו אפשר לקרוא לו גם חאנסה-חו, אותו מקום בצפון הרחוק של המחוז. בהגעה מקזחסטן יש גם יתרון שהיא עוברת באזור שמורה מומלצת מאד שבה לא הייתי (מופיעה בלונלי)

למעלה