התייעצות

shiri_koren

New member
התייעצות

אז אני עדיין בהפסקה והפעם לא ממש יזומה - יש לי ציסטה 4.4 ס"מ וזה בחודש בלי טיפולים. אז אני מחכה בסבלנות שהיא תחליט להרזות ושהמכשפה סוף סוף תגיע. החלטתי לנסות עוד חודש עם זריקות ואחריו ללכת ל IVF. אבל יש משהו שקצת מטריד אותי. הרופא שלי כרגע יצא לחופשה מבית חולים ולכן האופציה היחידה שהוא יעשה לי את השאיבה היא לעשות את זה באסותא. היות ואני בכללית זה אמור לעלות לי 16אלף ש"ח או לחליפין יש אפשרות לתרום ביציות ואז זה בחינם. אז אני לא יודעת מה לעשות - ומה יהיה אם יהיה צורך בהפריה שניה ואז אני כבר אהיה חייבת לשלם, אז זה אומר שאני חייבת למצוא רופא אחר לדעתכם? הרופא הציע לי שהוא יטפל בי במהלך החודש ואת השאיבה עצמה אני אעשה בשרון בלעדיו (שם הוא עבד לפני כן) אבל נראה לי שיש הרגשה יותר טובה לדעת שהרופא שלך הוא זה שמבצע את השאיבה. לא? טוב, אז כמו שאתן רואות אני נורא מבולבלת מה הייתן עושות במקומי???? שירי

אפרת**

New member
לדעתי

לפחות ב- IVF הראשון (שהלוואי שיהיה הראשון והאחרון) אין שום הצדקה שבעולם ללכת על פרטי. ועוד משהו, לעניות דעתי לפחות כל הטריק בטיפול הוא לא השאיבה אלא ההורמונים ואופי המתן שלהם. ה"לדעת" לבנות נכון את הטיפול. כל היתר לדעתי זה כמעט טכני לחלוטין. אפרת

מרב.

New member
שירי (לי כינרת)

יצא לך קצת מבולבל, אבל השורה הראשונה והאחרונה שאני רוצה להגיד לך- בשום פנים ואופן לא לעשות IVF, בטח לא ראשון- פרטי!! אלא אם את נצר למשפחת פיוטרקובסקי, אותם אני מפרנסת מדי חודש
לא יודעת מי זה הופא, אבל גם בשביל הרופא הטוב ביותר שיבצע שאיבה בלבד לא הייתי משלמת סכום עתק שכזה. תמצאי רופא אחר, או ביה"ח אחר, ולכי בראש שקט. בסכום הזה תסעו לחו"ל, תקני ימבה בגדי הריון... לכי על הצלחה בחודש הקרוב, לפני ה-IVF, ואם לא (אוי ואבוי לך)- IVF ציבורי רגיל, ללא הוצאות מיותרות. בהצלחה! מרב

יובל@

New member
ממש חבל על הכסף!!!

זה כל כך מיותר לשלם כל כך הרבה כסף רק כדי שהרופא שלך יעשה את השאיבה. הרי זה לא מה שקובע אם ההפריה תצליח או לא. יותר חשוב שהטיפול ההורמונאלי לפני יתאים לך ויביא אותך למצב האופטימאלי לשאיבה.ואם הוא מסכים לטפל בך במהלך החודש זה נהדר. אני מסכימה עם מרב שעדיף לשמור את הסכום הזה למטרות יותר טובות. לקבל מהרופא שאת מאמינה בו וסומכת עליו את התווית הטיפול ואת המעקב שלו במשך החודש ואת השאיבה לעשות בשרון. (שמעתי שזאת יחידה נהדרת!!). אז שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתיבחרי. יובל

אושרת@@

New member
שירי- מניסיון אישי

אני עברתי 9 הפריות בבי"ח פרטי ההפריה העשירית ומקווה שתהיה האחרונה
היתה בבי"ח ציבורי ואני רוצה לומר לך שלא הרגשתי בהבדל ואפילו לא קטנטן!!! (למעט השכן שלי שראיתי שם) כולם שם ממש מקסימים - ואני מדברת על בי"ח השרון יש שם רופאים מצוינים ואחיות נהדרות בדיוק כמו בבי"ח פרטי. אז באמת חבל על הכסף שלך אני מציעה לך ללכת על בי"ח השרון. ועכשיו סיקרנת אותי מעניין אם הרופא שלך הוא הרופא שלי (ווליוביץ´???) שיהיה לך המון הצלחה...............

shiri_koren

New member
תודה

תודה על התגובות. הבלבול אכן קיים ואני חושבת שאני אמשיך את הטיפול אצל הרופא שלי ורק את השאיבה אני אעשה בשרון. הרופא שלי אמר לי שבמצבי - כמייצרת הרבה ביציות זה דווקא יהיה טוב לתרום ביציות ולראות איך הביציות הללו מתנהגות מול זרע אחר ולראות אם יש בעיה בהתאמה שבין הביציות שלי לבין הזרע של בעלי. מה דעתכם?

שאלה קשה מאוד

באופן עקרוני אני חושבת שתרומת ביציות זה מעשה חשוב מאוד, בדיוק כמו תרומת איברים. עד כאן העקרון. בתחילת הטיפולים הייתי בטוחה שאם נגיע ל-IVF אני ארצה לתרום ביציות. כשעמדנו בפתח ה-IVF והנושא נהיה אקטואלי, חשבתי על זה שוב, והבנתי שבמידה והטיפול לא יצליח, לא אוכל לחיות עם הספק המכרסם שמא דווקא מהביציות שתרמתי יכולתי כן להצליח. יכול להיות שאחרי שיהיה לנו ילד, ובמידה ונצטרך שוב IVF (או שישנו את החוק בארץ) התחושה תהיה אחרת וכן נתרום. אני לא בטוחה שמותר לדעת מי קיבלה את הביציות שתרמת ואם הטיפול שלה הצליח, וגם אם כן, אני לא חושבת שהייתי רוצה לדעת. מרב

יובל@

New member
היי שירי

לדעתי תרומת ביציות צריכה להיות ממניעים אחרים ולא לצורך בדיקתם מול זרע אחר. אפשר לבדוק איך הביציות מתנהגות ע"י זרע תורם. ההחלטה על תרומת ביציות צריכה להיות אך ורק ממניעים של עזרה לזולת, והרצון לעזור לזוגות אחרים אשר להם בעיות פוריות הקשורות לביציות לא טובות ולצערנו יש הרבה כאלו. אתם צריכים להבין את מלא המשמעות של תרומת ביציות ויש כאן בפורום בנות שיוכלו לספר לך מה הביא אותן להחלטה על תרומה כזאת. אני שוב חוזרת ואומרת שזאת דעתי בלבד. אני לא הייתי תורמת מבציותי רק על מנת לקבל "הנחה" כספית.

נועם@בת

New member
יובלי, תרומת ביצית היא תרומת ביצית

ולאף אחד בעולם לא חשוב מה המניעים לכך. אין שום הגיון בלקבוע דרגות נכונות למניעים. קיימת היום מצוקת ביציות עצומה ואלפי נשים בארץ מחכות לתרומת ביצית. כל ביצית שתתרם יכולה להקל במעט על המצוקה. האם ביצית שנתרמה מתוך שיקולים אגואיסטים תתנהג אחרת בהפריה? האם אשה שמקבלת ביצית בתרומה, אחרי שכבר בעצם התייאשה מללדת ילד- עושה בכלל את החשבון למה הביצית נתרמה? רוב הביציות שנתרמו עד היום- נתרמו מלכתחילה בגלל שיקולים כספיים, רק מיעוטם בשל שיקולים אנשיים בלבד. ועוד לא קמה אשה שזקוקה לתרומת ביצית שאמרה- סטופ, אני רוצה ביצית "מוסרית"
הלוואי ואלפי נשים יתרמו "בגלל הסקרנות" שבודאי זאת לא הסיבה ששירי רוצה לתרום. כיום בגלל ביטוח בריאות ממלכתי רוב הנשים פונות לרפואה הציבורית ולא זקוקות להקלה כספית באמצעות תרומה. וכפי שאנחנו יודעות, רק מיעוט קטן של הנשים תורמות ביציות. אין בדברי אלה נסיון למתוח ביקרת על מי שלא תורמת, רק הערצה מלאה למי שכן תורמת. לא יודעת אם הייתי תורמת ביציות במידה והיו לי מספיק.
נועם

יפית@

New member
אני עונה לך בתור אחת שתרמה...../images/Emo42.gif

שירי כל אחת והרגש שלה לגבי תרומת ביציות כמו שכבר נאמר כאן לא הייתי תורמת על מנת לא לשלם עבור ההפריה - תרומה צריכה להתרם מהלב ואם רצון באמת לעזור למשפחות אחרות להגיע אל האושר ולא בגלל איזשהו מניע כספי, כי יבוא יום ואת תצטערי על כך. אם חס ושלום לא יצליח לך הטיפול הראש שלך כל הזמן יחשוב "אולי הביציות שתרמתי היו נקלטות" . את צריכה להיות שלימה עם תרומה כדי לתרום לא כדי לקבל בתמורה.לגבי הפריה בשר"פ אני גם לא ממליצה לך במיוחד שזאת הפריה ראשונה.שלא תחשבי שאם תגיעי לשאיבה (וכמו שאמרת שאת מייצרת הרבה ביציות ) ויהיה איזה רופא מתחיל או סטודנט ללמד הוא לא ישאב יחד עם הרופא שלך(בכל אופן אצלי זה היה כך, ודרך אגב זה נודע לי רק אחרי השאיבה וגם במקרה)בכל אופן שלא תצטרכי יותר מהפריה אחת ושתצליחי ואם את מייצרת הרבה ביציות תחשבי על תרומה זה דבר נפלאה לעשות. אני לא מתחרטת לרגע ומאושרת יותר מכל דבר אחר גם שנודע לי שאישה אחת הצליחה גם להכנס להריון. אז שוב שיהיה לך בהצלחה , ואם תרצי עוד מידהאו שאלות אני כאן לרשותך תמיד יפית

נועם@בת

New member
שירי, 16 אלף שקל בשביל שהרופא

שלך ישאב, זה סכום דמיוני. גם אם את סומכת על הרופא שלך בעיניים עצומות, וגם אם את יכולה ליפול על רופא לא הכי מוצלח שבעולם, עדיין זה סכום מדהים. אם את רוצה לתרום- זה כבר שיקול אחר. בכל מקרה, הרופא יקבע את הפרוטוקול ויעשה את המעקב, שזה רוב המסלול. חלק נכבד אחר הוא המעבדה. תתיעצי איתו איזה מעבדה נחשבת טובה יותר. אם יש לדעתו פער משמעותי בין עבודת המעבדות- זה יכול להיות שיקול. שיהיה רק בהצלחה ונקווה שהרופא שלך יחזור מהחופשה הכי טוב שיש
נועם

רומי^^

New member
שירי, ת´אמת, נראה לי פה משהו קצת

מסריח...... לא הייתי בטוחה שאני רוצה להגיב אבל מה שכתבת פה דיי עיצבן אותי... ממה שאני מבינה (ואני מקווה מאד שהבנתי לא נכון) הרופא שלך מעמיד בפנייך 2 אופציות מאוד גורליות וחד-משמעיות: תשלמי כסף, או תתרמי ביציות. השאלה שאמורה להישאל היא, האם היית תורמת את הביציות שלך אם היית עושה את השאיבה בבי"ח כרגיל, כאשר הרופא שלך עדיין עובד שם. מכיוון שלפי הבנתי הנושא עלה רק כשהרופא שלך עזב את בית-החולים, זה לא נראה לי רלוונטי, ועד יותר - מרגיז בצורה א-י-ו-מ-ה!! דבר שני, אם יורשה לי: אני מטופלת אצל רופא פרטי, כרגע בהזרעות. כששאלתי אותו מה העלות של טיפול IVF פרטי אצל רופאים, הוא אמר לי שזה בין 1500-5000 ש"ח לערך, זה תלוי ברופא.(לי הוא אמר שזה יעלה סביבות ה-2000 ש"ח) ככה שכבר נראה לי משהו לא ממש ממש אֶתי אצל הרופא שלך. אם היית שואלת אותי-הייתי ממליצה לך לא ללכת, אלא לרוץ(!!) לחפש רופא פוריות אחר. יש הרבה רופאים טובים כמהו, אם לא יותר... בכל מקרה - תחשבי טוב טוב, לא בלחץ, ומקווה שההחלטה שתחליטי, כל החלטה, תהיה הנכונה ביותר לך ולבעלך בלבד, ולא לאף אחד אחר.

נועם@בת

New member
רומי, לא מדובר בתשלום לרופא

מדובר בטיפול בבית חולים שקופת חולים לא נותנת לו התחייבות. שירי היתה מעדיפה לעשות את הטיפול בבית החולים שהרופא שלה עובד, ולכן תצטרך לשלם לבית החולים את מלוא העלות, ללא השתתפות של בית החולים זה המחיר. זה מה שקופת חולים משלמת בשבילנו על כל טיפול
נועם

סיגל 01

New member
לא מבינה. את לא אמורה לשלם

רק השתתפות, שזה בעצם 15% מסך עלות הטיפול? מה עם טופס 17?

למעלה